CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 834|Reply: 8

[tvN/viu] Blind - Ok Taecyeon, Ha Seok Jin,Jung Eun Ji

[Copy link]
Post time 5-11-2022 09:32 PM | Show all posts |Read mode


Profile
Drama: Blind
Native Title: 블라인드
Also Known As: Beullaindeu
Screenwriter: Kwon Ki Kyung
Director: Shin Yong Hwi
Genres: Thriller, Mystery, Drama

Country: South Korea
Episodes: 16
Aired: Sep 16, 2022 - Nov 5, 2022
Aired On: Friday, Saturday
Original Network: OCN, tvN
Duration: 1 hr. 10 min.
Content Rating: 15+ - Teens 15 or older


Synopsis
Ryu Sung Joon, Ryu Sung Hoon and Jo Eun Ki become involved in a serial murder case involving jury members as the victims. These three individuals try to uncover the truth behind the deaths.

Ryu Sung Joon works as an enthusiastic detective. He is always determined to catch the bad guys. Due to his determination, his arrest rate is always among the top for detectives. His older brother is Ryu Sung Hoon and he works as a judge. Ryu Sung Hoon is a perfectionist and smart enough to have passed the bar exam with the top score and graduated at the top of his class at the Judicial Research and Training Institute. He is an upright man who does his best to impart a fair judgement. Jo Eun Ki  works as a social worker. She has a warm heart and is full of justice. She always puts people first and tries to be a reliable guardian to children who come from poor backgrounds.


Cast
TaecYeonHa Seok-JinJung Eun-Ji
Ryu Sung-JoonRyu Sung-HoonJo Eun-Ki
Muyoung Police
Jung In-GiJung Eui-WookYoon Jeong-HyukHan Yi-JinKim Min-Seok
Yeom Ki-NamOh Young-GukKang Chang-WookNa Dong-HwaKim Suk-Goo
Do Ye-ChanSong In-SeobKang Ji-Gu
Kam Soo-Woong (ep.2-3)CCTV control center staff (ep.11)police officer (ep.13)
Baek Moon-Kang's Group
Kim Pub-LaeKim Young-SunJung Chan-Woo
Baek Moon-KangBaek Moon-Kang's wifeSergeant Goo
Joker Murder Case
Oh Se-YoungJeon Jin-WooKim Mi-RimKwon Eun-SungKim Mi-Hye
Baek Ji-EunJung Man-ChunYang Ji-RimJung Won-Woongprosecutor (ep.1-2)
Yoon Hyo-Sik
Jung Man-Chun's attorney (ep.1-2)
Jury
Kim Ha-KyunChoi Ji-YeonJo Seung-YeonChae Dong-HyunBaek Seung-Hee
Kang Young-KiKwon Kyung-JaBae Chul-HoAhn Tae-HoYeom Hye-Jin
Park Ji-BinChoi Jae-SupOh Seung-Yun
Jung In-SungChoi Soon-GilCharles
Hope Welfare Center
Nam Do-YoonJung Ji-HoonJin Yu-ChanKim Geon-UPark Jun-Hyuk
boy 7boy 11boy 12boy 13boy 24
Kim Sun-YoolLee Eun-Ju
Jung Yoon-Jungdirector
Ryu Brothers' Family
Choi Hong-IlJo Kyung-SookKim Ha-Eon
Ryu Il-HoNa Kuk-HeeRyu Sung-Joon (child)
Insung's Family Restaurant
Oh Min-Ae
Kim Sook-Hee
Jury Members' Group
Jo Yeon-HeeJin Seo-HuKwak Na-YeonChoi Yoon-Ra
Jo In-SookYeom Min-HoKim Ok-RimSpring Light resident (ep.8-9)
Muyeong Community Children's Center
Kang Na-EonWoo Hyun-Seo
Kwon Yoo-NaKwon Yoo-Na's mother
NFS
Cho Seo-Hoo
medical examiner
District Court
Bae Song-YiMyung Suk-GeunChoi Na-MooSeol Woo-In
collegiate judgestaffPark Sun-Aclerk


source : mydramalist, asianwiki

trailer

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 5-11-2022 09:37 PM | Show all posts
walaupun citer ni dah nak abis, iols bukakkan jugak benang ni sebab ramai kot yg layan citer ni...
sorry sebab terlepas pandang, iols memang x tgk citer ni sebab my plate has  already full..
so siapa yg tgk tu, feel free to put your comment here, baik positif mahupun negatif...at least buat rujukan utk sapa2 yg belum tgk utk buat keputusan utk tgk ke tak...
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2022 10:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Folo rapat cite ni..mencari2 thread gak...

