CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: YgBenar

[Tempatan] Roti Canai Malaysia Ranking No. 1, Dipilih Makanan Jalanan Paling Sedap Di Dunia.Anda bangga?

  [Copy link]
Post time 30-9-2022 08:12 AM | Show all posts
kuah harus sedap.. selalu nya roti dah sedap, kuah hancur, cair macam air sungai
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 30-9-2022 08:14 AM From the mobile phone | Show all posts
Sebenarnya suka sgt roti canai yg kuah banjir tu. carik2 pastu tuang kuah sampai banjir.
Tapi dh lama giler iols tak mkn camtu.
Sbb risau kalori tinggi kan, skrg kalau mkn pun just cubit cikit je.

Reply

Use magic Report

Post time 30-9-2022 08:15 AM | Show all posts
aku suka no 19 doner kebab

no 42 goreng pisang indon.. topping coklat & cheese
Reply

Use magic Report

Post time 30-9-2022 08:15 AM From the mobile phone | Show all posts

Roti canai je wakil malaysia?
Nape murtabak kita xmasuk sekali
Sedap oii..

Pisang goreng malaysia klu tercalon mesti dapat no 2

Reply

Use magic Report

Post time 30-9-2022 08:15 AM | Show all posts
mamak sunyum lebar kebanggaan
Reply

Use magic Report

Post time 30-9-2022 08:24 AM From the mobile phone | Show all posts
Bagusnya ramai forumer menjaga kesihatan. I makan je roti canai once a while. Time balik kampung sarapan ramai ramai. Atau time hujung hujung minggu terasa nak makan roti canai. Dulu suka roti banjir, now makan colek colek dengan kuah sikit aje lah. Saiz pun dah makin kecil. Dulu kecik kecik I tengok orang tebar roti canai, besar. Sekarang ni tet tet tet, besar sikit dari pinggan makan time menebar tu. Lepas tu dilipat, ada la besar sikit dari tapak tangan saiznya.
Reply

Use magic Report

Post time 30-9-2022 08:36 AM | Show all posts
isseliparjepun replied at 30-9-2022 08:24 AM
Bagusnya ramai forumer menjaga kesihatan. I makan je roti canai once a while. Time balik kampung sar ...

yang buat aku turn off ada lah kuah nya.. selalu nya tak sedap.. tak kira lah kari ikan ke, dalca ke.. sambal tumis.. sambal rasa cili boh.. masam pengawet..
Reply

Use magic Report

Post time 30-9-2022 08:43 AM | Show all posts
friska suka makan roti canai atau tempe?
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 30-9-2022 08:53 AM | Show all posts
Baru aku tahu, roti canai tu makanan jalanan (street food)...
Makanan jalanan ikut pemahaman aku ialah makanan yg jual kat gerai2 tepi jalan
Reply

Use magic Report

Post time 30-9-2022 09:22 AM | Show all posts
Rindunya Roti Canai. Okaylah nak makan nanti.
Reply

Use magic Report

Post time 30-9-2022 09:32 AM | Show all posts
uuuiiii sedapnya roti canai yang rangup di luar dan lembut di dalam
Reply

Use magic Report

Post time 30-9-2022 09:38 AM | Show all posts
aku lebih suka tosei. tapi susah nak cari yg sedap. esp tang sambal nyoq.
roti canai pula suka roti tampal. mmg stret tu heart attack kekdahnye
Reply

Use magic Report

Post time 30-9-2022 09:46 AM From the mobile phone | Show all posts
bulalof replied at 30-9-2022 07:19 AM
ingatkan roti canai tu adalah kat Chennai India nun....

Memang roti canai ada kat Chennai India sana. Tapi cara preparation dia tak menarik sangat. Tebar sket² saja, then lapisan tebaran tak nipis... and of course hygene level to Malaysian standard..tak berapa nak capai markah lulus sangat.
Reply

Use magic Report

Post time 30-9-2022 09:49 AM From the mobile phone | Show all posts
kalau ikut nafsu mmg boleh berkeping2 skali jalan tapi kalau health conscious elok la makan satu je skali skala
Reply

Use magic Report

Post time 30-9-2022 10:00 AM | Show all posts
tak pasti maksud street food tu warung atau payung
kalau warung memang aku setuju roti canai

tapi kalau payung/ftruck rating aku:
1. yongtaufu
2. burger
3. putu bambu
4. cendol pulut
5. taufufa

sebab ni je yg aku selalu beli hihi
Reply

Use magic Report

Post time 30-9-2022 10:04 AM From the mobile phone | Show all posts
Byk gluten dlm roti canai ni. Esp. mknn yg gunakan tepung. Sikit2 bole la. Elok lg mkn tosai.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 30-9-2022 10:07 AM From the mobile phone | Show all posts
delia3003 replied at 30-9-2022 01:50 AM
Sedap tapi tak boleh kerap makan. I tutup mata time teringin nak makan, terus order 2 sebab rasa tak ...

Takut gundu ke?
Reply

Use magic Report

Post time 30-9-2022 10:08 AM | Show all posts
nasi lemak lagi street foodie dari roti canai. nasi lemak fav aku semua mmg dijual di tepi jalanan
Reply

Use magic Report

Post time 30-9-2022 10:33 AM From the mobile phone | Show all posts
Tetiba rasa nak makan roti canai hahha
Reply

Use magic Report

Post time 30-9-2022 10:56 AM From the mobile phone | Show all posts
Roti canai asalnya dr indon..telah dibawa ke Malaysia oleh Parameswara dan pengikutnya semasa lari ke Melaka-Friska Mengklaim
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

7-2-2023 02:58 AM GMT+8 , Processed in 0.105127 second(s), 40 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list