CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 918|Reply: 0

Eh? Negara Kita Ni Tak Sama Planet Ngan Qatar Ke?

  [Copy link]
Post time 24-11-2022 12:09 PM | Show all posts |Read mode


Lain bebenor Qatar ngan negara kita. Takde lockdown ke? Nape tak pakai mask pun tu? Takde SOP pun tu? Mana covid-19? Eh? Negara kita ni dok mana sebenarnya, sama planet ngan Qatar ke tak sebenarnya ni? - Keluh Kesah Surat Terbuka Warga PRC kat WeChat.

Surat terbuka yang viral tersebut bagaimanapun dipadam.

Kena lockdown on TV tengok2 siaran TV yang sama dok kecoh pasal zero-covid kat PRC dok tunjuk stadium luar dalam penuh sesak dengan peminat bola di FWC Qatar. Untuk rekod lebih suku dari rakyat PRC sekarang ada yang dah berbulan masih lagi kena sekatan pergerakan seakan lockdown.

Kes terkini di PRC adalah sekitar 30,000 kes. Pada bulan ni ada protest anti-lockdown di selatan Guangzhou.

sumber: https://www.nst.com.my/sports/football/2022/11/854116/maskless-world-cup-scenes-spark-anger-zero-covid-china https://www.straitstimes.com/sport/football/world-cup-maskless-qatar-2022-scenes-spark-anger-in-zero-covid-china

Qatar larang 1 night stand atau kena jel. Tiada parti luar stadium dibenarkan. Beer? Boleh minum berdekatan stadium beberapa jam sebelum perlawanan. Fans juga dibenarkan berkumpul practice nyanyi2 sokongan dalam stadium diluar tempoh perlawanan.

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

4-2-2023 10:45 AM GMT+8 , Processed in 0.207599 second(s), 28 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list