CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 4160|Reply: 109

Belanja Duit Terlalu Banyak- UMNO Terengganu Akan Lapor SPRM, Siasat Sumber Kewangan PN Sepanjang PRU-15

  [Copy link]
Post time 24-11-2022 03:40 PM | Show all posts |Read mode
Kuala Terengganu: Umno Terengganu akan membuat laporan kepada Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) dalam masa terdekat bagi menyiasat sumber kewangan Perikatan Nasional (PN) sepanjang Pilihan Raya Umum ke-15 (PRU-15).


Pengerusi Badan Perhubungan Umno Terengganu Datuk Seri Dr Ahmad Said berkata, PN di Terengganu didakwa membelanjakan wang yang banyak ketika PRU-15.




Ahmad Said, Foto: Harian Metro




Beliau yang juga bekas Menteri Besar Terengganu berkata, laporan akan dibuat pihaknya bagi meminta SPRM menyiasat sumber kewangan parti berkenaan.


"Jadi kita minta SPRM siasatlah dari mana punca kewangan yang begitu banyak


"(Setakat hari ini) kita masih belum buat laporan kerana saya masih berada di Kuala Lumpur dan Insya-Allah, dalam sehari dua lagi, kita akan buat laporan kepada SPRM," katanya dihubungi hari ini. -CARI


Sumber: Harian Metro

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 24-11-2022 03:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Heret muhyidin ke jail......
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2022 03:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Kluster mahkamah 2.0 in making..
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2022 03:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Aritu pun ada poremer bgtau pasal ni iols pun terkejut sbb mmg dorang punya kempen paling meriah.
Yg sendu pejuang ngn BN nampak sgt dah takde bajet.

Influencer lagi duk pomot sana sini.
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2022 03:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Aik.
Time bn duit berkepok relek je hahahaha

Sian mat said kalah.
Ape pn klo btol2 ade duit x btol mohon ke penjara jgn lupe wak jahid
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2022 03:58 PM | Show all posts
Siasat jugak influencer2 yang terima duit berkempen tu..bukan murah nak bayar tu
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2022 03:59 PM From the mobile phone | Show all posts
banyak duit nampakkk
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2022 04:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Hidup Ahmad Said!
Siasat jangan tak siasat.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 24-11-2022 04:03 PM | Show all posts
situ pulak dah
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2022 04:04 PM | Show all posts
buat tanya pulak mestilah si baju merah tu bagi haha
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2022 04:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Time ko dulu pun sama jugak...jangan nak acah suci sangat.
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2022 04:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Huh, cepatnya!
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2022 04:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Suchi replied at 24-11-2022 03:51 PM
Aritu pun ada poremer bgtau pasal ni iols pun terkejut sbb mmg dorang punya kempen paling meriah.
Yg ...

Akak hari tu borak la dgn sorang pakcik ni
Mmg dia org ketua bhgn umno la satu bahagian ni.......dia cite org2 dia jaga 2 sesi ms PRU tu..pagi n petang..sorang cuma dpt RM100 jah sehari tu
Dia ckp jauh beza dgn zmn dulu2 ms hamno berkuasa..dia admit mmg umno dah takde fulus
Akak angguk2 je la
Sbg menghormati org yg lagi tua dr kita
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2022 04:46 PM From the mobile phone | Show all posts
mmg takde sape dapat nafikan level PN berkempen masa pru. lagi meriah dr BN. bukan diluar je, dlm alam maya, mampu bayar influenza berkempen, tu haa tgk walaun berebut2 duit balik kg kat pejabat pas.
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2022 04:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Tu ha, siasat peja tu. Siap boleh buat billboard. Billboard kt tempat utama plak tu. Mmg nampak sangat bajet tinggi. Dari mana dapat duit tu, utk parti yg baru. Takkan dari duit derma tin milo kot.
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2022 04:53 PM | Show all posts
lol.... i though PN banyak guna dana PAS , pas kan meriah dengan tabung
tapi mana2 parti pun ada founder dalam or luar negara
PH pun samalah
mesti ada kuasa besar yang nak jadi payung
sebab mana2 parti yang menang  penting tuk jadi proxi depa kalau melibatkan issue antarabangsa
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 24-11-2022 05:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Eloklah siasat.
Tak silap emma maembong pun promote PN aritu
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2022 05:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Balik kmpg ngundi dpt duit mnyk x?

Btw, mana2 parti pun ade la hulur nya
Kalau bagi tu ade pulangan
Xkan bagi saje an an an???
Same je mcm kelab kat ofis2
Nak main futsal...netball mana nak dpt sponsor???
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2022 06:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Eloklah siasat. Kalau pru dulu2 xleh siasat dah kut kan

Ikut kawasan la kempen meriah ke tak ni. Puchong paling meriah mestilah Harapan.
Putrajaya BN serata alam.
Shah Alam, ntah. Sama naik BN, PN, PH.
Subang, Harapan punya bendera meriah.

Mungkin kat terengganu PN lagi gah la tu. Tercabar ego orang BN, selalu nya BN yg hebat.
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2022 06:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Hidup mat said !
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

1-2-2023 06:42 AM GMT+8 , Processed in 0.120615 second(s), 43 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list