CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: YgBenar

[Tempatan] Gempar:KJ kata majoriti daripada rakyat yang mengalami komplikasi daripada merokok sama ada sakit jantung, kanser atau penyakit berkaitan paru-paru adalah B40.

  [Copy link]
Post time 6-10-2022 10:30 AM From the mobile phone | Show all posts
There are 3 great liars:
1. Lawyers
2. Politicians
3. Statisticians
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 6-10-2022 10:31 AM From the mobile phone | Show all posts
green~tea replied at 6-10-2022 10:28 AM
Majikan selfish gitu.. kena amek berat ergonomic kesihatan pekerja... depa ni majikan sejenis tak  ...

Dilihat dari sudut lain the indon gets to keep his job dan Nuar Muse gets to keep harga sebotol minyak sawit low. Win-win katanya.
Reply

Use magic Report

Post time 6-10-2022 10:35 AM From the mobile phone | Show all posts
Decaffeinated replied at 6-10-2022 10:31 AM
Dilihat dari sudut lain the indon gets to keep his job dan Nuar Muse gets to keep harga sebotol mi ...

Begitu lah bagi mereka yang berpandangan singkat...


kalo majikan yg cerdik kena pikir mcmana nak sustain lama je...
Reply

Use magic Report

Post time 6-10-2022 10:53 AM | Show all posts
hanibee replied at 5-10-2022 06:28 PM
KJ ni tak smoke ? muka dan bibir mcm smoker tegar

smoke je. tapi sekarang isap iqos.

Reply

Use magic Report

Post time 6-10-2022 10:57 AM | Show all posts
hanibee replied at 5-10-2022 06:28 PM
KJ ni tak smoke ? muka dan bibir mcm smoker tegar

dia t20 jadi xmasuk list
Reply

Use magic Report

Post time 6-10-2022 10:59 AM | Show all posts
najib888 replied at 6-10-2022 10:30 AM
There are 3 great liars:
1. Lawyers
2. Politicians

yes!!



Reply

Use magic Report

Post time 6-10-2022 11:22 AM From the mobile phone | Show all posts
ifanonline replied at 5-10-2022 05:46 PM
lagi ramai B40 mampus ok pe...benda yg positif

Beefoti tu vote bank Umno ler, mana boley hapus. Nama lain depa adalah.puak 50ringek
Reply

Use magic Report

Post time 6-10-2022 11:22 AM From the mobile phone | Show all posts
ifanonline replied at 5-10-2022 05:46 PM
lagi ramai B40 mampus ok pe...benda yg positif

Beefoti tu vote bank Umno ler, mana boley hapus. Nama lain depa adalah.puak 50ringek
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 6-10-2022 11:22 AM From the mobile phone | Show all posts
ifanonline replied at 5-10-2022 05:46 PM
lagi ramai B40 mampus ok pe...benda yg positif

Beefoti tu vote bank Umno ler, mana boley hapus. Nama lain depa adalah.puak 50ringek
Reply

Use magic Report

Post time 6-10-2022 11:22 AM From the mobile phone | Show all posts
ifanonline replied at 5-10-2022 05:46 PM
lagi ramai B40 mampus ok pe...benda yg positif

Beefoti tu vote bank Umno ler, mana boley hapus. Nama lain depa adalah.puak 50ringek
Reply

Use magic Report

Post time 6-10-2022 11:28 AM | Show all posts
sharlenetexas replied at 5-10-2022 04:41 PM
Jiran aku kena kanser kelenjar dari golongan m40. Dia tak merokok.

kan dia kata yang berkaitan paru2/rokok..kanser paru2 la maksudnya.

kanser limfoma, kanser darah, kanser hati tak berkaitan dalam ini cerita....hihi
Reply

Use magic Report

Post time 6-10-2022 11:49 AM | Show all posts
Bab ni aku sokong KJ, tp dalam GEG act tu kena limit power polis, jangan suka suki je nak search without warrant, tanpa probable cause..
Reply

Use magic Report

Post time 6-10-2022 11:50 AM From the mobile phone | Show all posts
green~tea replied at 6-10-2022 07:39 AM
Same je    bersepah i tengok puak2 t20 kat gleneagles berbulan2 warded cancer.. ratus ribu h ...

Haa..yg tu kalo cancer sbb selalu makan salad tak basuh..lol
Reply

Use magic Report

Post time 6-10-2022 03:20 PM From the mobile phone | Show all posts
hanibee replied at 5-10-2022 06:28 PM
KJ ni tak smoke ? muka dan bibir mcm smoker tegar


Smoke mende lain kot.. tp tatau mata dia tu kuyu stim semacam je.. awat.. hahahahahaha
Reply

Use magic Report

Post time 6-10-2022 03:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Decaffeinated replied at 6-10-2022 10:31 AM
Dilihat dari sudut lain the indon gets to keep his job dan Nuar Muse gets to keep harga sebotol mi ...

zahid hamidi gets comission also lol
Reply

Use magic Report

Post time 6-10-2022 03:40 PM From the mobile phone | Show all posts
freesia71 replied at 6-10-2022 07:00 AM
Kak, yg green energy tu,everywhere they are promoting net zero carbon by 2050. Dlm paper the edge  ...

