CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 1385|Reply: 15

[ENA/Prime Video] Love Is For Suckers - Lee Da Hee, Choi Si Won (Mulai 5 Okt 2022)

[Copy link]
Post time 2-10-2022 05:08 PM | Show all posts |Read mode
Edited by xyla73 at 6-10-2022 11:18 AM



Profile
Drama: Love Is for Suckers
Country: South Korea
Episodes: 16
Airs: Oct 5, 2022 - Nov 24, 2022
Airs On: Wednesday, Thursday
Original Network: ENA
Duration: 1 hr. 10 min.
Content Rating: 15+ - Teens 15 or older

Native Title: 얼어죽을 연애따위
Also Known As: Love That Will Freeze To Death , Frozen Love , Dating to Death , Icy Cold Romance , Eoleojugeul Yeonae Ttawi
Director: Choi Kyu Shik
Screenwriter: Kim Sol Ji
Genres: Comedy, Romance


Synopsis
Gu Yeo-Reum (Lee Da-Hee) works as a PD for TV variety shows. She has worked as a PD for the past 10 years, but she is in a crisis due to her shows being cancelled. Her next project is reality show "Kingdom of Love." She works hard to make that show a success. In her own personal life, Gu Yeo-Reum is good friends with Park Jae-Hun (Choi Si-Won). They have been friends for over 20 years and they are also neighbors. Park Jae-Hun is a doctor and he works for a plastic surgery clinic. He has lost interest in his work and finding a romantic partner. To help his friend Gu Yeo-Reum, he decides to take part in her reality show "Kingdom of Love" as a regular cast member. While working together as a PD and cast member, they unexpectedly develop romantic feelings for each other.

Notes
"Love is for Suckers" takes over the ENA's Wed. & Thu. 21:00 time slot previously occupied by "Good Job."


Cast
Lee Da-Hee - Gu Yeo-Reum
Choi Si-Won - Park Jae-Hun
Song Jong-Ho - Kim In-Woo
Jo Soo-Hyang - Kang Chae-Ri
Park Yeon-Woo - John Jang
Lim Ha-Ryong - Gu Yong-Sik
Yang Hee-Kyeong - Yoon Young-Hee
Min Jin-Woong - Park Dae-Sik
Noh Susanna - Oh Hye-Jin
Lee Dae-Hwi - Kim Sang-Woo


source : mydramalist,asianawiki

trailer


Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 6-10-2022 06:49 PM | Show all posts
ep 1

Lee Da Hee - www...and satu lagi dia berlakon dengan lee min ki dalam citer airport - and ceo tu Lee minki , gf CEO tu a lady yg boleh bertukar personality...i suke lee Da Hee...she is pretty

annd Chi Si Won ni okaylah nice bloke.


so far i like the plot - i mean cliche rom - com but what to do o suke rom com lawak light light camni...
best....best best so far

i suke watak  Da Hee and PD Gye Reum and Choi Si Won as Dr Something...yups

cool...i suke dedua dalam road of discovery about  their feelings towards each other...

mula PD Gye Reum ni involved  dengan donsaeng dalam produksi dia...tapi mamat ni teruks...
Reply

Use magic Report

Post time 6-10-2022 09:13 PM | Show all posts
peranan Choi Si Won ( he is rich CEO's son pun in actual life kan pun , english pun good ) adalah untuk cheer  her up  ..kire macam Jung Ho the law cafe jugaks lee

citer ni hmm for adulst yg suke melodramatic funny rom com i think sesuai , i suke...
Reply

Use magic Report

Post time 7-10-2022 09:46 AM | Show all posts
suka lee da hee. dan siwon pon okay je cerita2 dia sblm ni.
rasa masuk list jugak cerita ni.

