CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: YgBenar

[Tempatan] Jadual terlampau, anak-anak tidur cuma lima jam sehari,hilang fokus dalam pelajaran, pelajar mula meminta untuk tidak ke sekolah kerana terlalu penat.

  [Copy link]
Post time 30-9-2022 01:41 PM | Show all posts
Samerosie replied at 30-9-2022 01:36 PM
Hahaha mana lagi kalau tak assunta, budak sri aman, kalau tak budak tp.  Kalau boys tak la salle,  ...

Budak Samad jenjarang masuk list..kihkihkih..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 30-9-2022 01:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Pengalaman aku ms anak sulung jadual padat dl X de la sampai kul 12 malam setiap ari.. Ahad sampai khamis je sbb blk sekolah agama kul 6 petang tu kul 7 cikgu tuesyen dia dtg ambik bawak tuesyen ke rumah dia..anta blk kul 9.30mlm..jumaat sabtu Aku bg dia rehat.  Skrg ni dah msk sekolah menenggah boleh pulak dia ckp boring nye skrg ni..Kalo dl best je tuesyen.. ni mlm2 kul 8.30 kawan dia dtg mengaji.. anak Aku ajo..nk bt mcm mn .dia duk ckp boring2.. paling X pun main game,tgk carton Jepun dia.. Tu je la..
Reply

Use magic Report

Post time 30-9-2022 02:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Samerosie replied at 30-9-2022 01:36 PM
Hahaha mana lagi kalau tak assunta, budak sri aman, kalau tak budak tp.  Kalau boys tak la salle,  ...

Ms kekecik dulu umah parents iols kt sect 14 PJ.....near Sri Aman there
until now that old house still there
Reply

Use magic Report

Post time 30-9-2022 04:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Masa aku sekolah dulu guru kelas aku cakap jadual pelajar memang sibuk seperti sibuknya jadual perdana menteri. Aku pun tak tau betul ke tak sebab tak pernah jadi perdana menteri.
Reply

Use magic Report

Post time 30-9-2022 05:50 PM From the mobile phone | Show all posts
ell2026 replied at 30-9-2022 12:49 PM
i n ak share jugak aktiviti anak i darjah 1 di selangor ni hihi...bgn 6.45..7.40 i hantar KAFA bawah ...

Ai lebih rasa anak2 dia penat sb ikut jadual belajar makayah. Terlalu padat macam nak amik exam besar. Sekolah rendah mna ada exam upsr dah kan. Paling2 pun exam sekolah agama .
Reply

Use magic Report

Post time 30-9-2022 05:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Sazreena replied at 30-9-2022 01:41 PM
Budak Samad jenjarang masuk list..kihkihkih..


kesian ..hahaha apa nak buat La Salle lagi glamer.

Hai jiran sekolah sePJ
Reply

Use magic Report

Post time 30-9-2022 06:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Tak tahu la sekolah lain,tapi sekolah anak ai time cuti sekolah mmg takde kerja sekolah. Tak macam kita dlu. Seminggu cuti sekolah,siap la bermuka2 surat kerja sekolah.
Sekarang ai tanya,takde kerja sekolah,cuti sekolah kan kata diaorg.
Cuma pelajaran budak sekarang melampau la kbatnya. Ramai budak tak reti baca menulis lagi. Tpi subjek sekolah dah macam sekolah menengah
Reply

Use magic Report

Post time 30-9-2022 06:09 PM | Show all posts
Sazreena replied at 30-9-2022 01:41 PM
Budak Samad jenjarang masuk list..kihkihkih..

Terperuk jauh naw sekolah derang tu.  Yg tau derang budak samad pun sebab tie kaler merah kalau tak, tak pandang pung...haha gitew i rasis.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 30-9-2022 06:11 PM | Show all posts
cmf_premierleag replied at 30-9-2022 02:47 PM
Ms kekecik dulu umah parents iols kt sect 14 PJ.....near Sri Aman there
until now that old house s ...

Huish rumah orang have have area tu.
Reply

Use magic Report

Post time 30-9-2022 06:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Samerosie replied at 30-9-2022 06:11 PM
Huish rumah orang have have area tu.

Beshe beshe je sis
Sbb sedara mara suku sakat iols ramai duk kampung tunku PJ
Reply

Use magic Report

Post time 30-9-2022 09:38 PM | Show all posts
asfaz replied at 30-9-2022 05:51 PM
kesian ..hahaha apa nak buat La Salle lagi glamer.

Hai jiran sekolah sePJ

Sebbkan kengkawan aku ramai dak la salle, jadi aku akan iya kan..hehe. Hai jiran sekolah!
Reply

Use magic Report

Post time 30-9-2022 09:40 PM From the mobile phone | Show all posts
cmf_premierleag replied at 30-9-2022 06:12 PM
Beshe beshe je sis
Sbb sedara mara suku sakat iols ramai duk kampung tunku PJ

Huish kg tunku pun sama have have ni hehe.  
Iols membesar di kj mmg sedara mara pun kt kg tunku ss14 juga.  Most sana bila buka offer ke gomen servants cikgu cikgi esp cosy aunties dua org kat kg tunku masa buk bungalow i think less than 50k sebijik tanah besar.
Reply

Use magic Report

Post time 30-9-2022 09:44 PM | Show all posts
Samerosie replied at 30-9-2022 06:09 PM
Terperuk jauh naw sekolah derang tu.  Yg tau derang budak samad pun sebab tie kaler merah kalau ta ...

Lagi pun dak samad tak berapa mendunia...whoayus sangaaat.
Reply

Use magic Report

Post time 30-9-2022 09:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Anak2 aku la paling lihai belajar semata2 kt sekolah je semua. Menyesal aku bgi kTa2 azimat kt diorg masa mula2 dulu..kata2 izamat itu mereka pegang turun menurun ke adik paling bongsu ni jgak. Kalay ada aktiviti itu normal la kan blik lewat skit. Tp lt umah mereka tgk tv ikut suka nal buat apa. Cuma kena tido awal je lah kena bangun awal. Keje skolah pun diorg buat siap2 kt sekolah. Tk bwk blik umah. Kata2 azimat itu "rahsia"
Reply

Use magic Report

Post time 30-9-2022 09:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Suchi replied at 29-9-2022 12:11 PM
Kenapa negeri2 lain tak buat mcm kelate ngn terengganu tu ya yg mana kelas kafa bersambung terus kat ...

Ye setuju sgt.
Reply

Use magic Report

Post time 30-9-2022 10:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Anak2 iol, homework siapkn kt sek klu ada msa trluang. Klu xsempat sgt, trpksa la siapkn kt umah. Try prcepatkn menulis. Ni iol sllu pesan kt anak2 spy dorng ada masa rehat kt umah. Blik sek ptg tu rehat jap, mndi, solat, mkn n leh buat xtvt bebas klu homework xde. Tuisyen iol mmg xhntar kcuali taun yg ada exam besar. Cth mcm taun 6, f3, f5 gitu la. Tu pun bbrapa bln sblm exam. Budk2 ni pling pnting, rehat kena ckup. kurgkn gadget. Buat xtvt fizikal, main bdminton, main dgn kwn2, buat seni apa2 klu minat (melukis etc). Kena pastikan ank hepi dgn live inshaa Allah blh brjaya. Ni iol praktik kn utk anak2. Ank2 iol tiap taun top3 kt klas wlaupun xtuisyen. Parent jgn trlalu pksa anak2 buat mcm2. Skdr sharing.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

30-1-2023 02:15 AM GMT+8 , Processed in 0.091761 second(s), 35 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list