CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: Rockafella

[Tempatan] Kajian: Sejauh mana tahap kesedaran korang terhadap Semangat Perpaduan? Upah 'tacang' bagi yang sudi jawab survey ni

  [Copy link]
Post time 7-10-2022 03:37 PM | Show all posts
Orenn1 replied at 7-10-2022 01:58 PM
Dah nyahh makz dah jawabb

@rockfella aku tipu ko nyahh sebenarnya aku tak vote pun hehe aku cuma nak credit jah lol org lain posting ko bagi credit tak tanya vote ke tak, tang aku posting bagi cadangan tak dpt credit so aku tipu ko sebagaiii hukuman lol jgn marah nanti ko cepatt tua jaga natural beauty tu senyum2 happy2 selalu resia awet muda
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 7-10-2022 03:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Done jawab survey.betul ke dpt tacang?

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 7-10-2022 03:54 PM | Show all posts
hasmay replied at 7-10-2022 03:45 PM
Done jawab survey.betul ke dpt tacang?

Betul la.. mana ada tak betulnya.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 7-10-2022 03:55 PM | Show all posts
Orenn1 replied at 7-10-2022 03:37 PM
@rockfella aku tipu ko nyahh sebenarnya aku tak vote pun hehe aku cuma nak credit jah lol  or ...

Oh yeke.... maka terhakislah kepercayaan itu.
Reply

Use magic Report

Post time 7-10-2022 04:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Decaffeinated replied at 5-10-2022 02:51 PM
Nak perpaduan?

1. Haramkan UMNO, MCA, MIC, PAS

Point nombor 4 adopt sekularisme tu confirm paling mustahil nak buat, sistah kohkohkohkohkoh.
Reply

Use magic Report

Post time 7-10-2022 04:07 PM | Show all posts
Rockafella replied at 7-10-2022 03:55 PM
Oh yeke.... maka terhakislah kepercayaan itu.

Fair n square lah nyahh, ko tak adil
Reply

Use magic Report

Post time 7-10-2022 04:22 PM From the mobile phone | Show all posts
~boolean replied at 5-10-2022 03:12 PM
Dalam ramai2 poremer aku paling tak sangka tutup sjk ni datang dari kau..aku ingatkan kau lebih te ...

Sebab terbukalah heols cadangkan tak payah asing2 dekkkk….. biar dalam satu sekolah jah dekkk…. Makna dalam bahasa kasarnya, semua belajar benda yang sama jah. Kau pun kena belajar adab budaya cina keling juga sama macam depa belajar pasal adab budaya kita, dekkkkkk……
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 7-10-2022 04:42 PM | Show all posts
Orenn1 replied at 7-10-2022 04:07 PM
Fair n square lah nyahh, ko tak adil

Tak adil? Aik? Tak faham. hahaha
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 7-10-2022 04:46 PM | Show all posts
Rockafella replied at 7-10-2022 04:42 PM
Tak adil? Aik? Tak faham. hahaha

Baca balik nyah posting aku
Reply

Use magic Report

Post time 7-10-2022 05:19 PM | Show all posts
Rockafella replied at 6-10-2022 09:52 PM
Rakyat boleh je amalkan perpaduan. Tetapi politikus tak suka kan.

ceremah politik mesti kene garang baru menarik ...  nak garang mesti cari satu 'musuh' utk di maki ... tulah cara Hitler menang dulu

kalu Nabi masih hidup konpem akan cakap demokrasi tu haram


Reply

Use magic Report

Post time 7-10-2022 05:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Lah akak baru sedar kalau dah vote dapat tacang sis! Akak nak jugak sis! Tak kira, akak nak jugak sis, sebab akak dah jawab juga survey iteeww sis.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2022 11:28 AM | Show all posts
Orenn1 replied at 7-10-2022 03:13 AM
Pertama kjaan kena start hapuskan semua polisi kjaan yg berbau perkauman.  Ada berani? cakap kosong  ...

ini +/- sama dgn apa aku cakap versi panjang.
when I said 'tutup' SJK aku tak maksudkan tak boleh ajar mandarin or arabic or french or whatever and definitely bukan kena robohkan toilet

Sekolah sekular satu aliran is the only way to go.



Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2022 11:32 AM | Show all posts
pooh~key replied at 7-10-2022 04:22 PM
Sebab terbukalah heols cadangkan tak payah asing2 dekkkk….. biar dalam satu sekolah jah dekkk….  ...

seperti biasa akak pookey memang bijak, banyak benda yang aku malas nak tulis tapi kalau baca sambil berfikir it's all there.

bak kata anak jiran stinger read between the lines


Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2022 11:39 AM | Show all posts
Rockafella replied at 7-10-2022 03:54 PM
Betul la.. mana ada tak betulnya.

bab tacang tu ko edit kan?

seriously aku berforum dengan ikhlas tanpa mengharap balasan gitew... dapat kredit ingatkan post berilmiah dapat anugerah juri koh koh koh

anyway aku jawab survey tak repeat pun apa aku tulis dalam ni giler ko buatnya ada haters gigih trace xmo lah nick mahal ni jadi famous


Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2022 11:47 AM | Show all posts
Decaffeinated replied at 8-10-2022 11:28 AM
ini +/- sama dgn apa aku cakap versi panjang.
when I said 'tutup' SJK aku tak maksudkan tak boleh  ...

lol aku faham decafff ko tqk maksudkan takleh ajar bhs lain, n juga bukan bermaksud robohkan toilet sekolah cina ye aku agree sekolah satu aliran tp offer dwibahasa, erkkk betul ke ni satu qliran dwi bahasa, whateverlah ye tp aku harap kjaan akan letakan kepentingan bhs enggeris dlm pendidikan sesuai dgn kedudukan bhs inggeris sbg bhs kedua dan bhs perniagaan dlm negara kita. Jgn pulak nanti ada pejuang bhs melayu yg nak tunjuk hero tak kena tempat n realiti yg sebenar. Jaja bukan main english as a second language tp rakyat ramai tak blh  converse in english. Kat scandinavia ni dorg takde nak jaja bhs inggeris sbg bhs kedua dorg tp english dorg sgt2 bagus, so klu blh nak kita yg duk jaja bragging ni biarlah lagi baguskan barulah kena nak jaja english as a second language pun
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2022 11:59 AM From the mobile phone | Show all posts
Perpaduan pd aku cukup lah boleh hidup aman
Dengan apa kaum/bangsa sekali pun
Kau pegi ceruk dunia mana je skrg ni
Semua bangsa ada
Bebaik2 dgn jiran sapa pun dia
Sbb bila kecemasan jiran kau lah yg akan tolong kau mula2 sekali regardless apa bangsa pun

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 8-10-2022 02:38 PM | Show all posts
Decaffeinated replied at 8-10-2022 11:39 AM
bab tacang tu ko edit kan?

seriously aku berforum dengan ikhlas tanpa mengharap balasan gitew...  ...

Takde pekdah nak trace. hahahaha!
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2022 02:44 PM | Show all posts
berapa dpt kacang. kalau 5 je malas la takda motivation langsung. kasi 50 on..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 8-10-2022 02:46 PM | Show all posts
_blackbird replied at 8-10-2022 02:44 PM
berapa dpt kacang. kalau 5 je malas la takda motivation langsung. kasi 50 on..

50? Boleh, sebarkan kepada 5 kenalan yang seterusnya.
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2022 03:01 PM | Show all posts
Rockafella replied at 8-10-2022 06:46 AM
50? Boleh, sebarkan kepada 5 kenalan yang seterusnya.

survey dah buat walaupon tiada jaminan 50 kacang. sebarkan ke 5 org belum lagi

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

30-1-2023 06:55 AM GMT+8 , Processed in 0.132085 second(s), 47 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list