CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 342|Reply: 1

[Dunia] 0 Sehingga 9 Termasuk Selainnya

  [Copy link]
Post time 22-11-2022 02:30 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
0

Allah sememangnya akan uji setiap makhluk bernyawa yang akan pastinya merasa kematian dengan rasa takut terhadap musuh atau rasa takut akan kehilangan ataupun kekurangan sesuatu supaya untuk buktikan sama ada rasa takutnya hanya untuk Allah atau syirik kalau rasa takutnya ditujukan untuk selain Allah malah kebaikannya agar rasa tenteram akan cukup disyukuri maka yang rasa kosong akan rasa adanya Allah

1

Allah maha suci maka bukti kewujudan Allah tak boleh dirakamkan dalam sekeping gambar yang bukan maha suci untuk dilihat oleh manusia yang bukan maha suci di atas muka bumi dunia yang bukan maha suci maka tak boleh lah kalau ada mahkamah perintahkan orang Islam tunjuk bukti kewujudan Allah di depan mata manusia maka tak salah untuk kata tentang apa yang dipercayai kepada sesiapa tanpa bukti depan mata sebagaimananya tak salah untuk kata tentang kewujudan Allah yang dipercayai kepada sesiapa tanpa bukti depan mata sebab dalam Islam tiada paksaan maka tak perlu rasa nak paksa atau rasa terpaksa atau rasa dipaksa untuk percaya apapun sebab ada jenis bukti dirahsiakan untuk melindungi dan ada juga bukti yang kena percaya dengan cepat misalnya seseorang kata ada kereta di belakang kawannya maka kawannya tak boleh kata bagi dulu bukti depan mata tanpa perlu kawannya tengok ke belakang untuk tengok kereta tu jika tak nak terima kemungkinan akan kena langgar walau mungkin juga akan kena tipu

2

Allah cipta kebanyakannya berpasangan macam siang dengan malam dan kerja pasangannya rehat sebab biasanya mustahil bagi ramai untuk kerja tanpa rehat sebagaimananya ramai tak tidur hingga rasa lena jika tak kerja hingga rasa penat maka Muhammad diberikan rasa sakit yang amat sangat setelah diracuni oleh Yahudi dan semasa Muhammad hampir wafat agar Muhammad rasa nikmat yang amat sangat dari syurga Allah

3

Allah maha bijaksana maka Allah izinkan semua hal buruk dan hal baik yang berlaku sebagaimananya Allah izinkan iblis untuk sesatkan sesiapa yang mudah ditipu kalau mudah percaya untuk uji iman sesiapa yang mengaku beriman dan Allah kata zina adalah keji maka Allah izinkan orang jahat sebar virus HIV supaya ramai takut nak berzina sesama jenis atau berlainan jantina tapi iblis tetap dilaknati oleh Allah

4

Allah sediakan bumi yang luas untuk sebar kebenaran walau satu ayat menerusi dari rumah ke rumah atau internet dan sebenarnya ada dua channel iaitu "Patriot M'Sia channel" dan "Msia/Global Fenomena Lepas Covid" yang bekerjasama sebabkan banyak group kat Telegram disekat dengan menghantar post lucah malah mereka pernah hantar benda sama tapi melibatkan budak kecik ke group "MY Body MY Choice - Malaysia" tapi peraturan tentang guna group kat Facebook dan Telegram tak ikut ajaran Islam yang tak memperuntukkan kita supaya bertanggungjawab atas kesalahan sesiapa yang lain sebab dah banyak group kat Facebook dan Telegram kena sekat sebab ada ahli group buat hal walau sebenarnya apa hal pulak group disekat disebabkan tindakan ahli group yang ibaratnya macam sistem demokrasi yang mananya ada dulu sebilangan orang kata pihak British akan ambik alih pemerintahan kalau berlaku pergaduhan tak terkawal di antara kaum sebab berebut nak menang pilihanraya umum untuk perintah negara jajahan Komanwel

5

Dua channel "Patriot M'Sia dan Msia/Global Fenomena" kat Telegram tu gerakan Freemason Cina yang tau saya Melayu Islam yang sebabkan banyak group anti Islam kena sekat

