CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

123Next
Return to list New
View: 2303|Reply: 59

[Disney+] Revenge of Others - Shin Ye Eun, Park Solomon, Seo Ji Hoon

[Copy link]
Post time 22-11-2022 10:54 PM | Show all posts |Read mode

Profile
Drama: Revenge of Others
Native Title: 3인칭 복수
Also Known As: 3inching Bogsu , Third Person Revenge
Screenwriter: Lee Hee Myung
Director: Kim Yoo Jin
Genres: Action, Thriller, School

Country: South Korea
Episodes: 12
Aired: Nov 9, 2022 - Dec 14, 2022
Aired On: Wednesday
Duration: 1 hr. 2 min.
Content Rating: 18+ Restricted (violence & profanity)

Synopsis
The series depicts a teen revenge thriller when Ok Chan-mi, who searches for the truth about her twin brother's death, and Ji Soo-heon, who starts revenge against an unfair world, get caught up in a shocking incident that shook her life.

Cast
Shin Ye-EunLomonSeo Ji-Hoon
Ok Chan-MiJi Soo-HeonSeok Jae-Bum
Yongtan High School Students
Kang YulChung Su-BinChae Sang-WooLee Soo-MinHwang Bo-Un
Park Won-SeokTae So-YeonGi O-SungKook Ji-HyunSeo Da-Yeon
Jang Yi-JungJin Ho-EunOk Jin-WookAhn Hyun-HoPark Jeong-Yeon
Yoon Hee-JeongSa Jung-GyeongMa Nak-JoonMin Seon-HaJo Ah-Young
Yongtan High School Faculty
Jeon Suk-ChanHan Chul_WooYoo Sun-HoKim Jung-HoKwak Ji-Yu
Teacher Gu Ja-TaekTeacher Jo Duk-HyunCoach Oh Nam-Sooprincipalhealth teacher
People Around Park Won-Seok
Woo YeonMin Su-Hwa
Hong A-JungIm So-Mi (ep.2-3)
Police
Kim Joo-RyungShin Soo-HoJang Hyun-Sung
Jin So-JungHyun Jong-KookGi Wang-Do
Woosung Hospital
Park Wan-Kyu
Jeon In-Seon
Ji Soo-Heon's Family
Yoon Jin-SungKim Jun-Hyung
Shin Yu-KyungJi Soo-Min (ep.3)
Ji Soo-Heon's Group
Son In-YongJung Sun-ChulPark Kwang-JaeLee Sang-HeeYeon Bo-Ra
Mr. Choi (ep.1,3)Yang Il-Suk (ep.1)Ko Duk-Joon (ep.1,3)building landlord (ep.1)living facility administrator (ep.1)
Hansung Children's Home
Kim Do-YeonKim Na-EunChoi Na-RinJung Seo-YeonJang Sun-Yool
Ahn Ji-WonYoon-ChaeYoon-JiOk Chan-Mi (child) (ep.1)Ok Chan-Kyu (child) (ep.1)
Park Won-Seok's Family
Kim Hak-SunHa-Min
Park Yong-JaeHwang Soo-Na
Seok Jae-Bum's Family
Park Sun-A
Seok Jae-Bum's mother



source : mydramalist, asianwiki



trailer


Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 23-11-2022 11:41 AM | Show all posts
yes ada thread drama ni....hehehe...iols dah layan smpi epi 4....5&6 x smpt lagi..padanla classify 18+...walaupun drama school...tapi tak sesuai la budak bawah umur tgk....bagi iols ganas sikit laa...yela dgn bunuh dirinya...tapi besttt...lomon ni sweet la plak...dh mcm prince seongnam plak..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 23-11-2022 11:51 AM | Show all posts
lynn_dmm replied at 23-11-2022 11:41 AM
yes ada thread drama ni....hehehe...iols dah layan smpi epi 4....5&6 x smpt lagi..padanla classify 1 ...

haha..tahun ni ramai anak ikan blh buat cuci mata
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 23-11-2022 11:54 AM | Show all posts
iols baru tgk sampai epi 3...xtau sapa baik sapa jahat..
betul ke park won seok aka ok chankyu tu pembuli?
Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2022 11:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Apa ke abangnya si ok chanmi ni bengkok ke haper?dah plak bdk yg ji sohoon belasah ni kena bunuh plak...
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2022 02:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Adoi pening i dah tgk sampai 6 tp tgk laju2 sbb dah ngantuk sgt2 tp takleh berenti .

