CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

12Next
Return to list New
View: 1851|Reply: 31

[Tempatan] poster yang memaparkan wajah Pengerusi Perikatan Nasional, Tan Sri Muhyiddin Yassin yang memakai seragam Pengakap telah mencetuskan kemarahan orang ramai

  [Copy link]
Post time 25-11-2022 05:09 AM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Edited by YgBenar at 25-11-2022 05:10 AM

Hari ini, tular di laman sosial apabila seorang pengguna Twitter telah memuat naik sebuah poster yang memaparkan wajah Pengerusi Perikatan Nasional, Tan Sri Muhyiddin Yassin yang memakai seragam Pengakap telah mencetuskan kemarahan orang ramai.

Mana tidaknya, ciapan yang telah dipadam oleh individu yang tidak bertanggungjawab itu menjadikan wajah pemimpin itu sebagai poster dengan kapsyen ‘RASMI: Tan Sri Muhyiddin Yassin dilantik sebagai Pengakap Malaysia (PM).
Susulan itu, menerusi ciapan di laman Twitter Persekutuan Pengakap Malaysia (PPM), pihaknya menegaskan bahawa PPM tidak mempunyai kaitan sama sekali terhadap hantaran berkenaan dan ia berlaku di luar pengetahuan PPM.

Jelasnya lagi, pihaknya tidak akan teragak-agak untuk mengambil tindakan yang tegas terhadap individu terbabit kerana menyebarkan memandangkan paparan itu bukan mewakili PPM.



Sumber: Twitter @PengakapMY

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 25-11-2022 05:26 AM | Show all posts
Org menganjenggg sbb abahcow ni tamakkk hadapp muka tak malu sgttt nak jadi pm lg sekaliii
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2022 07:11 AM From the mobile phone | Show all posts
Mmg padan pon...
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2022 07:18 AM From the mobile phone | Show all posts
Da jd pembangkang ko ingt polis nak layan kes mcm ni? Sorry to say la. Birokrasi masih menebal kat msia ni. Pak lah masih x berjaya mansuhkan birokrasi.
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2022 07:23 AM | Show all posts
OK..fixed.




This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2022 07:26 AM From the mobile phone | Show all posts
Nasib la kena troll jugak. Anwar dh merasa berpuluh2 tahun. Muidin, best thing to do is to move on je. Lain kali jgn buat kat orang. Hidup bagaikan roda
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2022 07:26 AM From the mobile phone | Show all posts
Sorry la, kelakar….gelak aku
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2022 07:26 AM | Show all posts
berebut sgt nak jawatan kalau sebab nak berkhidmat utk negara ok lah.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 28-11-2022 12:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Nurdianah replied at 25-11-2022 07:23 AM
OK..fixed.

Hahaha enchemmm
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2022 12:12 PM | Show all posts
baju pengakap oke jer
baju banduan yg tak hokey
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2022 12:21 PM | Show all posts
adan uke

Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2022 12:23 PM | Show all posts
Lebih lawak sebab ada penafian

Why so serious?

Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2022 12:51 PM | Show all posts
... rakyat Malaysia semakin BIADAP dan KURANG AJAR.

kena rombak kurikulum sekolah
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2022 12:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Tp ok ke kalau dah sampai melibatkan kredibiliti badan yg berdaftar bukan je peringkat nasional,  tp peringkat antarabangsa... Boleh ke camtu?
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2022 01:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Dwdrum at 27-11-2022 09:07 PM

Ada soft spot dengan muhyiddin ini.... Dia PM ketika pandemic tidak boleh perform seperti PMs yang lain.... Marhein bashing dia teruk...jadi PM at the wrong time.... Tok det cabut dahulu sebelum bala jadi PM ter buruk walaupun baru regional oubreak ... Rasa nya ketika itu tiada candidates yang sesuai untuk handle financial crisis ketika pandemic... Dan PH performance lintang pukang... Mungkin ini sebab langkah sheraton berlaku...
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2022 01:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Tapi iols tengok pun iols gelak2..comel abah kau...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 28-11-2022 01:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Dwdrum replied at 28-11-2022 01:05 PM
Ada soft spot dengan muhyiddin ini.... Dia PM ketika pandemic tidak boleh perform seperti PMs yang l ...

Ptt nya biar je PH kawal negara masa covid tu
X perlu pun lgkh S
Nah skrg PH amik lg
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2022 01:11 PM | Show all posts
Zaman ramai suka troll ni jiwa kena kental risiko bila jadi public figure
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2022 01:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Tunan replied at 27-11-2022 09:08 PM
Ptt nya biar je PH kawal negara masa covid tu
X perlu pun lgkh S
Nah skrg PH amik lg

If PH supporters bolek kata cuba.... But situation bukan untuk di cuba ramai putus rezeki.. jobless etc... ketika itu... Mudah ber cerita untuk yang tidak ter jejas.....
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2022 01:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Artemesiaa replied at 28-11-2022 01:11 PM
Zaman ramai suka troll ni jiwa kena kental risiko bila jadi public figure

Cerita dia yg buat penafian ni Persatuan Pengakap sbb dah libatkan maruah dan kredbiliti pertubuhan dia..
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

3-2-2023 10:56 AM GMT+8 , Processed in 0.214712 second(s), 43 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list