6

Tapi saya telah hantarkan maklumat mereka ke lebih seribu penerima menerusi e-mail agar kejadian yang sama tak berulang iaitu group disekat disebabkan mesej ahli group

7

Public group kat Telegram yang kena sekat disebabkan mereka adalah Info Kuantan Pahang yang ada lebih tiga belas ribu ahli dan Oh My Media termasuk DahJadiBaruKaji dll

8

Mereka ambik peluang sebar agama bukan Islam orang tu jika orang tu masuk Islam tapi kisah sebelum orang tu masuk Islam disebar agar ramai suka agama bukan Islam tersebut

9

Masa tu saya tak bagitau saya keturunan Raja Indera Pahlawan Riau Sumatera Indonesia kacukan keturunan Daeng Chelak Bangsawan Bugis Sulawesi Indonesia sebab nak siasat

a. Allah ada dua puluh sifat yang mana di antaranya adalah ada dan berkehendak maka Allah kata menerusi Quran bahawa Allah adakan manusia dari tiada menjadi ada tetapi bezanya Allah ada dengan sendiri tanpa diadakan oleh sesiapa.

b. Allah yang sebabkan tiada siapa pernah lukis muka Muhammad maka Quran adalah ajaib yang bukan hanya tunjuk cara hidup.

c. Allah tak makbulkan doa yang bertentangan dengan kehendak Allah sebab sifat Allah adalah berkehendak dan Allah tak makbulkan doa minta semua jadi tiada sebab sifat Allah adalah ada.

d. Ustaz Azhar Idrus kata syirik kalau anggap gaji besar menjamin kebahagiaan sebab hukum tauhid lailahaillallah juga bermaksud tiada jaminan lain selain jaminan Allah maka mungkin ramai yang kata terpaksa terima demokrasi akan kata terpaksa terima roti dajjal.

e. Demokrasi macam rancangan realiti televisyen yang pesertanya diundi oleh ramai juri awam yang bukan pakar menilai bakat nyanyian atau lakonan peserta kecuali juri profesional malah ramai juga juri awam mengundi disebabkan peserta ada rupa.

f. Surah ketigabelas Quran kata Allah takkan bagi kemenangan untuk sesiapa yang melakukan kejahatan maka Peristiwa Tigabelas Mei adalah buktinya mereka memang takkan menang lama sebab mereka patut fikir bahawa Melayu takkan berdiam diri.

g. Illuminati bermaksud hello manatee iaitu hai dugong maka mereka ke tepi laut pada waktu tengah malam untuk sembah dugong.

h. Freemason bermaksud free my son iaitu bebaskan anak lelaki saya yang bernama dajjal.

i. Muhammad pernah ditanya kenapa musafir solat zuhur campur solat asar cuma empat rakaat dan kenapa tak zuhur empat rakaat dan asar empat rakaat maka Muhammad jawab sebab ada cara mudah tetapi ramai bikin bentuk capal walau selawat lebih mudah.

j. Muhammad ajar supaya meletakkan sesuatu pada tempatnya seperti tempatnya otak bukan pada lutut maka Muhammad meletakkan bentuk capal Muhammad pada bawah tapak kaki Muhammad.

k. Sejarah peperangan Islam ada menyatakan pemakaian serban serta pakaian warna hitam adalah untuk elak musuh nampak darah orang Islam maka elak mengadu secara terbuka kepada sesiapa yang mungkin akan sebabkan bangsa lain tau kelemahan kita kecuali adu perkara sepatutnya kepada sebaik-baik penerima aduan iaitu Allah.

l. Alif Lam Mim adalah Allah Lailahaillallah Muhammad.

m. Alif Lam Mim Ro adalah Allah Lailahaillallah Muhammad Rosulullah.

n. Ha Mim adalah Haq Muhammad.

o. Ya Sin adalah Ya Sollallahualaihiwasallam.

p. Nun adalah Nur.

q. Banyakkan sebut lahawlawalaquwwataillabillah kalau nak cari anak atau sakit dan masalah lain.

r. Banyakkan baca surah Fatihah kalau sakit atau masalah lain termasuk untuk redakan kemurkaan Allah.

