CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: YgBenar

[Tempatan] Kereta lorong RFID masih beratur panjang, diketawakan netizen

  [Copy link]
Post time 10-10-2022 04:02 PM From the mobile phone | Show all posts
shernazz replied at 8-10-2022 08:17 AM
Masa dolu rfid pasang kat lampu memang ramainyang stuck
Skang iols pung dah pasang yang baru..dia pa ...

Rfid implementation ni tak bodoh kalau sekeping plastik murah tu dia boleh letak reader dekat semua lorong, bukan buat jadi orang zigzag sana sini sebab nak kena recall apa lorong patut kena lalu. Dah lah nak kena actively ingat balance pulak?? Yang bodoh nya ramai buta buta support lol bagus lah
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 10-10-2022 04:10 PM | Show all posts
likilu replied at 10-10-2022 03:54 PM
Bodoh tu kau.

Apasal parking entry kat building sekarang macam macam teknik boleh pakai takde nak ...

oh kau eh sibodoh yg masuk rfid pastu gi tng pastu kena reverse sbb sbnrnya guna rfid...hahaha lain macam je panas bontot..

org lain guna rfid elok je takde sangkut2..laju je lepas
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2022 04:22 PM From the mobile phone | Show all posts
kucingitam replied at 10-10-2022 04:10 PM
oh kau eh sibodoh yg masuk rfid pastu gi tng pastu kena reverse sbb sbnrnya guna rfid...hahaha lai ...

Toll ada 8 lorong, 2 smart tag, 1 rfid, 2 tutup, 3 touch n go

Of course lah bijak pandai like me guna touch n go
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2022 04:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Tak perlu pun rfid ni. Klu nk upgrade buat macam singapore terus. Kalau tak tolong letak visa/mastercard reader. Benda senang pun tak boleh nak fikir kan sebab nak kaut masuk tembolok masing2.
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2022 06:37 PM From the mobile phone | Show all posts
likilu replied at 10-10-2022 04:02 PM
Rfid implementation ni tak bodoh kalau sekeping plastik murah tu dia boleh letak reader dekat semu ...

Benda free..iols amek je..haha
Lagipung standby jelah semua
Yang penting ada balance..
Tngo ado..smart tag ado..rfid ado...

Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2022 03:14 AM | Show all posts
kayakan kroni derrr.. banyak sgt system pembayaran.. kata tak bleh lebih 30km nak masuk lorong rfid.. tapi kadang2 jam juga stuck and takda option melainkan langgar je tiang tu haha
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2022 09:34 AM | Show all posts
likilu replied at 10-10-2022 03:51 PM
Bodoh

Dah tahu orang ramai takboleh topup baki, kurangkan lah harga. Pergi salahkan customer pula ...

kau la bodoh..
dah tau guna toll hari-hari kejadah topup rm10..
kalau tak mampu guna jalan federal takde toll..
bodoh pekat tak mampu nak bayar toll tapi berlagak lebih..
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2022 09:39 AM | Show all posts
_kelly replied at 7-10-2022 11:50 AM
rasa tak boleh masuk lane lain..baru2 ni pon pihak terlibat dah buat announcement kalau campur2 la ...

boleh je kalau cukup peralatan,
aku ade RFID,smartag dan TNG,mana lorong yg kurang keta aku masuk
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 11-10-2022 01:00 PM From the mobile phone | Show all posts
copy_paste replied at 11-10-2022 09:39 AM
boleh je kalau cukup peralatan,
aku ade RFID,smartag dan TNG,mana lorong yg kurang keta aku masuk
...

kalau cukup semua mmg boleh..mcm akak ni ada sekeping tng je dlm kereta
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2022 02:49 PM | Show all posts
_kelly replied at 11-10-2022 01:00 PM
kalau cukup semua mmg boleh..mcm akak ni ada sekeping tng je dlm kereta

boleh beli smartag, pastu boleh beli rfid,
sy ni kak x suke pakai tng sbb tangan pendek tak sampai nak touch masa kat tol hehe
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2022 03:21 PM | Show all posts
Strategi rfid agak bodoh… dah elok2 push hard suruh orang migrate dari smart tag ke rfid tetiba hold jadi status quo. Ramai yg dah move to rfid tapi lorong rfid kekal sama mcm sebelum full push hari tu.
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2022 04:24 PM From the mobile phone | Show all posts
copy_paste replied at 11-10-2022 02:49 PM
boleh beli smartag, pastu boleh beli rfid,
sy ni kak x suke pakai tng sbb tangan pendek tak sampai ...

smart tag ada jual lagi ke
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2022 04:27 PM | Show all posts
tahanie replied at 10-10-2022 04:44 PM
Tak perlu pun rfid ni. Klu nk upgrade buat macam singapore terus. Kalau tak tolong letak visa/master ...

kannn
setuju setting di tol yg blh guna debit/cc jgk
bnyk je parking2 skrg guna sistem ni
herlokk jahhh




Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2022 04:29 PM | Show all posts
copy_paste replied at 11-10-2022 02:49 PM
boleh beli smartag, pastu boleh beli rfid,
sy ni kak x suke pakai tng sbb tangan pendek tak sampai ...

beli la 1 extension yg mcm tmpt pukul lalat tu
kt tmpt pukul tu mmg ade ruang khas dia buat utk selit kad tng
easy peasy wheezy


Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2022 05:18 PM | Show all posts
_kelly replied at 11-10-2022 04:24 PM
smart tag ada jual lagi ke

ade kat shopee dan lazada,
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2022 05:20 PM | Show all posts
supernaturalee replied at 11-10-2022 04:29 PM
beli la 1 extension yg mcm tmpt pukul lalat tu
kt tmpt pukul tu mmg ade ruang khas dia buat utk se ...

dah ada rfid dgn smartag,dah xperlukan pemukul lalat,tp kadg kalau masuk pedalaman rfid dgn smaktag xde,cuma ade tng,jenuh bukak pintu
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

2-2-2023 12:03 AM GMT+8 , Processed in 0.220025 second(s), 35 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list