CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

12Next
Return to list New
View: 2577|Reply: 34

[Politik] TERKINI: Parlimen bubar tahun ini

  [Copy link]
Post time 30-9-2022 11:37 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Edited by mojarean_X at 1-10-2022 12:04 AM

Setiausaha Agung Umno Ahmad Maslan berkata, perdana menteri akan mempersembahkan cadangan tarikh pembubaran Parlimen kepada Yang di-Pertuan Agong. (Gambar Facebook Parlimen)

KUALA LUMPUR: Umno mencapai konsensus supaya pembubaran Parlimen hendaklah diadakan dalam masa terdekat bagi membolehkan pilihan raya umum ke-15 (PRU15) diadakan pada tahun ini, kata Setiausaha agungnya Ahmad Maslan.

Ahmad berkata, Perdana Menteri Ismail Sabri akan mempersembahkan cadangan tarikh pembubaran Parlimen kepada Yang di-Pertuan Agong Sultan Abdullah Sultan Ahmad Shah selaras Perkara 40 (1) Perlembagaan Persekutuan.Katanya, ketetapan itu dibuat padai Mesyuarat Majlis Kerja Tertinggi (MKT) Umno sebentar tadi.

“Keputusan mesyuarat MKT malam ini adalah berasaskan pendirian konsisten Umno sejak dari awal untuk memulangkan mandat rakyat yang tertangguh akibat pandemik Covid-19 setelah runtuhnya kerajaan Pakatan Harapan (PH) kerana persengketan dalaman politik sesama mereka.

“Sehubungan itu, semua jentera parti di setiap peringkat adalah diarahkan untuk memuktamadkan segala persiapan yang telah dibuat sebelum ini bagi memasuki fasa pembubaran sehinggalah kepada tarikh PRU15,” katanya pada sidang media di Menara Dato Onn.

BERITA LANJUT MENYUSUL

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 1-10-2022 12:02 AM From the mobile phone | Show all posts
TT typo Ahad Maslan tu

Baidewai KJ confirm ke pindah dari Rembau?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 1-10-2022 12:04 AM From the mobile phone | Show all posts
trexxxxxi replied at 1-10-2022 12:02 AM
TT typo Ahad Maslan tu

Baidewai KJ confirm ke pindah dari Rembau?

Done edit..
Reply

Use magic Report

Post time 1-10-2022 12:58 AM From the mobile phone | Show all posts
Berbaki 10 bulan lagi pon dah menggelupor..  
Reply

Use magic Report

Post time 1-10-2022 01:28 AM From the mobile phone | Show all posts
Kalu semua pecah undi.. apa jadi?
Deme ni tak habis2 dgn mandat..fefeeling raja caina dpt mandat utk memerintah jahh.. kengkonon 1 step below God.
Reply

Use magic Report

Post time 1-10-2022 01:49 AM From the mobile phone | Show all posts
Tinot7 replied at 1-10-2022 01:28 AM
Kalu semua pecah undi.. apa jadi?
Deme ni tak habis2 dgn mandat..fefeeling raja caina dpt mandat utk ...

Korang ingat tak muke2 kerepot Council Of Elders yang Atok lantik tu dulu?  Itu la dianye tangan2 ghoib politik yang jadi kingmaker kat tanahair kita ni.  Bukan Ameno.  Bukan Pak Mael.  

Atok must remain in power for the sake of his loved ones.  Once Atok serah power piyem ni kat onglain, hancuss anak cucunya..  Habes la ditelanjangkan satu persatu..
Reply

Use magic Report

Post time 1-10-2022 06:12 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by stingergrumpy at 1-10-2022 06:13 AM

Let the monsoon season over first tak boleh kewww?

We have until july next year kheunz?