Reply

Use magic Report

Post time 7-10-2022 01:21 PM | Show all posts
ep 2..


alamak  old flame ex  yeo reum  dah datang balik...Jae Hoon dah mule cakap dah....jgn date dengan ex tu kite date dedua jelah ..hahahah

I nyampah the girl who is trying sooo hard tu..eh dah Jae Hoon acuh tak acuh je sudahlaaaa...

huhuhu

Reply

Use magic Report

Post time 7-10-2022 01:22 PM | Show all posts
so dalam citer ni

kawan Yeo Ryeum akan mula padankan Yeo Reum and Jae Hoon manakala ibu Jae Hoon akan match kan Jae Hoon dengan budak tu ..isk annoyinglah.
Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2022 11:03 PM | Show all posts
Edited by mbhcsf at 16-10-2022 10:10 AM

okay ep 3 & 4

okay , i think citer ni agak best episode kali ni - ayah yeo reum ade minor heart attack lah  gitu , ade  sumbatan  atau sempitan / stenosis kat salur darah jantung dia tu , yg depa buat procedure - wow stenting ke ? wow cepatnyer !! betoi ka ni ingatkan thrombolysis dulu hahaha
Akan sakit hati  ep kali ni - ini Yeo Reum ni dia sangat bodoh sebab tak sedar kebaikan jae Hoon - how caring Jae Hoon towards her selama lama ini.  JAe hoon tak sempat nak jwab phone  yeo Reum tika waktu emergency ayah yeor eum tu sebab dia ade surgery time tu ....tapi Jae Hoon yg order food delivery ke ward ayah Yeo reum dan ibunya serta seluruh staff kat ward tu the next day , tapi si Yeo Reum ni sebab ade kekasih lama yg stupid and jahat tu datang kembali, yups last week lagi stupid lah she... - dia macam terkesima dan tertarik balik untuk jalinkan semula cinta depa ni..stupid woman, sedangkan jae hoon dah  cakap : where is your pride woman...? so easy..tapi yeo reum marahkan jae Hoon sebab tak fahami  yg dia nak cinteee dan semua tulah. see idiot betul .

yes Yeo Reum ni termakan dengan segala gifts, mengayat In woo tu , hmm so easy... etc  dan yes parents dia pun macam setuju anggap Kim Min Woo ex dia ni baik dan suruh dia menikah .

Wah i must say that her white blouse tu looked so good so nice on her , she is so demure lah pakai blouse putih  and masa dia nak jumpa Min Woo tu kat cafe  untuk nytakan YES untuk proposal of marriage  Im Woo ni ( stupid woman ) ...

so depa plan itu ini , kesian kat Jae Hoon - walaupun kawan depa dua - Hye Rin dah jumpe Jae Hoon suruh cecepat confess....she knew that Jae Hoon has some feelings towards Yeo Reum ni...tapi ..tak berjaya ...


Last last  satu hari - ade seorang lady from New York jumpa Min Woo haaa padan...
masa tu minggu wedding depa dah, yg Yeo Reum ni macam buat tak kisah je kat Jae Hoon...so
masa hari kejadian sebaik sahaja hall tu  dimasuki Jae Hoon, pelik pulak sebab kosong and Yeo Reum buat announcement yg wedding depa dimansuhkan


stupid - serve you right stupid woman...
tak adae maruah punya Yeo Reum , ex bf pi tinggalkan kan you, dia  buat decision sorang dia je ke New york tanpa libatkan  you pun, masa  deciding tu. , u ambik masa nak healing dari heart break... but then dia balik u lupa diri, budusss...


so next week ...best

so citer ni macam..padakan muke wanita sebegini la . LEMAHHHH...
JAe Hoon ni is  a neurosurgeon, rupanyeee....more reason to marry him lah stupid yeo reum.... tapi something happened so dia tukat specialty ...jadi plastic surgeon...

so Jae Hoon ni a good hubby material tapi lacking commitment  sebab ape ntah ...tu yg buat Yeo Reum macam doubtful sikit kat dia..tapi he is good...Hye jin dah cakap kat Yeo reum malam sebelum wedding esoknnya kat Yeo Reum...yeo Reum macam confess sikit lah dia suke. tapi dia dah dibutakan oleh Inn Woo  yg jahat nni.

yeo reum nak mudah  je , padan muke wanita macam ni

stupid




Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2022 11:03 PM | Show all posts
Edited by mbhcsf at 15-10-2022 11:14 PM

citer ni nice ...so far lah...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 22-10-2022 12:59 AM | Show all posts
ep 5 & 6,

Okay - Yeo  Reum ambil keputusan yg drastik dan sewajarnya  untuk called off her wedding kkerana Kim Min Woo tu , her ex tu memang terjebak dalam kes "tipah tertipu tertipah ...yups kat new York one night stand .

