CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: mojarean_X

[Politik] Parlimen bakal bubar? Top 5 UMNO capai sepakat

  [Copy link]
Post time 1-10-2022 10:09 PM | Show all posts
rashiman replied at 1-10-2022 09:14 PM
Yg penting parlimen atau pentadbiran kerajaan pusat yg perlu distabilkan. Kerajaan negeri kalau bo ...

takpe amendanya???klau tak serentak.. asing2  pilihanraya dun ,parlimen belanja lagi double .pakai duit sapa tu??pakai duit abah ko???
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 1-10-2022 10:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Firasat aku mengatakan lepas pembentangan budget minggu depan mail akan umum pembubaran parlimen so bulan depan pru.
Reply

Use magic Report

Post time 1-10-2022 10:41 PM From the mobile phone | Show all posts
kotakbaju replied at 1-10-2022 10:34 PM
Firasat aku mengatakan lepas pembentangan budget minggu depan mail akan umum pembubaran parlimen so  ...

Bulan depan office ada buat event besar.  Kena re-schedule ke?
Reply

Use magic Report

Post time 1-10-2022 10:43 PM From the mobile phone | Show all posts
alesandra replied at 1-10-2022 10:09 PM
takpe amendanya???klau tak serentak.. asing2  pilihanraya dun ,parlimen belanja lagi double .pakai ...

Oleh itu, digalakkan, Dun negeri pun sama2 bubar dgn pusat.
Reply

Use magic Report

Post time 1-10-2022 10:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Sabah xde pilihanraya dun la kan?


Reply

Use magic Report

Post time 1-10-2022 11:00 PM From the mobile phone | Show all posts
CiliPadiSedap replied at 1-10-2022 09:35 PM
dulu stabil pun duit negara 1mdb berpuluh billion jadi hutang negara. joli sana joli sini. bu ...

Dulu terlampau stabil, sebab itu bertrillion duit negara dpt dijana, bila duit dah byk tu maka ada yg berlaku ketirisan dan penyelewengan.
Hutang 1 Mdb, walaupun berbillion jadi hutang negara, tapi berbillion jugak dana 1Mdb dari luarnegara  yg dibawa masuk disamping aset2 1Mdb yg mulai memberi pendapatan kpd negara.
Reply

Use magic Report

Post time 1-10-2022 11:01 PM From the mobile phone | Show all posts
sharlenetexas replied at 1-10-2022 10:46 PM
Sabah xde pilihanraya dun la kan?

Termasuk johor, melaka & sarawak yg tempoh penggalnya masih panjang lagi.
Reply

Use magic Report

Post time 1-10-2022 11:06 PM From the mobile phone | Show all posts
zjen replied at 1-10-2022 09:29 PM
kalo parti pembangkang punca tak stabil, baik dr awal pilih komunis lagi senang,   tak payah PRU,  ...

Bukan pembangkang aje yg punca tak stabil, dlm kerajaan PN sekarang pun tak stabil. Bersatu & BN mana ngam, hanya kerajaan sementara aje, sepatutnya janji memang nak buat awal lagi PRU tapi oleh kerana pandemik covid-19 maka ditangguhkan hingga skrg.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 1-10-2022 11:07 PM From the mobile phone | Show all posts
ulamalu replied at 1-10-2022 10:41 PM
Bulan depan office ada buat event besar.  Kena re-schedule ke?

Office mana tu? Ada event apa? Iols cuma menyatakan firasat saja..boleh jadi tak tepat..
Reply

Use magic Report

Post time 1-10-2022 11:10 PM From the mobile phone | Show all posts
rashiman replied at 1-10-2022 11:00 PM
Dulu terlampau stabil, sebab itu bertrillion duit negara dpt dijana, bila duit dah byk tu maka ada ...

Kalau duit dapat jana trillion kenapa nak buat gst zaman najib? Kenapa doctor start zaman najib tiada jawatan tetap? Lantikan kontrak?

Kenapa untuk politician buat satu penggal dah dapat pencen sebelum ni minimum berkhidmat dua penggal dapat pencen

Dulu matematik rashiman dapat berapa? Syntax error? F minus?

Kalau jana trillion malaysia dah jadi negara g20 lah goblok. Kau convert trillion rupiah ke?
Reply

Use magic Report

Post time 1-10-2022 11:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by namieamuro at 1-10-2022 11:14 PM

ni lagi keji. dasar selfish nk mampus sekor2. baik ko pikir strategi nk bantu rakyat hadap musim banjir ujong tahun. dh la skrg serba serbi naik harga.

dlu bole pulak pru dilambat2 kan. skrg tak menyempat. bodoh
Reply

Use magic Report

Post time 1-10-2022 11:14 PM From the mobile phone | Show all posts
rashiman replied at 1-10-2022 11:00 PM
Dulu terlampau stabil, sebab itu bertrillion duit negara dpt dijana, bila duit dah byk tu maka ada ...