Everywhere… where? Bas2..lori2 majority nationwide dah implement x pakai diesel dah ke? Kereta ko letrik ke… atau gas? Just curious… then why 89% of our nation days exceeded the WHO annual limit, with 11% of days falling within the safe limit? Menteri tak cakap eh?
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 7-10-2022 03:41 AM | Show all posts
merapik je EV ni green energy, kletrik plug EV tu bukannya sourced dr renewable energy ke solar ke, kilang tesla semua pakai letrik lagi memang ramai mangsa greenwashing ni nak2 yg dok asingkan recylables semua tu.

Tesla Shows Why Green Energy Is a Myth
https://www.crushthestreet.com/a ... s/green-energy-myth

kalau tgk track record KJ ni mmg takda apa yg special. mysj tu complete waste of gomen money, contact tracing is useless, pergi je arxiv sanity tu baca research kalau takda akses kpd yg berbayar, negara2 maju pun tak perlukan app bodoh utk buat vaccination, nikan pulak dkt malaysia dgn cina tua tok nenek tak da smart phone, takda internet. nak masuk beli sayur2 dekat dlm kedai pun tak boleh psl tak scan mysj sampah. sapa yg rugi bayar beratus juta untuk app?

babu2 dia kat twitter tu pun sama je.

belum lg ckp pasal forced vax. akak ni triple vaxxed, tp akak tak setuju betul diorang paksa bukak mysejahtera, tunjuk vax status semua tu nak pegi mana, Facts: dah vax pun kena cobid dan ramai yg takda symptoms. sama je la MO dia dgn GEG ni. takda taktik lain kecuali punishment and prohibition. kalau belajar sejarah, prohibitions didnt work then and will never work, ever. education tu yg penting.

in short, KJ is meh. almost anyone yg pegang post tu selepas menteri air suam will do a good job, kecuali menteri kesihatan time PH yg jaga selangor
Reply

Use magic Report

Post time 7-10-2022 06:01 AM | Show all posts
Edited by blastoff at 7-10-2022 06:17 AM

Apabila khairy secara terbuka menggelarkan syarikat2 tembakau sebagai pembunuh dan akta itu nak digunanya utk selamatkan B40 dari pembunuh itteww.....sedangkan sebelum ni dia jugak secara terbuka MENGGALAKKAN yg 18 tahun ke atas utk merokok sampai mati itu tunjukkan dia punya minda sudah tak betul maaa for the simple fact that kerana dia anggap yg 18 ke atas tu bukan B40 dan bukan generasi baru lalu layak utk di bunuh oleh pembunuh .














https://www.youtube.com/watch?v=g6LZmDyDUes


This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 7-10-2022 06:04 AM | Show all posts
Edited by blastoff at 7-10-2022 06:15 AM

so apabila kita combine kata2 khairy yg dlm youtube video atas ni dgn kata2nya yg di bawah ni yg terdapat di artikel mainpage thread ni , tidak dapat tidak , akta tu MENURUT KHAIRY sebenarnya nak menghalalkan rokok kepada 18 tahun ke atas ler , agar depa mati di bunuh oleh the so called pembunuh aka syarikat2 tembakau . In other word khairy nak syarikat2 tembakau membunuh secara halal yg 18 tahun ke atas .....so khairy nih menggalakkan pembunuhan beramai2 ler kekdahnya.







[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[

Saya nak bagi tahu, majoriti daripada rakyat yang mengalami komplikasi daripada merokok sama ada sakit jantung, kanser atau penyakit berkaitan paru-paru adalah B40.
"Kamu tahu kenapa? Sebab merekalah menjadi sasaran kumpulan syarikat-syarikat tembakau ini.

"Jadi tak masuk akal (mereka terjejas), sebenarnya kita nak melindungi mereka daripada kumpulan-kumpulan pembunuh ini," katanya.


Reply

Use magic Report

Post time 7-10-2022 06:22 AM | Show all posts
weyyy, manusia melelong minda kuat menipu kaki spin mcm khairy tu masih dok pegang jawatan menteri kesihatan sedangkan dia sundrik dah tak sihat minda camtu errr hanya akan menjejaskan kesihatan rakyat jelata je lah dgn berbagai polisi tak sihat yg mengancam nyawa manusia yg dia keep introducing and implementing tuh ...rakyat malaysia menuju kehancuran kesihatan je laaa kalau dia terus jadi menteri kesihatan
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

8-2-2023 03:07 AM GMT+8 , Processed in 0.202823 second(s), 39 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list