Mcm abg dia memula rancang kot...
Pastu makin lama makin rasa syg pd family @ adik dia...

Tu yg sudahnya dia xjd nak buat...
Reply

Use magic Report

Post time 6-11-2022 01:48 PM From the mobile phone | Show all posts
I dah habis tengok semua episod n actually drama ni i x berminat pun nak tengok pada asalnya cuma sbb ada orang cadangkan utk try tengok so i tengok je la ;

I x boleh tengok budak2 kena dera jadi kesian maybe sbb mak2 kan so mudah tersentuh hati drama ni berkisar pasal budak2 dekat rumah kebajikan yg didera. Ramai yg tahu pasal diaorg didera n dikurung tapi buat2 tak tahu sbb nak jaga perut n poket masing2

Dalam drama ada 5 org budak yg ada rancangan nak lari drp pusat kebajikan tu tapi salah sorang drp diaorg belot (No 24) n bagitau penjaga pusat tu yg nama mr baek. Mr baek ni paling jahat n kejam dlm drama n i paling x puas hati kenapa diaorg x bunuh mr baek ni drp awal lagi

Rancangan diaorg nak lari gagal n sebabkan salah sorang meninggal (No 12). Gabriel No 11 yoon jae No 13. Kirannya drp 5 org dah tinggal 4 n salah sorang dah belot No 24 nama an tae ho. Yg nak balas dendam ni kiranya no 11, 13 n 7

Diaorg punya rancangan bunuh orang yg paling disayangi oleh orang jahat yg diaorg nak balas dendam. Contoh mcm mr baek ni syg giler anak dara dia sbb 10 tahun kahwin baru dpt anak so diaorg bunuh anak mr baek masa hari jadi dia yg ke 20. Suspek yg dituduh bunuh anak mr baek tu nama jung man chul. Masa bicara diaorg guna juri awam 9 org n semua 9 org tu ada kaitan dekat pusat kebajikan hope

Jadinya banyak la kes pembunuhan yg melibatkan keluarga atau juri tu sendiri

Cerita ni okay n best jugak cuma ada part agak slow n mcm kematian anak mr park n yu na x ditunjukkan dengan jelas

Yg paling kesian watak hero ryu sung jun lah. Mak ayah jahat lepas tu abg angkat dia pun sama manipulasi fikiran dia utk fikir dia anak angkat n nama dia yoon jae. Masa kat court yg abg soon hoon mintak maaf sedih la pulak

X kisah apa alasan pun kita x boleh terima bila melibatkan kes bunuh. Pilihan diaorg utk rancang pembunuhan tu semua adalah pilihan yg x sepatutnya sbb diaorg hanya merosakkan diri n masa depan sendiri. Tapi diaorg xde pilihan lain sbb semua orang yg jahat hidup bahagia tapi diaorg masih trauma dan x boleh lupa masa silam yg kejam tu

Reply

Use magic Report

Post time 7-11-2022 06:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Jd mmg abg dulah.. Sung hoon tu yg rancang..  Sudahnya abg dia kena tangkap la ek
Reply

Use magic Report

Post time 8-11-2022 11:29 AM | Show all posts
iols tgk laju2 dan ada masa x fokus pun..

punya laa sakit hati....xkan laa x leh nak teka...juri2 tu sapa yg ada kuasa memilih?

opkoslaa ada kaitan sama dgn setiap kematian yg jadi...

wasted my time je.
Reply

Use magic Report

Post time 12-11-2022 04:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Dah habis baru nak ada thread hahaha. Aku suka drama ni.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 12-11-2022 05:51 PM | Show all posts
wikedsaikel replied at 12-11-2022 04:23 PM
Dah habis baru nak ada thread hahaha. Aku suka drama ni.

sebab tukang bukak thread tak tgk citer ni
tgk citer lain...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 28-11-2022 12:31 PM | Show all posts
sapa pembunuh sebenar citer ni the brother Judge tu ke atau Taecyeon

citer ni brutal..i tengok ep 1, 2 then 7, to 9  lepas tu taktengok

sebab wow brutal ...violent

so...sapa pembunuh last sekali ? apa motive ye?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

2-2-2023 08:41 PM GMT+8 , Processed in 0.105937 second(s), 32 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list