Semua negara gdp dalam usd xperlu nak convert myr dan pusing2 nombor.

By the way negara jiran singapore tu gdp dh lebih malaysia. Negara tiada balak bauksit tiada sumber alam negara broker pelabuhan je

Ikut logik negara yang kaya sumber alam ada buffer untuk lebih gdp daripada negara pulau kecil.

Selamat berfikir rashiman
Reply

Use magic Report

Post time 1-10-2022 11:16 PM From the mobile phone | Show all posts
rashiman replied at 1-10-2022 11:06 PM
Bukan pembangkang aje yg punca tak stabil, dlm kerajaan PN sekarang pun tak stabil. Bersatu & BN m ...

Yang gaduh orang umno dengan umno. Pm orang umno pun masih xstabil. Pelik betul

Muafakan nasional berpecah rakyat jd mangsa
Reply

Use magic Report

Post time 1-10-2022 11:18 PM From the mobile phone | Show all posts
kotakbaju replied at 1-10-2022 10:34 PM
Firasat aku mengatakan lepas pembentangan budget minggu depan mail akan umum pembubaran parlimen so  ...

Org yg dh dpt taklimat je tahu bila pru. Hihi
Reply

Use magic Report

Post time 1-10-2022 11:20 PM From the mobile phone | Show all posts
CiliPadiSedap replied at 1-10-2022 11:18 PM
Org yg dh dpt taklimat je tahu bila pru. Hihi

Sis ada terlibat dengan taklimat spr ke? Adik iols ada terlibat so dia la bagitau tuu.
Reply

Use magic Report

Post time 1-10-2022 11:23 PM From the mobile phone | Show all posts
rashiman replied at 1-10-2022 11:00 PM
Dulu terlampau stabil, sebab itu bertrillion duit negara dpt dijana, bila duit dah byk tu maka ada ...

Bodoh kau ni satu dunia gdp pakai usd tetiba kau convert gdp 336 us billion dollar jadi trillion

Kalau ikut logik kau rupiah lah menang sebab dia orang punya gdp dah zillion ombak rindu punya gdp

Kau ni kuat betul putar fakta. Xde orang gila sebut gdp melainkan dalam us dollar

Nak berpolitik jilat benda basic pun kau fail
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 1-10-2022 11:24 PM From the mobile phone | Show all posts
kotakbaju replied at 1-10-2022 11:20 PM
Sis ada terlibat dengan taklimat spr ke? Adik iols ada terlibat so dia la bagitau tuu.

Kaka jaga kandang singa je. Taklimat berus gigi singa guna kodomo lion
Reply

Use magic Report

Post time 1-10-2022 11:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Bila tengok komen rashiman baru kaka perasan kenapa umno di tolak golongan educated especially di selangor n bandar2 besar.
Reply

Use magic Report

Post time 1-10-2022 11:30 PM From the mobile phone | Show all posts
CiliPadiSedap replied at 1-10-2022 11:24 PM
Kaka jaga kandang singa je. Taklimat berus gigi singa guna kodomo lion

Kalau kodomo lion tu anak iols guna tu toothpaste
Reply

Use magic Report

Post time 1-10-2022 11:38 PM | Show all posts
Edited by rashiman at 1-10-2022 11:42 PM
CiliPadiSedap replied at 1-10-2022 11:10 PM
Kalau duit dapat jana trillion kenapa nak buat gst zaman najib? Kenapa doctor start zaman najib ti ...
....Kalau jana trillion malaysia dah jadi negara g20 lah goblok. Kau convert trillion rupiah ke?

Sumber maklumat daripada Tun M,
Jadi bolehlah kau kata Tun M nie Goblok...
negara2 maju yg lain trillion2 jugak.....macam singapore, Jepun, Uk, Korea dll , ada jugak gst...


Dr M: Malaysia can tap RM2 trillion savings to further stimulate economy


PUTRAJAYA (Feb 27): Malaysia has the flexibility to further tap RM2 trillion worth of savings in the country to help counter the negative impact of the Covid-19 outbreak.
“Malaysia has a lot of savings. Malaysia has almost RM2 trillion of savings, we will make use of some of these savings. Some with Tabung Haji, Bank Negara, KWAP, KWSP... All of them hold big reserves. And in the case of KWSP, it is almost RM1 trillion,” interim prime minister Tun Dr Mahathir Mohamad told reporters after announcing a RM20 billion economic stimulus package to minimise the economic risks associated with the coronavirus outbreak.
“But there are other savings, [which] we can use to pay,” he added, without elaborating.






Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

30-1-2023 01:02 AM GMT+8 , Processed in 0.107488 second(s), 39 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list