CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: mojarean_X

[Politik] Parlimen bakal bubar? Top 5 UMNO capai sepakat

  [Copy link]
Post time 2-10-2022 09:25 AM | Show all posts
CiliPadiSedap replied at 1-10-2022 09:33 PM
agong boleh lantik caretaker sama macam tun dulu sebelum pilih yang mana pada pandagan baginda lay ...

boleh lantik caretaker, tapi takleh tempoh yg lama...kalau ilmu hanya sejengkal, usah dinasihat forumer ifanonline...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 2-10-2022 09:41 AM | Show all posts
rashiman replied at 1-10-2022 11:57 PM
Tiada sebut Tun, tapi mempertikaikan sumber dari Tun...macam tak percaya Malaysia ada duit bertri ...

Aiyooo tambi

Yang ko bagi tu bukan simpanan kerajaan

Ia adalah simpanan rakyat , GLC etc

BNM tu aset bersih ... boleh jadik bangunan etc etc


Reply

Use magic Report

Post time 2-10-2022 09:50 AM | Show all posts
rashiman replied at 2-10-2022 01:25 AM
Tapi data2 & fakta2 yg diberikan tidak menunjukkan yg 1mdb itu rugi,
Jika kita melihat daripada
  ...

Lagi sekali ko dok temberang aset TRX dimiliki 1MDB

Tanah tu dah dijual ke Mulia Group

Bangunan tersebut dibangunkan oleh Mulia Group dengan pinjaman dari HSBC (RM2 billion) dimana MOF jamin (Pok Jib(yg dalam masuk) kenakan lagi harta rakyat)

Pastu Mulia Group bagi , tak silap 51% share ke MOF  , akan dibeli balik selepas habis bayar pinjaman tersebut

Apa ni ... asyik ulang temberang yang sama walaupon dah bagi tau beberapa kali


Reply

Use magic Report

Post time 2-10-2022 10:20 AM | Show all posts
tahub depan jer lah bubar...
skrg ni nak masuk musim terngkujuh...
baik siap sedia menghadapi banjir..
takut banjir besar 2021 dtg kembali..
Reply

Use magic Report

Post time 2-10-2022 12:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Rakyat tak sabar nak kembalikan mandat kepada PH yang dirampas oleh pengkhianat
Reply

Use magic Report

Post time 2-10-2022 12:11 PM From the mobile phone | Show all posts
rashiman replied at 1-10-2022 11:57 PM
Tiada sebut Tun, tapi mempertikaikan sumber dari Tun...macam tak percaya Malaysia ada duit bertri ...

Explain la macam mana sekalipon

Dorang tetap dengan tugas mereka iaitu menghasut
Reply

Use magic Report

Post time 2-10-2022 12:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Tak habis2 keliru

TRX itu keseluruhan projek

Exchange 106 nama bangunan

Ish3
Reply

Use magic Report

Post time 2-10-2022 12:55 PM From the mobile phone | Show all posts
ifanonline replied at 2-10-2022 09:23 AM
sejumlah besar cukai rakyat digunakan utk maintain/menghidupkan sistem monarki di malaysia...duit  ...

Jika sistem monarki. dapat memberi kestabilan dlm negara yg berbilang kaum ini,. Yg berbagai ragam parti politik ada. maka eloklah diteruskan, tak rugi apa pun....tapi jika diamalkan sistem lain yg boleh menganggu gugat kestabilan negara yg boleh menjejaskan keselamatan dan ekonomi negara, menjejaskan pendapatan negara, apa2 kemudahan, kesenangan utk rakyat pun x dapat disediakan dgn baik.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 2-10-2022 02:48 PM From the mobile phone | Show all posts
CiliPadiSedap replied at 1-10-2022 11:16 PM
Yang gaduh orang umno dengan umno. Pm orang umno pun masih xstabil. Pelik betul

Muafakan nasional ...

Orang UMNO ni bukan aje ada yang jadi toxic people di dalam parti sampai berantakan tapi dalam pilihan AJK masjid pun depa main taktik kotor sampaikan yang pernah pegang jawatan dan pecah amanah duit masjid dan kes terus kambus macam tu ajer tapi kroni2 UMNO dan orang2 kampung si lahanat tu tetap beramai-ramai undi si lahanat sehingga dia berjaya sekali lagi menang antara jawatan yang penting di masjid tersebut pada hari ini
Reply

Use magic Report

Post time 2-10-2022 04:05 PM From the mobile phone | Show all posts
ulamalu replied at 2-10-2022 08:59 AM
Jumaat, 07/10/22 : Pembentangan budget di Parlimen
Rabu, 12/10/22 : Parlimen dibubarkan
Sabtu, 12/ ...

