CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

12Next
Return to list New
View: 3089|Reply: 36

[Jenayah] Zul Ariffin mengaku salah muat naik kandungan sumbang di laman sosialnya

  [Copy link]
Post time 4-10-2022 10:40 AM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Edited by YgBenar at 5-10-2022 12:38 AM


https://vt.tiktok.com/ZSR42o9W4/
SEPANG: Pelakon popular, Zul Ariffin atau nama sebenarnya, Zulkifli Ariffin, didenda RM30,000 selepas mengaku bersalah di Mahkamah Sesyen di sini, hari ini, atas pertuduhan memuat naik kandungan bersifat sumbang dalam media sosial pada Mac lalu.
Zul Ariffin membuat pengakuan itu selepas pertuduhan dibacakan terhadapnya di hadapan Hakim Noorhisham Mohd Jaafar.
Pertuduhan ke atasnya dibuat mengikut Seksyen 233 Akta Komunikasi dan Multimedia 1998.
Terdahulu, Zul Ariffin tiba di mahkamah kira-kira jam 8.10 pagi dengan menaiki Toyota Vellfire berwarna hitam dan memakai sut kelabu gelap serta pelitup muka, selain diiringi peguam dan rakan.
Kira-kira 10 pengamal media daripada pelbagai agensi berkumpul di pekarangan mahkamah seawal jam 7.30 pagi tadi untuk membuat liputan kes pelakon berusia 36 tahun itu.
Media sebelum ini melaporkan kontroversi timbul apabila pelakon itu didakwa kongsikan video 'babak panas' bersama seorang pelakon wanita sebagai promosi sebuah drama bersiri, dalam Instagram, baru-baru ini.
Tindakan memuat naik 'teaser' drama berkenaan mengundang kecaman warga maya, selain turut mendapat perhatian Menteri Komunikasi dan Multimedia, Tan Sri Annuar Musa.

https://www.bharian.com.my/berita/nasional/2022/10/1007892/zul-ariffin-mengaku-bersalah-muat-naik-kandungan-sumbang-didenda


Pelakon terkenal, Zul Ariffin mengaku bersalah terhadap pertuduhan memuat naik kandungan sumbang di laman sosialnya, lapor wartawan Tuan Buqhairah Tuan Muhamad Adnan.

Pengakuan itu dibuat Zul atau nama sebenarnya, Zulkifli Ariffin hadapan Hakim Mahkamah Sesyen Noorhisham Mohd Jaafar pada Selasa.

Kesalahan tersebut dilakukannya menerusi laman Instagram Zul_Ariffin pada 18 Mac lalu.

Artikel: https://bit.ly/3M4vodd

https://bit.ly/3M7mmMD

Muzik: Elevate dari www.bensound.com

#SinarHarian #BeritaSemasa



This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 4-10-2022 10:46 AM From the mobile phone | Show all posts
Ok dah terjawab sapa pelakon itu....patutlah cakap dah tak nak berlakon drama, gi umrah siap bagai & nak ada bisnes di mekah

Bideo apa yg sumbang mambang nie, sila tepek sebagai bukti
Reply

Use magic Report

Post time 4-10-2022 10:51 AM | Show all posts
apa yg dia bubuh ? x  paham, x tau kepala ekor
Reply

Use magic Report

Post time 4-10-2022 10:59 AM | Show all posts
oh kes promo drama yg ada pompuan panjat zul aripin ni ek?
Reply

Use magic Report

Post time 4-10-2022 11:00 AM | Show all posts
Ni mesti malas nak turun naik mahkamah banyak kali. Mengaku salah, bayar denda, setel. Tapi mesti ada dapat backup payment dari producer jugak, sebab video bangang dari drama dia. Paling-paling mesti demand 5x nilai denda dari producer ni.
Reply

Use magic Report

Post time 4-10-2022 11:01 AM | Show all posts
ala promo panjat memanjat... bukan bebird berterbangan atau acara tumbuk lesung batu pun
Reply

Use magic Report

Post time 4-10-2022 11:03 AM From the mobile phone | Show all posts
3chanceno replied at 4-10-2022 10:46 AM
Ok dah terjawab sapa pelakon itu....patutlah cakap dah tak nak berlakon drama, gi umrah siap bagai & ...