So maybe ada yg termissed. Now mcm seohon main saspek. Tp ok chanmi je yg bebtul clear i rasa. Student lain tu semua fishy. Tp seohon airmuka dia mcm inesen. Yes dia mmg belasah yg pailang sajugong ke apa nama tu..tp wonseok n juvenile lg sorang tu samar2 betul ke dia yg bunuh. Mmg dia kat tmt kejadian masa wonseok..n juvenile tu mmg dia belasah tp reaction dia mcm bebetul dia tak bunuh.

If ada masa kena tgk balik satu2. Masing2 jahat..jaebum , sajugong. Goisung tu pun sesuatu sgt n dgn adik dia somin tu. Dedua ni pun mcm jahat gak tp pandai cover.

Cliffhanger plak epi 6 ni chanmi tembak seohoon. Bebetul twmbak ke tembak hala lain tak tau.  Seohoon mmg cuba balas dendam utk dpt duit biaya mak dia ke mmg dia hilang kawalan sbb brain tumor tu alter behaviour dia ke..eh mcm2 plak nak factor in huhu.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 25-11-2022 07:39 PM From the mobile phone | Show all posts
sitisbp replied at 24-11-2022 02:20 PM
Adoi pening i dah tgk sampai 6 tp tgk laju2 sbb dah ngantuk sgt2 tp takleh berenti .

So maybe  ...

Iols rasa Jae Bum kot yg bunuh Park Won Seok & budak yg ada juvana case tu…sebab dia pun mcm ada alternate personality jugak…lagi sorang Gi Osung tu pun mcm x blh percaya…
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2022 09:28 PM From the mobile phone | Show all posts
xyla73 replied at 25-11-2022 07:39 PM
Iols rasa Jae Bum kot yg bunuh Park Won Seok & budak yg ada juvana case tu…sebab dia pun mcm ada  ...

Possible jaebum n gi o sung mungkin tau. Tp dia rahsiakan sbb dia pun maybe terpalit. Lps tu ada baca teori yg sejin ke nama yg dah tukar sek main violin ..yg wonseok tolong masa dia kena buli tu..maybe dia dgn wonseok partner/boylove. Gi osung ugut wonseok sbb dia tau rahsia ni. Mcm possible sbb tu wonseok agree bila the idol trainee tu suruh dia menyamar jd boifren. Utk cover up. I baru tgk preview epi 7 8. Seohoon selamat...tp mcm2 plak hal yg student lain ni.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 25-11-2022 10:31 PM | Show all posts
Sedap pulak ost yg ni...
Ost part 2

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 26-11-2022 09:23 PM From the mobile phone | Show all posts
sitisbp replied at 25-11-2022 09:28 PM
Possible jaebum n gi o sung mungkin tau. Tp dia rahsiakan sbb dia pun maybe terpalit. Lps tu ada b ...

Iols pun tgk se jin & won seok tu lain macam je…girl yg dia claim gf dia tu pun x ngaku yg won seok tu bf dia…entah2 gi osung tu pun camtu jugak…dia punya jeles bila jae bum rapat dgn so heon tu pun lain macam…
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2022 12:18 AM From the mobile phone | Show all posts
Iols abis dah episod 6..sampai episod 6 ni dh mcm3 dah org dituduhnya..seehoon pun salah sorg..ipls dah terbayang mcm bareum cite mouse dulu..hahaaha....jgn la buat dia jd jahat...tp mcm bukan..sbb sapa plak bunuh mamak kat bengkel tu kan..
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2022 12:19 AM From the mobile phone | Show all posts
xyla73 replied at 26-11-2022 09:23 PM
Iols pun tgk se jin & won seok tu lain macam je…girl yg dia claim gf dia tu pun x ngaku yg won se ...

