CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

12Next
Return to list New
View: 1683|Reply: 24

[SBS/Netflix] TROLLEY - Kim Hyun Joo, Park Hee Soon, Kim Moo Yeol

[Copy link]
Post time 5-11-2022 10:05 PM | Show all posts |Read mode
Edited by xyla73 at 11-1-2023 10:27 PM



Profile
Drama: Trolley
Native Title: 트롤리
Also Known As: Teurolli
Screenwriter: Ryu Bo Ri
Director: Kim Moon Kyo
Genres: Thriller, Mystery, Romance, Melodrama

Country: South Korea
Episodes: 16
Airs: Dec 19, 2022 - ?
Airs On: Monday, Tuesday
Original Network: SBS
Content Rating: Not Yet Rated


Synopsis
Joong-Do (Park Hee-Soon) and Hye-Ju (Kim Hyun-Joo) are a married couple. Joong-Do is a member of the National Assembly and he is driven to make the world a better place. His wife Hye-Ju runs a book repair shop. She hides a secret, which even Joong-Do does not know. Hye-Ju wants a peaceful and normal life. Even though her husband is a politician, Hye-Ju has never sought publicity or appeared in the media. Due to a case, Hye-Ju's secret becomes public.

Notes
1) "Trolley" takes over the SBS Monday & Tuesday 22:00 time slot previously occupied by "Cheer Up."
2) Kim Sae-Ron was first cast to play Kim Soo-Bin, but dropped out of the drama series after getting into a single-vehicle accident and later apologizing for driving under the influence of alcohol. She dropped out of the drama series prior to filming any scenes.

Cast
Kim Hyun-Joo - Kim Hye-Ju
Park Hee-Soon - Nam Joong-Do
Kim Moo-Yul - Jang Woo-Jae
Ryoo Hyoun-Kyoung - Jin Seung-Hee
Ki Tae-Young - Choi Ki-Young
Chung Su-Bin - Kim Soo-Bin



teaser

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 6-11-2022 02:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau ada kat Netflix masuk watchlist...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 18-11-2022 05:01 PM | Show all posts
mystery romance rupanya genrenya...pelakon2 mantap...memang masuk dlm watchlist...
https://www.soompi.com/article/1 ... mance-drama-trolley






Reply

Use magic Report

 Author| Post time 15-12-2022 02:55 PM | Show all posts
Rahah replied at 6-11-2022 02:56 PM
Kalau ada kat Netflix masuk watchlist...

dah masuk dalam list Coming Soon kat Netflix...
so uols boleh replace Curtain Call tu dgn citer ni...
dua2 airing on Mon & Tue...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 15-12-2022 07:44 PM | Show all posts
Highlight video...pelakon2 best...Kim Hyun Joo tu mcm ada secret jer...

Reply

Use magic Report

Post time 15-12-2022 08:16 PM From the mobile phone | Show all posts
xyla73 replied at 15-12-2022 02:55 PM
dah masuk dalam list Coming Soon kat Netflix...
so uols boleh replace Curtain Call tu dgn citer ni ...

Okay... tq for the info...
Apa la secret tu... curious...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 21-12-2022 09:31 AM | Show all posts
dah tgk 2 episod...
tak sabar pulak nak tunggu next episode...
kekuatan citer ni kat pelakon2...
sebab genre melodrama so pelakon2 memang kena pandai main emosi...
tapi walaupun melodrama xdelah boring sebab citer ni buat kita curious apa sebenarnya yg dah berlaku...
kenapa Kim Hye Joo kuat berahsia?
apa rahsia di sebalik Nam Ji Hoon's death? boleh percaya ke the girl yg claim dia pregnantkan anak Nam Ji Hoon?
ada lagi tak rahsia2 lain di sebalik assemblyman Nam Joong Do punya loving family?

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 21-12-2022 09:39 AM | Show all posts
btw kenapa tajuk dia Trolley adalah sempena trolley dilema...bukan trolley kat pasaraya tu ye
nak tau lebih lanjut pasal Trolley Dilema boleh refer Trolley_problem...
basically pasal apa consequences di sebalik tindakan yg kita buat...
let's say brek kereta rosak & jln ada 2 lane...lane pertama ada 1 lori kat depan & lane kedua ada 2 kereta...
mana2 lane yg kita ambik pun akan berlaku accident tapi impak tak sama...camtulah lebih kurang analogy trolley dilema ni...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 2-1-2023 11:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Laki bini dlm citer ni are good people, throughout their life journey they encounter some bad people  tapi kenapa pulak diorg yg kena tanggung akibat drpd apa yg these bad people have done? Geram pulak aku…diorg x salah apa2 pun, yg salah org2 yg kononnya ‘murdered’ by them…x tahan tekanan kena expose deyols punya crime, pastu commit suicide & then tiba2 je jadi suci…yg dipersalahkan org yg expose tu pulak padahal they just stand for their right atau bagi pihak org lain…South Korea punya society memang toxic camni ke?
Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2023 10:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Rahah at 8-1-2023 10:32 PM

Kim Hye Joo = Kim Jae Eun

Okay dah tau sikit secret Hyejoo... walaupun belum reveal semua...
Hyejoo ni tak boleh tegas sikit ke kalau dia innocent... buktikan pada Seunghee tu memang salah Seungho... kalau betul la dia tak salah...

Parents student medic tu dah tau anak salah still nak salahkan Assemblyman Nam... padahal anak dia sempat leaked video xxx sebelum commit suicide sebab nak balas dendam pada gf dia yang commit suicide tu... gf commit suicide sebab anak dia jugak la ugut nak sebarkan video  tu...
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2023 09:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Good job Hyejoo... dia dah bagitau hal sebenar pada Seunghee... Seunghee nak terima @ tak itu terpulang pada dia... sebab yang commit suicide tu abang dia... sebelum mati tu pun abang dia ada cakap tak percaya kat family sendiri ke... plus Hyejoo takde bukti kukuh & witnesses apa yang abang Seunghee buat kat dia... so orang susah nak percaya...

