CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: Rockafella

[Tempatan] Kajian: Sejauh mana tahap kesedaran korang terhadap Semangat Perpaduan? Upah 'tacang' bagi yang sudi jawab survey ni

  [Copy link]
Post time 5-10-2022 08:39 PM | Show all posts
Rockafella replied at 5-10-2022 03:32 PM
TQ bagi pendapat. Tetapi umum tahu, no 1 takkan dibuat. Apatah lagi no 2, tetapi tak mustahil cuma ...

No. 3 tu meritokrasi lah.

Ko 'bumi'? Okay! Still have to earn your dime, gitu. Same applies to anak2 raja - on paper at least.

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 5-10-2022 08:48 PM | Show all posts
Rockafella replied at 5-10-2022 03:37 PM
Kalau ikutkan, kerajaan Malaysia yang 90% adalah Melayu ini bersetuju nak melaksanakan cadangan pe ...

Cina & Indian dalam DAP lebih senang nak give up SJK berbanding cina MCA atau india MIC.
Melayu PH akan lebih mudah drop ketuanan berbanding melayu UMNO.

Relatively speaking.


Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 5-10-2022 08:51 PM | Show all posts
ifanonline replied at 5-10-2022 04:47 PM
idea dah bagus...but it is only in your wet dreams my friend.

Bila soalannya macam mana nak ngorat Angelina Jolie, kita bagilah jawapan kena jadi macam Brad Pit. Boleh ka tak boleh buat is not my problem yang penting tacang dah dapat


Reply

Use magic Report

Post time 5-10-2022 11:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Bahagian karangan tu tertulis panjang berjela pulak hahaha
Masa start tulis tu neutral lagi makin tulis makin riled up mengenangkan hauknya menteri kat malaysia yang asyik guna race & religion cards setiap kali berkempen
Dah jadi tempat luah perasaan pulak

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 6-10-2022 12:23 PM | Show all posts
spankee_fili replied at 5-10-2022 11:56 PM
Bahagian karangan tu tertulis panjang berjela pulak hahaha
Masa start tulis tu neutral lagi makin tu ...

Takpe.. yang penting jujur. Hahahahaha!
Reply

Use magic Report

Post time 6-10-2022 02:44 PM | Show all posts
izit including bangla, indon, rohingya yg dah dpt IC tu  ....  kene kasi tumpang sekaki perpaduan utk deols ke tak ?

asalkan xde civil war kat bumi Melayu cukup jelah
Reply

Use magic Report

Post time 6-10-2022 02:53 PM | Show all posts
mana boleh terlalu 'perpaduan'   

UMNO dah tak boleh cari makan kalu terlalu aman ....   mestilah laung  :  Melayu perlu bersatu undi UMNO utk menentang musuh (bangsa lain)  ....   barulah boleh dpt byk undi Melayu

begitu juga PAS dan DAP  ....   org Islam mesti bersatu  ....  org Cina mesti bersatu  ....   booo

terlalu perpaduan tiga gergasi ni barangkali kalah sampai wang deposit pon hilang

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 6-10-2022 03:00 PM | Show all posts
zjen replied at 6-10-2022 02:44 PM
izit including bangla, indon, rohingya yg dah dpt IC tu  ....  kene kasi tumpang sekaki perpaduan ut ...

Tak termasuk warga asing.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 6-10-2022 03:09 PM | Show all posts
niat jahat omputih & yahudi pon harapkan mei 13 sekali lagi ...  barulah saham, hartanah dan semua hasil bumi boleh jatuh nilai,  dorang boleh beli dgn harga rendah
Reply

Use magic Report

Post time 6-10-2022 03:31 PM | Show all posts
aku rasa bangsa2 di malaysia ni usah dok main isu perkauman...itu zaman tengah nak membangun bole la...skrg negara need to discuss on some hard issues seperti ekonomi, pendidikan, kebajikan, pertahanan etc...isu melayu tolong melayu, cina tolong cina, india tolong india sudah berlalu...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 6-10-2022 09:52 PM | Show all posts
zjen replied at 6-10-2022 02:53 PM
mana boleh terlalu 'perpaduan'   

UMNO dah tak boleh cari makan kalu terlalu aman ....   mestilah l ...

Rakyat boleh je amalkan perpaduan. Tetapi politikus tak suka kan.
Reply

Use magic Report

Post time 6-10-2022 10:13 PM From the mobile phone | Show all posts
1kan semua bangsa dlm 1 sek
Nk berpuak gak lantak dia
Tp masa aku sek mmg ade amoi2 bodo hodoh taknk geng ng kiteorg
Reply

Use magic Report

Post time 6-10-2022 10:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Mana2 tempat dalam dunia pun ada masalah ni semua..masalah perpaduan,masalah berpuak2 apa bagai.. sebab memang dah diajar dari lahir
Reply

Use magic Report

Post time 6-10-2022 11:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Perpaduan tu atas kertas je,realitinya hampeh
Reply

Use magic Report

Post time 6-10-2022 11:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Sudah. I dah bagi cadangan sekali last tu.
Jangan cadangan hanya tinggal cadangan tanpa diberi perhatian la.

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 7-10-2022 02:32 AM | Show all posts
Dah complete tapi lepas selesai ingatkan adalah dapat voucher shopee ke apa ke. Klik Selesai terus tak boleh go back dah

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 7-10-2022 02:52 AM From the mobile phone | Show all posts
dah complete tp x reti nk tepek gambar
jgn lupa tacangg kita , penat jawab survey demi nk tacangg naik level

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 7-10-2022 03:13 AM | Show all posts
Pertama kjaan kena start hapuskan semua polisi kjaan yg berbau perkauman.  Ada berani? cakap kosong boleh lah
Kedua kjaan kena start hapuskan semua unsur2 perkauman dlm politik
Then kjaan kena start hapuskan kem motivasi yg berbau perkauman terhadapan para pelajar dan apa2 unsur perkauman dalam pendidikan.
Tapi aku kurang setuju klu sekolah jenis kebangsaan dihapuskan terutama sekolah cina sbb sekolah cina bangunan elok toilet bersih lol n semakin ramaii org melayu hantar anak sekolah cina. Tapi klu nak hapuskan juga selain sekolah cina india sekolah tahfiz perlu dihapuskan jugak, then naik tarafkan bangunan sekolah toilet bersih lol tawarkan dwi bahasa sebagai bahasa pengantaran iaitu bahasa melayu dan bahasa inggeris, jgn nak abaikan bhs inggeris konon kita kena berbangga bhs kita. Klu gitu hapuskan status bhs inggeris sbg bhs kedua kat msia ni. Pelik tak jaja bukan main english as a second language tp ramai msians yg tak blh converse in english pun. Lps tu sekolah kena kurangkan masa utk subject agama lol n wajibkan semua student belajar moral. Sekolah juga kena tekankan unsur2 perpaduan dlm pendidikan.
Ketatkan undang2 racist n pelaksanaannya.
Amalkan secularism dlm pentadbiran negara.

Reply

Use magic Report

Post time 7-10-2022 08:31 AM | Show all posts
Ala tak baca habis meols dah tutup survey berok tu sebelum screen shot.. tapi la tak dapat tacang pun ok jer..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 7-10-2022 09:47 AM | Show all posts
buragazz replied at 7-10-2022 08:31 AM
Ala tak baca habis meols dah tutup survey berok tu sebelum screen shot.. tapi la tak dapat tacang pu ...

Takpe. Yang penting jujur. Haha. TQ Buragas!
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

30-1-2023 01:05 PM GMT+8 , Processed in 0.169394 second(s), 50 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list