s. Ramai orang Islam tak setuju kalau nama Allah digunakan untuk sebar agama bukan Islam maka tak patut terima sistem demokrasi ciptaan orang bukan Islam untuk bagi peluang kepada orang bukan Islam untuk perintah negara yang ada ramai orang Islam.

t. Sistem demokrasi Amerika berasaskan perlembagaan Amerika yang sokong Yahudi dan tak sokong Islam sebagai agama rasmi Amerika maka rakyat Amerika akan berterusan dijajah oleh Yahudi selagi ada yang mengundi menerusi sistem demokrasi.

u. Ramai orang Islam kata sistem demokrasi adalah haram sebab sistem demokrasi bagi peluang kepada orang bukan Islam untuk kawal negara Islam.

v. Anggap hidup ni macam mimpi yang mana saya pernah cuma sebut A tak sampai habis sebut Allah tapi alhamdulillah berjaya halau makhluk halus sebab A iaitu huruf alif yang kalau disebut dapat sepuluh pahala malah terbaik sebab ia permulaan nama Allah.

w. Atau anggap hidup ni macam permainan video iaitu video game yang perlukan kawalan tanpa bercakap masa bersendirian main video game sampai menang untuk ajar supaya kurangkan cakap kalau nak apapun.

x. Ataupun anggap hidup ni macam buku mahupun menu kat kedai makan yang perlukan kita buat pilihan termasuk buat pilihan untuk tak nak buat pilihan.

y. Dua channel Patriot M'Sia dan Msia/Global Fenomena kat Telegram tu gerakan Freemason Cina.

z. Ibarat macam makin bertambah pingat emas mereka jika mereka terima lagi kes kematian Melayu.

Nama negara Indonesia dicipta oleh rakyat negara Jerman yang bernama Adolf Philipp Wilhelm Bastian

Nama negara Malaysia dicipta oleh rakyat negara Amerika yang bernama Thomas G Bradford

Ustaz Auni kata Illuminati berasal dari negara Jerman

Church of Satan "Gereja Syaitan" berasal dari negara Amerika pada tahun 1966

Church of Satan dan Illuminati "bersifat keagamaan"

Mereka sebar agama mereka menerusi pelbagai cara sebagaimananya Bahasa Inggeris adalah bahasa Bible iaitu Injil untuk sebar Christianity iaitu Kristian sepertimananya Bahasa Arab adalah bahasa Quran untuk sebar Islam sehinggakan telah ramai yang menguasai Bahasa Inggeris hingga mengatasi jumlah manusia yang menguasai Bahasa Melayu dan Bahasa Arab

Angka 66 dan 666 adalah sebahagian dari tanda keagamaan pihak Church of Satan

Mereka sebar angka 66 dan 666 menerusi penggunaan Bahasa Inggeris dan bahasa lain yang ada huruf macam angka 6 kalau diterbalikkan sampai jadi macam angka 6 seperti huruf a, d, e, g, p, P, dan q, dan juga angka 4 dan 9, sebab huruf A macam angka 4, dan manakala huruf a adalah huruf kecik bagi huruf A, kecuali huruf b yang macam angka 6 tanpa perlunya huruf b diterbalikkan, misalnya, black pink, google, fifa world cup, gates, freemason, bible, anal sex, genesis, rockefeller

R macam 66

t macam salib

Sebab itu mereka cipta nama Indonesia dan Malaysia

Hadis sahih riwayat Imam al-Bukhari nombor 6493

"Sungguh ada seorang hamba yang menurut pandangan orang, banyak mengamalkan amalan penghuni surga, namun berakhir menjadi penghuni neraka. Sebaliknya ada seorang hamba yang menurut pandangan orang, melakukan amalan-amalan penduduk neraka, namun berakhir dengan menjadi penghuni surga. Sungguh amalan itu dilihat dari akhirnya."

Kyairey
Telegram
0177807326

Quran, Islam, Allah, Muhammad "QIAM"


This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 28-11-2022 12:22 PM | Show all posts
ni geng matripat mana lak ni??

bkn kau etis berkulop ke dulu keri??

abis PRU je kau muncul

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

3-2-2023 12:43 PM GMT+8 , Processed in 0.121217 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list