Sedih tengok Hyejoo... maybe luarannya dia nampak bahagia tapi apa yang berlaku kat dia in the past takkan semudah tu dia nak lupakan... jangan kata dia tak rasa bersalah bila Seungho tu commit suicide... dia report case tu sebab dia nak reveal the truth... dia victim... tapi bila culprit dah mati kes automatik close... so kat sini family Seunghee nampak Hyejoo yang salah... orang sekeliling pun nampak victim yang salah... macam kes Namgoong Sol...
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2023 09:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Bagus citer ni...
Ada good message...

Jarang tengok culprit commit suicide... bila jadi macam ni baru nampak victim jugak yang dipersalahkan... sebab report kes & digelar 'murderer' pulak...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 11-1-2023 05:55 PM | Show all posts
Assemblyman Nam Joong Do digambarkan mcm husband mithali sgt dlm citer ni...
harapnya jgnlah ada rahsia2 yg tak sedap didengar mcm ada affair dgn perempuan lain ke...
nanti punah kepercayaan bukan saja Hye Joo tapi jugak acik2 viewers...
i hope citer ni tak pegi ke makjang route & keep portraying the romantic relationship between adult married couple...
ingat love story org2 muda je blh sweet2, married couple pun boleh romantik2 apa...
kalau x silap Kim Hyun Joo & Park Hee Soon ni ada berlakon sama lagi dlm drama Netflix lepas ni...
dahlah dua2 memang Netflix punya favorite actor/actress...
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2023 09:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Based on text tu macam confirm Jihoon commit suicide... sebab dia tak nak breakup dengan Soobin... iols rasa Soobin ni situation dia sama macam Hyejoo... dia pulak yang kena tanggung rasa bersalah... tapi ada tatoo JD kat perut dia tu entah siapa pulak...

Sedih la tengok Hyejoo... dia ni kalau boleh nak hidup aman2 je... tapi jumpa semula Seunghee... Seunghee & Kiyoung paksa dia suruh minta maaf kat omma Seunghee... bila Hyejoo minta maaf nampak macam salah dia pulak... aduhhh... geram pulak tengok...
Kalau family Seunghee ni accept kematian Seungho tu takpe jugak bila Hyejoo minta maaf... ni dia salahkan Hyejoo...
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2023 01:54 PM | Show all posts
ni cerita yg aku follow sekarang ni.
genre2 politik mmg aku suka.
lepas ni aku rasa watak moo yeul tu akan memberi masalah pada assemblyman.
bnyk benda yg dia buat tanpa pengetahuan joong do
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 17-1-2023 06:45 PM | Show all posts
susah jadi ahli politik ni ye..buat ini salah buat itu pun salah...
trolley yg dia bawak tu asyik langgar org je...

Woo Jae ni boleh percaya ke? dia tau terlalu byk benda & assemblyman Nam sgt percayakan dia...

Soo Bin pulak, dia ni bukan gf Ji Hoon ke? ataupun dia gf Ji Hoon tapi pregnant anak bf dia yg lagi satu tu...
lagi satu persoalan yg lama menghantui, tattoo dgn initial JD kat perut dia tu stands for who?
kalau JD, assemblyman Nam pun JD jugak (Nam Joong Do)...harap2 org lainlah...

Yeo Jin ni pulak lately agak fishy...ekspresi muka dia tu mcm ada sesuatu yg dia sembunyikan...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 18-1-2023 09:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Rahah at 18-1-2023 10:02 PM

Stress jugak kalau asyik fikir orang sekeliling... sebab setiap orang ada persepsi berbeza... kalau tak kuat memang boleh jadi mental...

Citer ni memang heavy drama... banyak main emosi... no wonder ada yang komen tak boleh continue tengok...

Satu2 secret revealed... kes Namgoong Sol tu, dia call girl pulak... tak tau la halmeoni tu tau ke tak pasal cucu dia... dia pun hampir nak bunuh diri jugak...
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2023 10:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Rahah at 18-1-2023 10:03 PM

Hyejoo tu sayang betul dengan Jihoon... sayang macam anak sendiri... tau reason Jihoon bunuh diri sampai stress & admit hospital...

BTW pada I la Nam Joong Do tu takdelah perfect sangat tapi memang dia good husband... sebab dia pun play card jugak suruh Woojae record video jumpa appa medical student tu... dia play card sebab nak survive as a politician... biasalah strategi politicians supaya orang still vote dia... kes wife dia pun... tapi dia memang buat keje la... hopefully dia takde scandal2 teruk yang boleh menjatuhkan dia... banyak lagi episode ni entah apa lagi secret yang ada...
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2023 07:45 AM | Show all posts

1. Bila second male come out dkt screen aii dah agak mesti dia old friend kpd FL. Betul pun:-)

2. FL ni lembek tapi sebab male actors semua bagus -- aii ignore jer kelemahan watak FL.

Note: Aii tengok semua cerita lakunan Kim Hyeon Joo ..aii paling suka dia dlm twinkle twinkle.

Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2023 11:39 AM | Show all posts
ok . plot twist.
nak jadi politician mmg kene cunning ye. mcm nam joong do ni tak teragak perguna org lain utk career politik dia mcm video bapak budak yg bunuh diri dok tumbuk2 dia tu.
kalau tak begini, awal2 dah kene nyah oleh musuh politik
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

2-2-2023 08:36 PM GMT+8 , Processed in 0.120216 second(s), 43 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list