Tapi the lady tu pilih timing nak revealed her pregnancy tu pynya bagus - time yeo reum dah nak masuk ke hall kahwin dah ...so dia bagi tahu Yeo Reum ..dah the rest you could watch lah kesiannn sangat Yeo reum  , it 's history.

Kim min woo as jahat as he is , dia tak tahu nak deal dengan situasi tu a few days before so dia nak teruskan jugak wedding tu - stupid guy ..walaupun that lady nak jage baby tu sendiri tanpa susahkan dia, pelik juga  habis tu , wat ape susah susah nak revealed dengan libatkan yeo reum, kim min woo ...tapi lelaki ni memang tak gune lah...

so ...yes can see bagaimana baiknya JAe Hoon membantu Yeo reum dalam masa sukar, so kira time ni , yeo reum tu susah , dulu aje Hoon dalam kesusahan akibat krisis di hospital , satu insiden berlaku tau , tapi tatau ape  yg sebkan Jae Hoon ni tinggalkan bidang dia ...seblum ke plastic surgery.


so time yg sukar ketika tu Yeo Reum yg tolong...


tapi pada i yeo reum ni dia sesak emosi lah dengan hal hal ex bf dia tu and keletihan minda dah, tapi dia still tak appreaciate dengan sepenuh hati , walaupun Jae Hoon dah nyatakan hasrat hatinya tu ...yeo reum macam tak ambil serious - dia nak stay kawan je...stupid woman..


ketika ni yeo Reum etrpaksa rekrut Jae Hoon jadi peserta racaga realiti TheLOve Kingdom sebab salah seorang peserta dalam kalangan professiona male dah tarik diri...so Kang Chaeri the main producer yg so manipulative tu , macam ugut yeo reum untuk bawa Jae Hoon , if not staff yeo room akan dibuang dari team produksi dia...so Yeo reum pun terpaksa ajak aje hoon..Jae Honn ni bendul juga ikut je sebab  nak tolong

but ..yg bestnya calon wanita pilihan keluarga ajae hoon yg sebelum ni jadi peserta juga dalam rancangan tu

wow.....best

so boleh tengok air muka yeo reum ketika  jae Hoon inretact dengan minah tu , minah tu tahu yg AJe Hoon suka  kat someone dalam team produksi tu...
tapi dia pun tak nak kalah

so....best best citer .....akan lihat lah camne yeo reum tu ....next week insya ALLAh deal with things yg dia mula rasa envious bila  tengok Jae Hoon dengan Hae Yoon .

hae yoon ni educated in arts and art history , family dia mak  aje hoon kenal...


Reply

Use magic Report

 Author| Post time 30-10-2022 02:03 PM | Show all posts
sempat jugak iols tgk citer ni...
citer ni so so jelah bagi iols...
bolehlah tgk kalau xde benda lain nak tgk...
tapi susah nak simpati kat heroin sebab lee da hee ni is too gorgeous to play a pathetic woman role...
tapi don't worry lah...citer ni hero & heroin will end up together punya...  

lately suka pulak tgk watak Kang Chaeri tu...so badass...mula2 menyampah tgk dia...
well...she has a point...she run a reality program, of course dia akan buat pelbagai cara to get the high rating...peserta program tu pun, dah tau ada kamera merata & semua perbualan dirakam, tak payahlah share benda2 sensitif...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 10-11-2022 12:43 PM | Show all posts
dah masuk epi 9 baru rasa best...
rupanya ada cerita di sebalik kenapa Jae Hoon berenti kerja kat hospital...
ayah dia sendiri rupanya yg jadi mangsa...
n ianya berlaku pada hari yg sama dgn Yeu Reum kena tinggal dgn In Woo...
i guess Yeu Reum tak pernah betul2 tau apa yg jadi kat Jae Hoon...sebab dia selalu pikir dialah wanita paling malang kat dunia...
so skrg jgnlah start feeling2 jeles kat Jae Hoon...dia sendiri yg reject kan...

on a side note, Jang Tae Mi dgn chef tu memang tak boleh berjodohan...
rugi je skill chef tu kalau dia couple dgn Jang Tae Mi yg asyik nak muntahkan apa yg dia makan sebab nak jaga body...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 11-11-2022 09:29 AM | Show all posts
adeh lawak pulak haunted house date tu...
mcm misi running man
chef tu penakut rupanya...sampai pengsan...
tapi iols suka dia punya pairing dgn Ji Wan...bonding tu lagi natural compared to dgn Tae Mi yg asyik nak gunakan dia je...

buat masa ni bertabah jelah tgk Jae Hoon & Yeo Reum tu...
baru 10 episod mesti byk lagi konflik before they can get together at the end...
Yeo Reum dah ada 2 org pesaing...Ji Yeon & PD Kang Chae Ri...
Ji Yeon is a typical naive lady yg senang utk dibaca while Kang Chae Ri is wild & unpredictable...
next episode nampak mcm Jae Hoon is getting serious dgn Ji Yeon but i don't think they'll last long...


Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2022 11:38 AM | Show all posts
baru managed nak catch up ep 8 - 14 semalam....hahaha

my god - Ye Reum ni stupid ...too bloody stupid of a lady ? why?


dia tak nampak ke pengorbanan JAe Hoon tu 0 sanggup bawa bag and dukung dia rentas lopak lebar tu ..masa hujan kat lokasi haunted house tu...

lagisatu awat lah Yeo Reum ni dia suka - tak appreaciate Jae Hoon buat ape kat dia..last last baru nak ngaku...masa tu kesian juga kat another lady yg memang suke Jae Hoon kan?

yg Kang Chaeri ni sakit jiwa sungguh minah ni giler sungguh...cunningly slick and mischievous...dia nak kire rating dia aje, dia buat je benda yg tak beretika...selambak je


tapi klakar lah yg Chef john tu dia ....dia suka Ji Wan kan?

awat last last  ep 14 ke 13 dia tak pilih minah tu ye?

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 27-11-2022 11:45 AM From the mobile phone | Show all posts
mbhcsf replied at 27-11-2022 11:38 AM
baru managed nak catch up ep 8 - 14 semalam....hahaha

my god - Ye Reum ni stupid ...too bloody stup ...

Sebab chef john seseorg yg mementingkan public image…for the sake of the programme’s broadcasting, dia pilih Tae Mi…kat belakang tabir lain cerita…actually I continue tgk citer ni pun sbb chef John & Ji Wan…dah give up dgn ML & FL punya story arch…
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 27-11-2022 11:57 AM From the mobile phone | Show all posts
Epi 14 ni teruk betul dia punya editing…masa Yeu Reum jatuh kat tilam tu nampak wayar, masa kat hospital nampak mic…ada yg cakap nampak green screen…x sempat nak edit ke apa…

Storyline messy, no character development except chef John…relationship development antara Yeu Reum & Jae Hoon not convincing…tetiba je cakap saranghae padahal sebelum tu kemain reject Jae Hoon…iols rasa lagi convincing kalau tunjuk reason kenapa Yeu Reum reject Jae Hoon sebab xnak affect diorg punya friendship in case kalau jadi apa2 in their relationship…development antara chef John dgn Ji Wan lagi menarik…
Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2022 09:55 PM | Show all posts
okay , i dah tengok dramani dari ep 1 - 16.

macam mane ye, drama  yg bergenre rom com niokaylah tahap 3/ 5 stars lah i bagi  and pelakon pelakon supporting casts memang best dan menghiburkan.

Plot biasa and draggy dalam melihat cara Ye Reum ni menerima dan mengakui ygdia sukakan Jae Hoon, macam macam punya draggy lah part ni .

hmm itulah kot yg selebihnya yg menarik ialah  agak realistik  -  tapi agak kesianialah kang Che ri yg belum menemui penyelesaian konflik yg bagus...tapi   wow, masih tak mengalah ...masih ade idea nak buat program realiti ala ala  Jerry springer tu wow.. hahaha


suke dynamic Ji wan and Chef John tu ...nice
Suke juga tengok Han Ji Hyeon dapat  lelaki yg lebih baik....baik lah dia sebab back up Jae Hoon....ketika sesi interview tu.

okaylah ...plot biase biase...tapi yg sakit hati ialah you akan lihat betapa bodohnya wanita bernama Yeo reum ni - ada kawan sekolah , handsome braini neurosurgeon lagi semua baik semua ..masih reragu ...last last masa org lain dah mula suka  thsi guy baru terkejar kejar ...stupid.


anyways - it 's a nice drama. nott too exciting sangat but okaylah...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

3-2-2023 02:14 PM GMT+8 , Processed in 0.109815 second(s), 40 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list