Gi osung ni mcm jeles kan..mesti mas dengan won seok pun dia jeles gak org tu rapat..sama gak bile rapat ngn seonhoon
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2022 12:28 AM From the mobile phone | Show all posts
xyla73 replied at 26-11-2022 09:23 PM
Iols pun tgk se jin & won seok tu lain macam je…girl yg dia claim gf dia tu pun x ngaku yg won se ...

Iols pun semcm je dgn sejin though katanya dia yg terecord si wonseok tu jatuh..
Gi osung tu pun semcm jeles jae bum baik dgn sohoon n chanmi...tp iols terbaca somewhere ms wonseok mati tu jae bum dah koma...tp jae bum ni ada pertalian tak diketahui dgn wonseok..tgk gambar looked they were closed.kenapa jae bum bunuh diri?depa ni ummah closet ka apa weiii
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2022 11:24 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by sitisbp at 27-11-2022 11:25 AM
honeybee1802 replied at 27-11-2022 12:28 AM
Iols pun semcm je dgn sejin though katanya dia yg terecord si wonseok tu jatuh..
Gi osung tu pun s ...


Ya sbb wonseok mati dah 3 bln while Jaebum dah koma 6 mth before dia sedar.
Mcm ada bau2 ummah closet kan. Giosung pun mcm jeles jaebum mula baik dgn seohoon. Samada jeles or ada rahsia lain pasal wonseok x jaebum.
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2022 11:26 AM From the mobile phone | Show all posts
xyla73 replied at 26-11-2022 09:23 PM
Iols pun tgk se jin & won seok tu lain macam je…girl yg dia claim gf dia tu pun x ngaku yg won se ...

Possible semua ni berebut jantan ..instead of gigirl
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2022 11:28 AM From the mobile phone | Show all posts
lynn_dmm replied at 27-11-2022 12:19 AM
Gi osung ni mcm jeles kan..mesti mas dengan won seok pun dia jeles gak org tu rapat..sama gak bile ...

Lain mcm betul airmuka dia kan. Tp kalu ikut info main character citer ni 3 org..chanmi seohoon dgn jaebum. So jaebum ni rasanya ada very big role dlm puzzle ni.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 27-11-2022 04:39 PM | Show all posts
jaebum ni dah mcm ghoper jekfer..@ hun
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2022 11:19 AM | Show all posts
honeybee1802 replied at 27-11-2022 12:28 AM
Iols pun semcm je dgn sejin though katanya dia yg terecord si wonseok tu jatuh..
Gi osung tu pun s ...

hahaha...iols pun terfikir diorg ni ummah closet kaa...cemburu smpi berbunuh2...hahhaah...myb bestfriend kena rampas kot....
iols ni ngeri tengok diorg ni belasah2...tengok mcm week hero class 1 pun...adoi...tengok kena belasah patah riuk...teruk ye diorg potray bully kat sana...harap drama2 mcm ni bkn jadi contoh utk buli...tp jadi pedoman kepada semua...
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2022 07:29 AM From the mobile phone | Show all posts
lynn_dmm replied at 29-11-2022 11:19 AM
hahaha...iols pun terfikir diorg ni ummah closet kaa...cemburu smpi berbunuh2...hahhaah...myb best ...

Betul jaebum n wonseok kok pacaran dulu...
Gi osung ni mmg mencurigakan...
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2022 08:30 AM | Show all posts
iols abis tgh epi 7...epi 8 separuh lagi ...semalam tetdo...hahahaha...

so mmg si jaebum n wonseok ni couple la kan,....tgk dr gambar2 tu....tp iols tetap nak suspect si gi osung...dia ni mcm tau byk benda...tp tak tau nk ckp jahat ke dia...sbb dia ketua kelas kan....

tapi iols benci tul dgn ji hyun tu...ko dh kena belasah pun x serik2...

anak ikan si lomon ni alahai...swweet laa...so dia dh kuar dr jd suspek...nsb la detektif tu jmpa dia kat hospital...cuma iols tak bersedia la ending kalau sedih...yela...dia ada sakit otak kan...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

3-2-2023 03:29 PM GMT+8 , Processed in 0.118438 second(s), 44 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list