CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

123Next
Return to list New
View: 2386|Reply: 47

[Disney+] Shadow Detective (Lee Sung Min, Jin Goo)

[Copy link]
Post time 26-10-2022 09:21 PM | Show all posts |Read mode


Profile
Drama: Shadow Detective
Country: South Korea
Episodes: 8
Aired: Oct 26, 2022 - ?
Aired On: Wednesday

Native Title: 형사록
Also Known As: Old Detective , Veteran Detective , Hyeongsarok , Neulgeunhyeongsa , Neulgeun Hyeongsa , 늙은 형사
Director: Han Dong Hwa
Genres: Mystery, Crime, Drama



Synopsis
Kim Taek-Rok (Lee Sung-Min) is a veteran detective at the Geumo Police Station. He is waiting for his retirement.


Kook Jin-Han (Jin Goo) gets transferred to Geumo Police Station as the chief of the investigation squad where Kim Taek-Rok works. One day, Kim Taek-Rok receives a phone call. The caller tells Kim Taek-Rok that he is an old friend. That is how the mysterious phone calls his begins. On a call, Kim Taek-Rok's old friend tells him that he killed Kim Taek-Rok’s colleague Woo Hyun-Seok. Kim Taek-Rok soon becomes a suspect in the murder of Woo Hyun-Seok. The caller suggests that they should look into Kim Taek-Rok's past to find things he did wrong. Initially, Kook Jin-Han suspects Kim Taek-Rok as the murderer in Woo Hyun-Seok's death, but he begins to trust Kim Taek-Rok and his innocence. They begin to look for Kim Taek-Rok’s old friend with the help of detectives Lee Sung-A (Kyung Soo-Jin) and Son Kyung-Chan (Lee Hak-Joo).


Cast
Lee Sung-MinJin GooKyung Soo-JinLee Hak-Joo
Kim Taek-RokKook Jin-HanLee Sung-ASon Kyung-Chan
Geumo Police Station
Kim Hong-FaKim Tae-HoonYoo Seung-MokKim Min-Jae
Seo Gwang-SuWoo Hyun-SeokDetective Squad Chief BaeDetective Han
Noeul Gosiwon
Ko Kyu-PilKim Jae-Bum
Manager GongYang Ki-Tae
Others
Oh Dae-HwanSong Young-ChangKwon Tae-WonKang Shin-KooJang Myung-Kab
Ma Sang-Guhospital directorcity councillorCEO JooCEO Shin


source : mydramalist, asianwiki

trailer

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 29-10-2022 04:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Rahah at 29-10-2022 04:17 PM


Yeokshi... drama Studio Dragon memang best... berderet pulak drama Lee Seung Min ni... tu pun ada dapat offer baru lagi...

Dah tengok 2 episodes... so far memang menarik... definitely akan follow series ni... BTW series ada 2 season...

Taekrok kena frame dengan mysterious man... siapa pulak dia ni... gelap gelita tak nampak clue... this man kata ada kaitan dengan kes lama... hopefully takde plot twist Taekrok jadi murderer sebab dia ada panic disorder...

iols agak suspicious dengan team leader tu... tapi masa Taekrok kejar mysterious man tu dia ada je dengan team police tu...
Reply

Use magic Report

Post time 29-10-2022 04:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Lately ni Disney+ series banyak yang best pulak... cast2 pun best...
Reply

Use magic Report

Post time 29-10-2022 04:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Challenging jugak watak Taekrok ni... kena berlari jer sebab dia detective...
Reply

Use magic Report

Post time 29-10-2022 04:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Rahah at 29-10-2022 04:50 PM

Hyunseok ni hoobae Taekrok... Kalau ikutkan tak logik Taekrok ni bunuh Hyunseok... dia veteran detective... wallet dia tertinggal kat crime scene... kat cctv pun dia kena lempar dari taxi... Manager Gong papah dia masuk bilik... Mr Do berlakon drama ni pulak...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 29-10-2022 06:03 PM | Show all posts
Rahah replied at 29-10-2022 04:12 PM
Lately ni Disney+ series banyak yang best pulak... cast2 pun best...

Disney+ nak lawan dgn Netflix uols...
tapi bagusnya Disney+ ni citer dia so far still sopan xde scene bogel2...
byk jugak diorg invest sebab guna pelakon2 yg ada nama...
tapi tulah dari segi hype masih belum dpt lawan Netflix sebab Disney+ utk selected region je kan...
sebab nampak ada netizen dari belah2 barat sana complain x dpt nak tgk citer2 yg tayang kat Disney+...

Reply

Use magic Report

Post time 29-10-2022 07:38 PM From the mobile phone | Show all posts
xyla73 replied at 29-10-2022 06:03 PM
Disney+ nak lawan dgn Netflix uols...
tapi bagusnya Disney+ ni citer dia so far still sopan xde sc ...

Bertabah jela netizen sana yang tak dapat tengok tu... iols ingatkan Disney+ kdrama ada kat sana sebab kan U.S punya...

Entah kenapa Disney+ punya marketing macam ni... padahal mana2 OTT pun top 20 memang ada kdrama...  beza dengan Netflix... Netflix memang promo betul2... JTBC pun rajin sub drama Joongki tu sebab dia tau ramai i-fans...

Maybe Disney channel kot... tu sopan jer...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 29-10-2022 08:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Rahah replied at 29-10-2022 04:08 PM
Yeokshi... drama Studio Dragon memang best... berderet pulak drama Lee Seung Min ni... tu pun ada d ...

