CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

1234Next
Return to list New
View: 3093|Reply: 60

[SBS/Disney+] The First Responders - Kim Rae Won, Son Ho Jun, Gong Seung Yeon (S2 Julai 2023)

[Copy link]
Post time 5-11-2022 09:22 PM | Show all posts |Read mode
Edited by xyla73 at 10-1-2023 07:39 PM



Profile
Drama: The First Responders
Native Title: 소방서 옆 경찰서
Also Known As: Sobangseo Yeop Gyeongchalseo , The Police Station Next to Fire Station
Director: Shin Kyung Soo
Screenwriter: Min Ji Eun
Genres: Drama
Country: South Korea
Episodes: 12
Airs: Nov 11, 2022 - Dec 17, 2022
Airs On: Friday, Saturday
Original Network: SBS
Duration: 60 min.
Content Rating: Not Yet Rated


Synopsis
Follow the joint operations of a police force and a fire department, who together will tell a thrilling story.

Fierce detective Jin Ho Gae is all about catching low-lives. He solves cases with his excellent ability to grasp crime scenes, read a criminal's mind, and have a strong will to win. While the fearless firefighter Bong Do Jin, who seems cold on the outside, is nice to those around him and he takes good care of victims. He rushes to fire sites without a moment of hesitation. Joining the duo is Song Seol, an empathetic paramedic who heals broken hearts while treating wounds.


Cast
Kim Rae-Won - Jin Ho-Gae
Son Ho-Jun - Bong Do-Jin
Gong Seung-Yeon - Song Seol
Jo Seung-Yeon - Jin Cheol-Joong
Seo Hyun-Chul - Baek Cham
Ji-Woo - Bong An-Na
Kang Ki-Doong - Gong Myung-Pil
Woo Mi-Hwa - Dok Go-Soon
Jung Jin-Woo - Choi Ki-Soo
Lee Woo-Je - Han Dong-Woo


source : mydramalist, asianwiki

trailer

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 5-11-2022 09:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Drama ni nampak menarik... tapi takde OTT yang ambil pun...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 5-11-2022 09:42 PM | Show all posts
Rahah replied at 5-11-2022 09:38 PM
Drama ni nampak menarik... tapi takde OTT yang ambil pun...

itulah xtau ada OTT yg ambik ke x...takut Amazon Prime je yg ambik...
walaupun boleh tgk kat illegal punya streaming site, tapi kualiti gambar dah downgrade...
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2022 09:48 PM From the mobile phone | Show all posts
xyla73 replied at 5-11-2022 09:42 PM
itulah xtau ada OTT yg ambik ke x...takut Amazon Prime je yg ambik...
walaupun boleh tgk kat illeg ...


Iols macam takde mood pulak nak tengok drama ni kalau takde kat OTT... sebab ada drama ongoing yang iols tengok kat 'site' tu...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 5-11-2022 09:52 PM | Show all posts
Rahah replied at 5-11-2022 09:48 PM
Iols macam takde mood pulak nak tengok drama ni kalau takde kat OTT... sebab ada drama ongoing yan ...

Curtain Call tu pun terpaksa tgk kat 'site' tu...
harap2 either Netflix or Disney+ ambiklah drama ni...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 12-11-2022 04:00 PM | Show all posts
Rahah replied at 5-11-2022 09:48 PM
Iols macam takde mood pulak nak tengok drama ni kalau takde kat OTT... sebab ada drama ongoing yan ...

confirm Disney+ ambik citer ni...tapi mcm byklah pulak yg kena tgk...next week dah start citer Song Joong Ki tu...
nasib baik Shadow Detective abis next week...
Reply

Use magic Report

Post time 12-11-2022 09:28 PM From the mobile phone | Show all posts
xyla73 replied at 12-11-2022 04:00 PM
confirm Disney+ ambik citer ni...tapi mcm byklah pulak yg kena tgk...next week dah start citer Son ...

Iols pun tak tengok citer ni...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 14-11-2022 05:43 PM | Show all posts
dah tgk epi 1...bestlah jugak...
mcm Voice tapi citer ni lagi tekankan pasal kerjasama antara polis & bomba...
rasa x blh bernafas tgk...saspens...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 16-11-2022 02:44 PM | Show all posts
i baru start...best..dh la mmg tgu drama ni...nsb la ada dalam disney kan...
Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2022 03:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Demi kim rae won yg hensem i akan cuba layan drama ni
Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2022 03:56 PM | Show all posts
yo whatsapp download apk is the most popular instant messaging application, offering free messaging, calls and videos as well as a powerful internet data service. With one billion active users per month and its nature, it has become an integral part of every internet user.
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2022 02:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Ok la drama ni dah tgk 2 epi. Tp jenuh gak la nak tunggu sbb 1 epi je per week.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 19-11-2022 03:20 PM From the mobile phone | Show all posts
sitisbp replied at 19-11-2022 02:47 PM
Ok la drama ni dah tgk 2 epi. Tp jenuh gak la nak tunggu sbb 1 epi je per week.

Bukan 2 kali seminggu ke (Jum & Sab)? Minggu lepas 1 episod je sbb Jumaat tu finale One Dollar Lawyer…
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2022 04:15 PM From the mobile phone | Show all posts
xyla73 replied at 19-11-2022 03:20 PM
Bukan 2 kali seminggu ke (Jum & Sab)? Minggu lepas 1 episod je sbb Jumaat tu finale One Dollar Law ...

Oh ye ke? Bagusla. I ingat satu je sbb last week ada satu je .
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2022 11:23 AM From the mobile phone | Show all posts
Epi 3 was good. Kesian jgk at the lady mengenangkan sesia je bunuh exboifren  tp medical report tu palsu. Dasyat la siap kerat2 buang isi dlm toilet n sorok tulang2 bwh bath tub. Ingatkan fiancee dia terlibat ..rupanya lone ranger je buat semua.
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2022 12:57 PM | Show all posts
dh tgk smpai ep3..
so far best jgk
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 22-11-2022 02:21 PM | Show all posts
wahhh ada kim rae won..suka dgr dia berckp,ada karisma
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2022 02:24 PM | Show all posts
xyla73 replied at 12-11-2022 08:00 AM
confirm Disney+ ambik citer ni...tapi mcm byklah pulak yg kena tgk...next week dah start citer Son ...

Chuolls, taknak ke buka thread revenge of others. kat disney+ jugak.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 22-11-2022 02:45 PM | Show all posts
stres replied at 22-11-2022 02:24 PM
Chuolls, taknak ke buka thread revenge of others. kat disney+ jugak.

ok...malam ni iols bukak...sabar ye...
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2022 01:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Cita ni best tp x rmai tgk...kim rae won mmg ssuai wtak anjing gila...tkat 5 ep ni mmg trbaik la...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

29-1-2023 07:10 AM GMT+8 , Processed in 0.118289 second(s), 44 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list