Tahun lepas angka korban banjir 50 org kalau tak silap.....a one life lost is too much for us to take, apa lagi jika kerana kegopohan kita mengadakheun pru kali ini dlm keadaan yg terang lagi bersuluh akan berlakunya keadaan cuaca yg buruk ......we are just killing our people dgn sengaja....Nauzubillah....
Reply

Use magic Report

Post time 1-10-2022 06:58 AM From the mobile phone | Show all posts
Kena kencing lagi dgn mael buat kali ke 15

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 1-10-2022 07:04 AM | Show all posts
jadi kita akan mengundi November nielah kan
Reply

Use magic Report

Post time 1-10-2022 07:14 AM From the mobile phone | Show all posts
Pm paling singkat?
Reply

Use magic Report

Post time 1-10-2022 07:26 AM From the mobile phone | Show all posts
tumpanglalu74 replied at 1-10-2022 01:49 AM
Korang ingat tak muke2 kerepot Council Of Elders yang Atok lantik tu dulu?  Itu la dianye tangan2 g ...

Outcome council of elders pun tatau.. apa citer deme? Hidup lagi ka?
Reply

Use magic Report

Post time 1-10-2022 07:30 AM From the mobile phone | Show all posts
Mmg laknat sgat umngok ni, raykat kena ajar betul2! Biar humban dlm kubur 7 kaki dlm tanah. Kahkahkah
Reply

Use magic Report

Post time 1-10-2022 08:55 AM | Show all posts
Jangan buat masa musim banjir/tengkujuh..
Reply

Use magic Report

Post time 1-10-2022 09:13 AM From the mobile phone | Show all posts
kalau nak bubar buat la cepat2 ngok, ko nak rakyat meredah banjir ke pegi mengundi
Reply

Use magic Report

Post time 1-10-2022 09:46 AM From the mobile phone | Show all posts
dodolgemok replied at 1-10-2022 07:30 AM
Mmg laknat sgat umngok ni, raykat kena ajar betul2! Biar humban dlm kubur 7 kaki dlm tanah. Kahkahka ...

No way in hell Ameno akan menang..  Melainkan humban pengundi2 DAP dalam tong drum bersimen.
Reply

Use magic Report

Post time 1-10-2022 10:14 AM | Show all posts
Yang jumpa YDPA adalah PM Mael Sabri dengan kononnya cadangan tarikh dari top 5

Silap haribulan PM Mael Sabri boleh sarankan kat YDPA - kalo tak setuju , apakata kalo buat tahun depan

Gelupok lah Wak Jahid


Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 1-10-2022 10:16 AM | Show all posts
dengar citer banyak negeri tak nak join sekali bubar DUN masing2 selagi tak cukup tempoh, dah tak pepasal nanti nak kena buat PRU berapa kali
Reply

Use magic Report

Post time 1-10-2022 10:26 AM From the mobile phone | Show all posts
Tinot7 replied at 1-10-2022 07:26 AM
Outcome council of elders pun tatau.. apa citer deme? Hidup lagi ka?

Semua GLCs GLICs  (bawah minister of finance incorporated) account kena audit taw dgn council of elders.. semenjak 2015 ke apa ntah semua data kena present kat depa......
Reply

Use magic Report

Post time 1-10-2022 10:49 AM | Show all posts
pilihanraya kne segera diadakan utk dptkan mandat baru sbb tahun depan byk things unraveling dan unprecedented... sama mcm episod cobidiot menjelang rampasan kuasa 2020
Reply

Use magic Report

Post time 1-10-2022 11:02 AM | Show all posts
stingergrumpy replied at 1-10-2022 06:12 AM
Let the monsoon season over first tak boleh kewww?

We have until july next year kheunz?

kan bagi selesai dulu masalah banjir yang akan melanda ni dulu baru pikir nak pilihan raya,pilihan raya boleh ditangguh musibah ni boleh tangguh ka
klu kemaruk sgt nak pilihanraya,harap depa dah ada perancangan rapi menghadapi banjir yg teruk ni

Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

6-12-2022 04:37 PM GMT+8 , Processed in 0.127573 second(s), 44 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list