Hahahah...
Tu lah..nk tgk jgk babak panas yg mcm mana ..dia ni kan biasa je babak mcm tu..mcm makan kacang je bagi dia
Reply

Use magic Report

Post time 4-10-2022 11:04 AM | Show all posts
pengarah senyum sinis
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 4-10-2022 11:06 AM From the mobile phone | Show all posts
Patutler nak pindah duk mekah n fokus bisnes katanya
Reply

Use magic Report

Post time 4-10-2022 11:06 AM | Show all posts
memang panas babak tu..mmg patut pun kena ambil tindakan..
Reply

Use magic Report

Post time 4-10-2022 11:13 AM | Show all posts
Ni kisah promo drama arahan erma fatima tu.
Nasib la kau jul ripin.
Reply

Use magic Report

Post time 4-10-2022 11:16 AM From the mobile phone | Show all posts
Erma tak kena pulak? Steady bamjul, mengaku salah terus. Baru gentleman
Reply

Use magic Report

Post time 4-10-2022 11:19 AM | Show all posts
Sumbang sgt ke adengan tu? Tampal lah sini nak tengok
Reply

Use magic Report

Post time 4-10-2022 11:27 AM | Show all posts
Dia yg post.. Dia la kena bukan pengarah.

Takan dia nak cakap xngaku salah. Memang terang2 IG dia. Lain la klo tayang bebird mesti terang2 xngaku salah.
Reply

Use magic Report

Post time 4-10-2022 11:29 AM | Show all posts
puas ati tgk dia kena denda. even 30k tu celah gigi dia je nak bayar
Reply

Use magic Report

Post time 4-10-2022 12:13 PM From the mobile phone | Show all posts
krustykrab replied at 4-10-2022 11:03 AM
Hahahah...
Tu lah..nk tgk jgk babak panas yg mcm mana ..dia ni kan biasa je babak mcm tu..mcm maka ...

Tu yang pelik kan gambar2 yg dia pernah upload pun ada yg sumbang mambang jugak..entah apa guidelines yg esbok langgar kali nie  apa2 pun bad publisiti, publisiti jugak kan

Sapo2 yg ada klip sumbang mambang nie, silalah tepek sebagai bahan bukti,  jadi yg tak tahu dapat pencerahan
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 4-10-2022 12:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by delia3003 at 4-10-2022 12:29 PM

Untuk acik2 forum yang tanya, babak panas apa tu? Takde pun tahap panas sangat sampai comolot, beromen ke ape

Kalau tak silap tahap panas sebab simbolik ala2 make out session sambil kena dukung.
Reply

Use magic Report

Post time 4-10-2022 12:23 PM | Show all posts
Post kat ig kne denda.. tp nnt adegan tu kluar kat tv ke tak?
Reply

Use magic Report

Post time 4-10-2022 12:27 PM From the mobile phone | Show all posts
3chanceno replied at 4-10-2022 12:13 PM
Tu yang pelik kan gambar2 yg dia pernah upload pun ada yg sumbang mambang jugak..entah apa guideli ...

Iols dh tgk dh kt website ni

https://www.rotikaya.com/netizen-terkejut-tengok-babak-panas-zul-ariffin/

Baru teringat aksi ni...panas
Reply

Use magic Report

Post time 4-10-2022 01:01 PM | Show all posts
ai penah tengok promo tu dia ala2 aksi Massimo Torricelli dengan Laura dalam movie 365 days tu
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

1-12-2022 09:07 AM GMT+8 , Processed in 0.125983 second(s), 47 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list