CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 4085|Reply: 112

[Tempatan] Pusaran angin sebesar lautan di depan Miri Sarawak ! RED ALERT banjir dan puting beliung hebat dijangka berlaku UPDATE post #95 m/s 6

  [Copy link]
Post time 19-11-2022 12:27 AM | Show all posts |Read mode
Edited by blastoff at 30-11-2022 10:35 PM


Sekarang berkelajuan 30km/h di titik pusatnyaaa......dgn kelajuan angin sekelilingnya yg paling kuat adalah betul2 depan miri lah, bermakna angin tu akan jadi lebih laju apabila kelajuan titik pusaran tu meningkat nanti lah .

Ini pertama kali dan tak pernah berlaku lagi , selalunya pusaran membentuk di area filipina dan akan menyebabkan banjir kaw kaw besarnya dgn puting beliung semua cukup lah haih di filipina .

Selama nih pusaran cuma lalu dari kejauhan je dan tak betul2 mengadap malaysia lah . Sekarang dah berubah sebab ia betul2 depan malaysia !

So negara kita di kelilingi oleh 3 pusaran angin hebat lani. Bawah ni aku dah screenshot imej satelit kedudukan pusaran itteww ler.....nampak saiznya sebesar lautan kat situ maaaa




























This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 19-11-2022 12:34 AM From the mobile phone | Show all posts
Yayyy blastoff dah mai..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 19-11-2022 12:44 AM | Show all posts

sekarang nih pusaran angin telah menyebabkan huru hara kat indonesia, dgn banjir besar lah dgn ribut lah, berhari2 sampai peringkat termenung jadinyaaa.....kat miri kota kinabalu akan alami yg samalah tu
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2022 01:01 AM From the mobile phone | Show all posts
blastoff replied at 19-11-2022 12:44 AM
sekarang nih pusaran angin telah menyebabkan huru hara kat indonesia, dgn banjir besar lah dgn ribu ...

Kesian voters..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 19-11-2022 01:02 AM | Show all posts

Pusaran angin hebat apabila ada betul2 depan sesebuah negara , mcm dalam video ni stail ribut dan banjir yg berlaku lahhh , yg ni jadi kat jakarta baru je dek kerana pusaran angin sebesar lautan tuuu dok berkisar kat depan negara depa lah berhari2 so kat sabah sarawak tuu akan alami yg sama ler






https://youtu.be/ikicNIWviAo





18 Nov 2022
Badai Hebat Jakarta Hari ini 18 November 2022, Peringatan BMKG!! Angin Kencang Jakarta Hari iniBadan Meteorologi, Klimatologi, dan Geofisika (BMKG) memprakirakan cuaca di sejumlah wilayah DKI Jakarta bakal diguyur hujan petir dan angin kencang saat sore menjelang malam hari, Jumat (18/11) hingga Sabtu (19/11/2022).
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 19-11-2022 01:04 AM | Show all posts
Edited by blastoff at 19-11-2022 01:05 AM

peti undi boleh terbang ke langit lalu landing kat tempat lain kekdahnyaaaa dgn stail ribut yg melanda nanti ...rumah2 pungg boleh tercabut dari foundation nyaaaa
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2022 01:08 AM From the mobile phone | Show all posts
pusaran angin tak dpat masok ke semenanjung
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 19-11-2022 01:14 AM | Show all posts
Ini keadaan banjir yg melanda indonesia akibat pusaran sebesar lautan ada di depan negara depa ler



https://youtu.be/fQV5LH3Y73U




Banjir Makassar Hari ini, BARU SAJA !! Banjir Bandang Di Makassar 18 Nov 2022, Banjir Makassar 2022
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 19-11-2022 01:17 AM | Show all posts
Edited by blastoff at 19-11-2022 01:19 AM
TuntungReturn replied at 19-11-2022 01:08 AM
pusaran angin tak dpat masok ke semenanjung

pusaran angin tak perlu masuk ke daratan, yg akan masuk adalah storm surge dan tornado lahhh , kat indonesia mana ada pusaran angin masuk ke daratan , ia maintain kedudukan kat tengah lautan tapi storm surge lah yg menyebabkan banjir mcm nak rak berlaku kat negara yg berdepan dgn pusaran tu, in this case malaysia lah , semenanjung dan sabah sarawak.... tapi direct impak akan di rasai sabah sarawak lah sebab depan negeri depa pusaran ittew ler lani
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 19-11-2022 01:21 AM | Show all posts
Edited by blastoff at 19-11-2022 01:22 AM

ribut dan banjir kaw kaw yg sekarang nih sedang dilalui indonesia, akan dialami oleh sabah sarawak lah ya.... tengok apa berlaku kat depa so ia exactly berlaku yg sama gittewww...kat semenanjung pungg akan alami gak laaa tapi lebih lewat jangkamasa nya sebab jauh sket je haaa
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2022 01:36 AM From the mobile phone | Show all posts
Dey mana sumber?ko buat kesimpulan sendirikah ini
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 19-11-2022 01:39 AM | Show all posts
Edited by blastoff at 19-11-2022 01:42 AM