Citer ni mengubati kerinduan iols dgn drama2 dari OCN…OCN tu memang dah berkubur ke? Sayang sebab citer2 thriller OCN memang best…walaupun cenel lain pun ada tayang citer crime thriller tapi lain feel dia…

Iols x rasa Taekrok yg bunuh…org yg selalu call dia tu identify himself as ‘friend’ & ada kaitan dgn kes2 lama…kalau polis jugak apa motif bunuh Woo Hyeonseok? That’s why dia suspect salah sorang pesalah yg dia sumbat masuk dlm penjara…cara dia frame Taekrok tu pun mcm nak balas dendam…selain drpd Choi Kyoil yg tgh terlantar kat hospital tu, cuba dia ingat balik ada tak kes lain yg melibatkan false evidence…
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 29-10-2022 08:37 PM From the mobile phone | Show all posts
I think this is another drama pasal corrupted police & the consequences of what they did in the past…rasanya dulu2 memang polis kat sana biasa guna method seksa the suspects to get false confession ataupun create false evidence sebab nak cepat2 tutup kes…
Reply

Use magic Report

Post time 29-10-2022 09:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Rahah replied at 29-10-2022 04:08 PM
Yeokshi... drama Studio Dragon memang best... berderet pulak drama Lee Seung Min ni... tu pun ada d ...

Iols tunggu 10 ep dulu
Suka lsm,tua2 pun deabak
Reply

Use magic Report

Post time 29-10-2022 09:06 PM From the mobile phone | Show all posts
xyla73 replied at 29-10-2022 08:32 PM
Citer ni mengubati kerinduan iols dgn drama2 dari OCN…OCN tu memang dah berkubur ke? Sayang sebab ...

Ocn last i lyn,yg lee seo jin belakon tu..lupa tajuk
Yg dia bunuh bini dia tp pura2 dia baik
Reply

Use magic Report

Post time 29-10-2022 09:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Rahah at 29-10-2022 09:29 PM
xyla73 replied at 29-10-2022 08:32 PM
Citer ni mengubati kerinduan iols dgn drama2 dari OCN…OCN tu memang dah berkubur ke? Sayang sebab ...


I tak sure... sebab ada drama OCN alih ke tvN... drama OCN tak nampak bayang pun... nampak macam Disney+ ambil alih... bagus jugak... kalau tak kita tak dapat tengok thriller best macam ni lagi... tengok scene Taekrok bawak kete tu pun best... masa kena kejar polis tu... cantik shot nya...

Hyunseok ni rasanya ada terlibat dengan corruption... Actually Hyunseok nak bagitau hal sebenar kat Taekrok... tapi disebabkan dia dah mati kena la Taekrok cari jawapan sendiri... tapi evidence kes tu fabricated sebab boss dia yang suruh... Chief tu... dia pulak yang jadi mangsa kena frame... anak sendiri pun kena kidnap... agaknya sebab tu dia ada panic disorder... neighbor baru dia Kitae tu pun kata dia tak bersalah kan...
Reply

Use magic Report

Post time 29-10-2022 09:15 PM From the mobile phone | Show all posts
xyla73 replied at 29-10-2022 08:37 PM
I think this is another drama pasal corrupted police & the consequences of what they did in the past ...

Yup... memang betul uols...
Memang dulu2 polis Korea macam tu... tak semua tapi bila tengok kes2 retrial ni memang suspect dipaksa bagi false confession...
Reply

Use magic Report

Post time 29-10-2022 09:19 PM From the mobile phone | Show all posts
piahsemah replied at 29-10-2022 09:05 PM
Iols tunggu 10 ep dulu
Suka lsm,tua2 pun deabak

Kalau tengok info 1st season ni 8 episod uols... season 2 takde info lagi... tapi memang confirm ada...

Sama... iols memang minat dia... drama2 dia yang lama pun iols ada layan jugak... ahjussi pun lakonan outstanding... berkarisma gitu...
Reply

Use magic Report

Post time 29-10-2022 09:20 PM From the mobile phone | Show all posts
piahsemah replied at 29-10-2022 09:06 PM
Ocn last i lyn,yg lee seo jin belakon tu..lupa tajuk
Yg dia bunuh bini dia tp pura2 dia baik

Trap...
Tu antara the best thriller tu uols...
Iols memang tak sangka plot twist tu... daebak...
Reply

Use magic Report

Post time 29-10-2022 09:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Macam tak sabar pulak nak tunggu next episode...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 4-11-2022 12:14 PM | Show all posts
sekarang ni aku banyak bertapa di disney.
banyak k-drama crime, action, thriller yang best2.
setakat 2 ep cerita ni pon sgt menarik
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 4-11-2022 12:22 PM | Show all posts
atira replied at 4-11-2022 12:14 PM
sekarang ni aku banyak bertapa di disney.
banyak k-drama crime, action, thriller yang best2.
setakat ...

kan? disney+ punya drama best2 pulak lately...
quality gambar pun cantik...
Reply

Use magic Report

Post time 4-11-2022 05:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Iols baru terjumpa drama ni masa pergi rumah adik iols. Ya ampunnnnnn. Bestnya! Apa lagi drama best kat Disney? So far, baru jumpa One Dollar Lawyer, Golden Spoon, May we please the court and Big Mouth. Any other suggestions?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 4-11-2022 06:42 PM | Show all posts
fairy_fairy replied at 4-11-2022 05:50 PM
Iols baru terjumpa drama ni masa pergi rumah adik iols. Ya ampunnnnnn. Bestnya! Apa lagi drama best  ...

Doctor Lawyer..iols belum layan lagi citer ni...tapi kalau tgk komen2 kat benang Doctor Lawyer tu mcm best je...

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

7-2-2023 08:59 AM GMT+8 , Processed in 0.146474 second(s), 45 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list