CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 758|Reply: 10

[Disney+] Connect - Jung Hae In, Go Kyung Pyo, Kim Hye Jun (7 Dis 2022)

[Copy link]
Post time 18-11-2022 05:54 PM | Show all posts |Read mode


Profile
Drama: Connect
Revised romanization: Connect
Hangul: 커넥트
Director: Takashi Miike
Writer: Shin Dae-Sung (webcomic), Masaru Nakamura
Network: Disney+
Episodes: 6
Release Date: December 7, 2022
Runtime:
Language: Korean
Country: South Korea


Synopsis
Ha Dong-Soo (Jung Hae-In) is part of a new human race called connect. The connect beings never die. One night, Ha Dong-Soo is kidnapped by a group of human organ traffickers. His eye is cut out from him. He soon sees something and realizes the man who has his stolen eye is a serial killer. Ha Dong-Soo is now able to see what the serial killer sees. He chases after the serial killer to stop him from killing anymore people.

Meanwhile, Ha Dong-Soo’s stolen eye has been transplanted into Oh Jin-Seob (Ko Gyung-Pyo). Oh Jin-Seob looks a polite and competent employee at work, but he is actually a cold-blooded serial killer.


Notes
Based on webcomic "Connect” by Shin Dae-Sung (published from May 14, 2019 to December 8, 2020 via Naver).

Cast
Jung Hae-In - Ha Dong-Soo
Ko Kyoung-Pyo - Oh Jin-Seob
Kim Hye-Jun - Lee Yi-Rang
Jang Gwang
Kim Roe-Ha


source : asianwiki

trailer

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 8-12-2022 08:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Baru tgk 1 episod tapi seram & ngerilah citer ni…xtau nak sambung ke idak…
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2022 09:06 PM From the mobile phone | Show all posts
xyla73 replied at 8-12-2022 08:51 PM
Baru tgk 1 episod tapi seram & ngerilah citer ni…xtau nak sambung ke idak…

Sama..baru tgk 1 epi..tp ngeri plak potong2 camtu. Pastu i  cheat....tgk the last 5 min of epi 6 . Reserved dulu la haha
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 8-12-2022 09:31 PM | Show all posts
sitisbp replied at 8-12-2022 09:06 PM
Sama..baru tgk 1 epi..tp ngeri plak potong2 camtu. Pastu i  cheat....tgk the last 5 min of epi 6 ; ...

lepas tu kat tempat yg luka kena potong tu ada kuar benda gerak2 mcm cacing...eiii gelilah...
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2022 10:00 PM From the mobile phone | Show all posts
xyla73 replied at 8-12-2022 09:31 PM
lepas tu kat tempat yg luka kena potong tu ada kuar benda gerak2 mcm cacing...eiii gelilah...

Haah..geli betul.. byk pulak tu setiap kali keluar..berkeronyok huhuhu. Spesis alien ke apa tu? Mmg tak blh mati la kot kan. Rasa mcm ada citer omputih konsep mcm ni. Kira host tu mcm cecacing tu la nyawa nya.
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2022 04:40 PM | Show all posts
iols dah abis tengok sampai epi 5....

cite ni awal2 slow...tp lama2 nak tau apa jadi pada diorg..
si psiko oh jin seob tu mmg ati kering tul...bunuh org pastu buat art...eeee...mmg dasar psiko...hentak2 selamba je...tak padan dengan kanser...

tapi mmg part darah cacing2 tu geli ye...iols tgk smbil pejam2 taknak fokus..kang termasuk dalam mimpi plak...hahahaha

ada geng jgak la dong soo ni as connect..mcm mana diorg jadi connect tak tau...sbb kata ada uji kaji dr syarikat farmasi...tapi tak jelas...smpi epi 5 pun tak cite byk...ermmm...adakah nak buat s2...?

malam kang sambung nak tengok ending..harap xde yg tergantung n takyah nak berseason plak...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 9-12-2022 09:44 PM | Show all posts
lynn_dmm replied at 9-12-2022 04:40 PM
iols dah abis tengok sampai epi 5....

cite ni awal2 slow...tp lama2 nak tau apa jadi pada diorg..

ada gak org yg berani tgk citer ni
iols bukan apa...geli tgk benda macam cacing tu...
tapi cgi memang bestlah citer ni..studio dragon lah katakan...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 13-12-2022 09:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Akhirnya berjaya jugak tgk sampai episod 4…iols bagi warning awal2…citer ni not for the faint hearted…ganas & ngeri…so far ni Disney+ punya series yg iols tgk yg paling daring sekali…

Citer dia pasal species yg dipanggil Connect yg ala2 mcm mutant yg boleh pulih dgn sendirinya everytime diorg tercedera…one day, Dong Soo, salah sorang dari Connect ni kena tangkap dgn organ traffickers…tapi blm siap kena bedah utk ambik mana2 organ yg patut, dia tersedar & dpt ambik balik organ2 dia kecuali sebelah mata which is then goes to a psychopath serial killer…then dia boleh nampak apa yg serial killer ni nampak, so dia taulah apa yg serial killer ni plan for the next murder…
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 15-12-2022 03:04 PM | Show all posts
iols abis dah..standby s2 la..kalau ada..

iols frust watak jung hae in..iols ingt dia akan jd hero n gunakan kelebihan dia tu....tp smpi abis dia masih x sure and takut and tak kuat...asyik menahan sakit...elok plak irang tu lagi cepat berfikir and bertindak..

elok plak si psiko gyung pyo..mmg psiko gila..mmg menjadi watak dia..

polis dlm ni ntah laa...x membantu langsung...sia2 je mati mcm tu jee...hehehe

Reply

Use magic Report

Post time 15-12-2022 03:05 PM | Show all posts
xyla73 replied at 13-12-2022 09:48 PM
Akhirnya berjaya jugak tgk sampai episod 4…iols bagi warning awal2…citer ni not for the faint hear ...

part daring tu setuju...rasa drmaa ni kat disney+ series paling daring...tnajat kite...hahahaha
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 15-12-2022 03:25 PM | Show all posts
lynn_dmm replied at 15-12-2022 03:04 PM
iols abis dah..standby s2 la..kalau ada..

iols frust watak jung hae in..iols ingt dia akan jd hero  ...

iols pun dah abis tgk...
geram betul dgn Dong Soo tu...asyik buat benda bodoh je...
buat tindakan melulu tanpa buat apa2 plan...
patutnya gunakanlah kelebihan dia tu drpd asyik meratib yg dia kena diskriminasi sebab dia lain drpd yg lain...
asyik guna emosi je dia ni...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

3-2-2023 03:35 PM GMT+8 , Processed in 0.108662 second(s), 35 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list