Ini kejadian banjir besar yg baru berlaku di kota belud sabah kat sebuah tempat camping eco tourism gitteww



]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]

https://www.facebook.com/ekopela ... JJewcZBsvKojvHhJBRl


Utk makluman  operasi pelancongan ini di tutup semantara waktu di sebabkan banjir besar yg melanda ptg tdi.kami memohon maaf atas segala kesulitan yg pengunjung hadapi tadi.kami akan membuka semula operasi setelah kerja² pembaikan dan pembersihan selasai.,

https://www.facebook.com/photo/? ... pcb.653849309621792






https://www.facebook.com/photo?f ... pcb.653849309621792





https://www.facebook.com/photo?f ... pcb.653849309621792





https://www.facebook.com/photo?f ... pcb.653849309621792









Reply

Use magic Report

 Author| Post time 19-11-2022 01:46 AM | Show all posts
Edited by blastoff at 19-11-2022 01:49 AM

Ni kat dengkil dan bangi lani lagi teruk banjir .....


]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]





Rakyat Kalut Pilihanraya
Rakyat Kalut Bantu Mangsa Banjir

Banjir kat Dengkil, Labu Lanjut, Bangi Salak Tinggi dan sekitar ni teruk, banyak rumah dan kawasan yang terlibat.

Tapi media tak banyak update, sebab bahang pilihanraya mengatasinya.

InshaAllah BAP&GIH akan membantu fasa dua. Kita ajak rakan relawan seluruh malaysia datang bersihkan rumah mangsa banjir.

Bantuan amatlah perlu lebih kepada Toto,Bantal,Set Mandian,Tuala,Kain Batik,Kain Pelikat,Set Ibadah,Pencuci dan Peralatan Mencuci Rumah,Dapur Gas,Tong Gas,Rice Cooker.

Lepas mengundi kita fokus kat sini ya kawan kawan. Bantuan fasa pemulihan amatlah perlu.

Jom sama sama bantu sahabat.
Bagi penduduk Puchong boleh hantar kat ketua kami di Kampung Sri Aman.

Bagi Penduduk Klang boleh hantar kat Maklong erma. Nak nombor dan details boleh tanya ya..


https://www.facebook.com/eny.j2e ... WZmLZHeNSwLseJ4Mxul





Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2022 01:48 AM From the mobile phone | Show all posts
Habes terbang sisturr van2 SPR..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 19-11-2022 01:48 AM | Show all posts
YgBenar replied at 19-11-2022 01:36 AM
Dey mana sumber?ko buat kesimpulan sendirikah ini

https://zoom.earth/storms/97w-2022/#overlays=heat,fires,wind

reti tengok satelit imej dak ? So kalau buat kesimpulan sundrik kira tak betul kaaa ? Nak kena jadi yess man pak turut style parrot mcm tarak otak sundrik lah baru betul ?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 19-11-2022 01:51 AM | Show all posts
tumpanglalu74 replied at 19-11-2022 01:48 AM
Habes terbang sisturr van2 SPR..

Sekarang nih media nasional dok highlight bab PRU je sampaikan kat selangor depan muka depa banjir pungg depa buat tak nampak je lah pulek hinggakan mangsa2 banjir pungg naik heran awat apa yg menimpa depa tak dapat liputan pungg
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 19-11-2022 01:53 AM From the mobile phone | Show all posts
blastoff replied at 19-11-2022 01:51 AM
Sekarang nih media nasional dok highlight bab PRU je sampaikan kat selangor depan muka depa banjir ...

Kijam2..  Yang penting PRU.
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2022 02:01 AM From the mobile phone | Show all posts
Kenapa angin dipanggil puting?

@ifaonline
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2022 06:28 AM From the mobile phone | Show all posts
blastoff replied at 19-11-2022 12:04 AM
peti undi boleh terbang ke langit lalu landing kat tempat lain kekdahnyaaaa dgn stail ribut yg mela ...

Sekarang tengah hujan & angin kencang yang sangat kuat sekitar kl..agak menakutkan.. aku terus teringat thread ko ni.. sesuatu sangat ko nih.. apa2 pun harap2 nya tiada bencana buruk yg akan berlaku & kawasan yg biasa dilanda banjir dah dipindahkan ke kawasan sepatutnya..

P/s: terima kasih blastoff.. x jemu2 ko bagi reminder..bersungguh ko upkan thread tapi tetap sendu..mmg tenggelam berita2 cmni berbanding cerita calon & kempen
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2022 06:40 AM From the mobile phone | Show all posts
Aku ingat nk jogging sebelum mengundi....alih2 hujan lebat....hujan sampai ke mlm ni x agaknya
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

30-1-2023 11:49 PM GMT+8 , Processed in 0.349169 second(s), 43 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list