Logic proposal... hihi...
Reply

Use magic Report

Post time 2-10-2022 05:57 PM | Show all posts
kemaruk replied at 2-10-2022 12:17 PM
Tak habis2 keliru

TRX itu keseluruhan projek

Ha ha ha ha ... 1MDB owner TRX??

Kerajaan Malaysia (baca : duit rakyat) kena bayar pinjaman 1MDB (RM3 billion) untuk TRX
The government has to pay off a US$3 billion loan taken by 1MDB to fund the Tun Razak Exchange (TRX) project, a former senior official in the finance ministry told the High Court in Najib Razak’s 1MDB trial.

Ha ha ha ha ... 1MDB owner TRX ... ha ha ha ha
Reply

Use magic Report

Post time 2-10-2022 08:24 PM From the mobile phone | Show all posts
rashiman replied at 2-10-2022 12:55 PM
Jika sistem monarki. dapat memberi kestabilan dlm negara yg berbilang kaum ini,. Yg berbagai ragam ...

Tiada manfaat dan tiada keuntungan sistem monarki kpd rakyat. Rakyat yg membayar sistem ini hasil cukai pendapatan mereka yg menyusahkan. Kestabilan boleh dicapai dgn pemimpin yg di pilih secara demokrasi. Sudah banyak negara2 maju di dunia menghapuskan monarki seperti France, Germany, Russia, USA, China, etc.

Malayisa, Brunei dan Thailand shj masih belum maju. Singapore, Indonesia dan Vietnam akan potong Malaysia tak lamq lagi.
Reply

Use magic Report

Post time 2-10-2022 09:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Ok kami dah bersedia…
Reply

Use magic Report

Post time 2-10-2022 10:42 PM | Show all posts
Kehebatan 1mdb ni cuma gah masa najib jadi pm dan menteri kewangan. report2 waktu itu spt kami boleh bayar hutang 1mdb, aset 1mdb lebih besar dari hutang, 1mdb hebatt.... tetapi selepas najib kalah dalam pilihanraya, report pasal 1mdb ni dari menteri kewangan(bukan najib) berubah hanya kepada hutang hutang hutang ... billion2 pulak tu.. bertukar terus nada, masa pegang kuasa bolehlah pusing sana sini...

dan ingat lagi bila keluar skandal 1mdb ni, najib begitu gagah memberi statement kepada seluruh dunia, kami boleh bayar hutang 1mdb, bukannya nak betulkan, bukannya nak tangkap siapa yang telah menyebabkan skandal tetapi cuba divert isu kepada kami boleh bayar hutang 1mdb...

kalau betul2 najib tak tahu, masa ni dia dah buat siasatan sepenuhnya kenapa duit leak sampai berbillion-billion dan tangkap siapa yang bertanggungjawab... tetapi pendekatan najib ialah kami boleh bayar hutang 1mdb, telah membuktikan najib bersekongkol sama dalam skandal itu..

mungkin dia bajet barangkali bn akan terus menang pilihanraya... alasannya juga sering bertukar spt 1mdb tiada penyelewengan hanya sebuah syarikat yang rugi, lepas dah tak boleh bertahan tukar lagi kepada saya tak tahu... dan yang paling baru saya telah dianiayai.. nampak sangat betapa desperatenya nak elak, sama sahaja dengan mentaliti conman
Reply

Use magic Report

Post time 2-10-2022 10:54 PM | Show all posts
meols dengo ada yg cikcur2

kalo GE next month - abah mail jd pee em lagi

kalao GE next year... deme nak wak komedi jadi pee em

Reply

Use magic Report

Post time 2-10-2022 11:13 PM | Show all posts
TOP 5 yang recycle  dengan berbagai cerita dari kes mahkamah...makan duit dan..sebagainya,. top 5 dalam segala hal
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 3-10-2022 07:18 AM From the mobile phone | Show all posts
5hb Oktober bubar
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2022 07:51 AM From the mobile phone | Show all posts
orkidorkido replied at 3-10-2022 07:18 AM
5hb Oktober bubar

Mana boleh.  TZ kan nak present budget 2023 Jumaat ni, 7 Okt.
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2022 08:00 AM | Show all posts

Thank you...bila mengundi, sebulan kemppen?

sedia semua mengundi

Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2022 08:12 AM From the mobile phone | Show all posts
Knp top 5 umngok yg kena buat keputusan? Skrg kjn umngok yg perintah ke? Mcm bongoks jerr
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

29-1-2023 11:26 PM GMT+8 , Processed in 0.109410 second(s), 39 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list