CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

123Next
Return to list New
View: 2187|Reply: 42

[Dunia] Presiden Ukraine mahu NATO serang Rusia dengan senjata nuklear

  [Copy link]
Post time 8-10-2022 12:31 AM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Edited by YgBenar at 8-10-2022 12:33 AM


Don’t wait for Russia’s nuclear strikes, and then say, ‘Oh, since you did this, take that from us!’ Reconsider the way you apply pressure. This is what NATO should do – reconsider the order in which it applies pressure [on Russia].”

In response, Kremlin spokesman Dmitry Peskov said Mr Zelensky’s comments “are nothing but a call to start a world war” which would lead to “unforeseeable disastrous consequences”.


https://www.news.com.au/world/europe/zelens...ce96950d744?amp

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 8-10-2022 12:50 AM | Show all posts
Lu siapa nak dictate org take action on your behalf? Ko bukan under NATO pun..
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2022 01:46 AM From the mobile phone | Show all posts
Heols mengarah nato?

Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2022 02:53 AM From the mobile phone | Show all posts
Reason kena control negara yang mahu develop nuke weapons.... Mahu nuke negara/orang bukan tunjuk kuat or jantan seperti putin tetapi tunjuk baran...
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2022 04:03 AM From the mobile phone | Show all posts
Nampak dak? Perangai yahudi jahanam sekoq ni? Dok terbawak bawak perangai keturunan dia? Dok melaga? Hangpa suka kan dengam yahudi sekoq ni?
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2022 04:03 AM | Show all posts
Edited by Lagubestbest at 8-10-2022 04:07 AM

Actually.. 2014: USA ada sebut pasal nak jual minyak/gas pada eropah, tapi eropah tanak pening2 mikir apa lebih rela sambung beli dari russia je macam biasa.



So.. 2022: Yup russia serang ukraine, tapi USA maybe dalam proses nak jadikan diri sendiri sebagai pembekal terbesar minyak/gas pada seluruh eropah.

zelenski? nahh.. yahudi.. maybe puppet pada master plan je.
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2022 04:15 AM From the mobile phone | Show all posts
Harus lah dia mengelupur negara highly potential akan kena nuke dahulu.... Dia ini helpless dan hopeless if apa yang keluar dari mouth akan ada yang nonsense  sebab mental sudah koyak.... Yang waras dan hidup tempat aman pula jadi benak ada yang suruh ukrainians surrender...jadi di negara sendiri baru ada akai
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2022 05:10 AM From the mobile phone | Show all posts
Paling selamat sekarang duduk di Malaysia. Kalau Russia or Eropah kena strikr by nuclear, bye2 lah ummah Malaysia yg duduk obersea di yuropp nanti..dah kena start wasiat awal2
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 8-10-2022 06:53 AM From the mobile phone | Show all posts
Bila negara kau asik kena asak, rakyat terseksa diserang negara luar, you tend to become nonsensical. NATO tak bole tolong directly, yg tu kena faham. Once NATO directly masuk campur, it's world war.
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2022 06:59 AM | Show all posts
cuba swap zelensky dan putin, aku rasa dah lama zelensky guna nuklear.  cakap dia ni semua menjurus kepada perang besar-besaran, padahal kalau tak ada bantuan dari negara2 eropah dan amerika dah lama kalah..
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2022 08:44 AM From the mobile phone | Show all posts
Lagubestbest replied at 8-10-2022 04:03 AM
Actually.. 2014: USA ada sebut pasal nak jual minyak/gas pada eropah, tapi eropah tanak pening2 miki ...

Byk ka minyak deme nak jadi pembekal terbesar?
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2022 08:50 AM | Show all posts
In reality, nobody wants to fight Russia.
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2022 09:05 AM From the mobile phone | Show all posts
Seriously he needs to change his image then only people will take him seriously…
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2022 09:28 AM From the mobile phone | Show all posts
Diva sangat

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2022 09:35 AM | Show all posts
konsepnya dia jatuh dan tarik sekali dunia jatuh bersama
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2022 09:37 AM | Show all posts
Page88 replied at 8-10-2022 08:50 AM
In reality, nobody wants to fight Russia.

ini yg sebenarnya, main dgn putin yg gila tu
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 8-10-2022 09:43 AM | Show all posts
AbukRokok replied at 8-10-2022 09:35 AM
konsepnya dia jatuh dan tarik sekali dunia jatuh bersama

ye inilah yg dia nak buat, nak tarik semua org biar menderita semua org baru dia happy kut. Tak cukup lagi ke org lain pun dah kena tempas sbb perqng kat negara dia ni, aku sampaiii kena buqng keja gara2 perang, ni dah dpt keja baru tp gaji tak best lah pulakk hurmm, mknyak electric semua mahal kat sini, tak cukup lagi utk dia agaknya, nak kita mamposs sekali kena bedil baru dia happy
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2022 09:48 AM | Show all posts
badut mula singkap, rupanya dajjal.
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2022 09:53 AM From the mobile phone | Show all posts
Sembah lah berhala putin senang cerita..
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2022 09:56 AM From the mobile phone | Show all posts
Who r yusssssssss? , tanya acik2 porum
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

1-12-2022 09:12 AM GMT+8 , Processed in 0.238802 second(s), 45 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list