CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

123Next
Return to list New
View: 3472|Reply: 49

[Tempatan] Mabuk! Netizen berang dengan kenyataan Raja Petra Kamarudin, mahu gagalkan 'kerajaan perpaduan'

  [Copy link]
Post time 26-11-2022 07:00 PM | Show all posts |Read mode
Edited by JoyahMengayah at 26-11-2022 11:12 PM



Anwar Ibrahim’s job is to illegitimately hold onto power by pretending the Pakatan Harapan govt is a “unity govt”. My job is to undermine the govt and engineer its downfall. You do your job and leave me alone to do mine. Faham, kayu?



Pakatan Harapan menipu rakyat. Surat dari Istana Negara tidak mengumumkan pembentukan Kerajaan Perpaduan. Ia hanya mengumum perlantikan Anwar Ibrahim sebagai perdana menteri.

Sumber: Twitter

Berita berkait...

BAGAN DATUK: Pengerusi Barisan Nasional (BN), Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi akan mengambil tindakan undang-undang terhadap Raja Petra Kamarudin kerana menuduhnya menerima sogokan mencecah jumlah jutaan ringgit berkait projek kapal tempur pesisir (LCS).

Ahmad Zahid menegaskan, Raja Petra harus dipertanggungjawabkan berikutan ini bukan kali pertama penulis blog terbabit membuat kenyataan seumpama itu yang disifatkan sebagai tidak berasas.

"Saya berharap Raja Petra, sebelum membuat sebarang tuduhan, mesti mengemukakan bukti dan dokumen untuk menyokong dakwaannya.

"Jika tidak, saya akan bertindak saman malu terhadapnya. Saya akan meminta peguam saya untuk mengambil tindakan undang-undang ke atasnya," katanya pada sidang media di kediaman beliau, di sini, hari ini.

Media sebelum ini melaporkan Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) mahu bertemu pihak pemberi maklumat atau 'whistleblower' berhubung kes Ahmad Zahid dituduh menerima sogokan RM66 juta berkait pemerolehan projek LCS.

Raja Petra dalam satu rakaman video berdurasi enam minit, mendakwa mempunyai bukti mengenai pembayaran dikatakan dibuat kepada Ahmad Zahid antara 2012 dan 2013.

Ketua Pesuruhjaya SPRM, Tan Sri Azam Baki, dalam maklum balas kepada New Straits Times pada Rabu lalu, berkata agensi itu bersedia untuk menemui Raja Petra di lokasi pilihan penulis blog berkenaan di luar negara, bagi mendapatkan maklumat dan dokumen berkaitan dakwaan terbabit.

Mengulas lanjut, Ahmad Zahid mendakwa, kebanyakan tuduhan Raja Petra dalam penulisannya adalah berdasarkan pendapat dan andaian sendiri.

"Saya mengenali Raja Petra, namun beliau mesti dipertanggungjawabkan kerana membuat tuduhan terhadap saya. Penulisannya tidak ada kredibiliti," katanya.

https://www.bharian.com.my/berita/nasional/2022/11/1021423/saya-akan-saman-raja-petra-zahid-hamidi




This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 26-11-2022 07:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Cth syaitan tak pernah tidur..
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2022 07:06 PM | Show all posts
Dia nak rakyat msia terumbang ambingg kjaan asyik jatuh ditebuk atap sedangkan dia sonok2 duduk kat london gelak gulin2 memerhatikan apa yg berlaku kat tanah ayerr dr kejauhann. Mmg sungguh celaka manusia mcm ni.
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2022 07:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Kau ni anjing sapa ya....biarlah msia ni aman2 je..msia aman baru senang nak cari duit. Keje kau asyik nak pecahkan org je....anjing pun lg pandai bls budi tuannya
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2022 07:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Apa keje raja petra nih ye? Dia sebenarnya team sapa?
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2022 07:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Suchi replied at 26-11-2022 07:27 PM
Apa keje raja petra nih ye? Dia sebenarnya team sapa?

Dia ni lah yg Dr Zulkifli pesan ”tangan2 ghoib” kot dek… golongan bitanah al-su. Eeee.. takoddddd!!!!!
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2022 07:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Hati jangan busuk. Walaupun yang naik jadi PM tu bukan seorang yang kau suka, sokong je la demi negara. Klau dia salah, kau tegur. Klau dia betul, bagi kredit.

Jangan buat perangai iblis. Sbb kau tak boleh masuk syurga, kau tarik ramai2 nak ajak masuk neraka. Allah tak suka ok
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2022 07:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Betul lah yang Raja Petra Kamarudin kata tu, ini bukan Kerajaan Perpaduan, sebab Perikatan Nasional tak masuk, ini ialah Kerajaan Minoriti PH yang disokong oleh BN, GPS dan GRS
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 26-11-2022 07:55 PM From the mobile phone | Show all posts
dah berambus dah la..sibuk hal negara kami ni buat apa hah
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2022 07:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Ke cey lagi ah minor, dey minor ke gay

Ke C lagi A minor, D minor ke G



Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2022 07:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Amar ma'ruf nehi munkar

Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2022 08:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Die duk sn kje ape
London kot
Very high cost of living

Btw toksah duk sibuk klu kau duk obersea solely utk perut sendiri
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2022 08:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Dia ni keturunan raja mana? Sibuk memanjang.
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2022 08:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Heols ni lots of mix, mix dengan apa?


Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2022 08:03 PM | Show all posts
Dia mmg sejenis batu api..
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2022 08:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau yg dikatakan raja petra tu salah, tak perlulah zahid rs takut.. kecualilah benar spt yg dikata….
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 26-11-2022 08:08 PM From the mobile phone | Show all posts
ciksom replied at 26-11-2022 08:02 PM
Dia ni keturunan raja mana? Sibuk memanjang.

Sepupu Almarhum Sultan Selangor
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2022 08:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Ni lah salah sorg contoh rakyat malaysia,ko dah duduk beranak pinak kt oversea tu senyap jelah. Ko bayar cukai kt malaysia pun tak tapi entitled sesgt nak jadi batu api
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2022 08:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Beza betul sikap pencacai PH terhadap Raja Petra.... Berbeza dengan sikap  terhadap Clare Rewcastle Brown (Sarawak Report).

Dua2 dedah penyelewengan dalam Malaysia. Dua2 duduk UK.

Tapi sorang kena kecam sebab dedahkan kejahatan PH manipulasi Istana.

Sorang lagi disayangi sebab dedahkan kejahatan BN (semasa BN belum dinikahi secara rasmi oleh PH).
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2022 08:18 PM From the mobile phone | Show all posts
sharlenetexas replied at 26-11-2022 08:03 PM
Heols ni lots of mix, mix dengan apa?

Welsh dek. Akak kenal mak dia .. gitcheww!
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

30-1-2023 09:48 PM GMT+8 , Processed in 0.134151 second(s), 43 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list