CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: YgBenar

[Tempatan] Jadual terlampau, anak-anak tidur cuma lima jam sehari,hilang fokus dalam pelajaran, pelajar mula meminta untuk tidak ke sekolah kerana terlalu penat.

  [Copy link]
Post time 29-9-2022 08:35 PM | Show all posts
meols suka buat kerja sekolah pagi masa sekolah agama petang, sebab sekolah petang kelas biasanya takda pon so, malam boleh tido awal
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 29-9-2022 08:44 PM From the mobile phone | Show all posts
mmg padat kalau gi sekolah agama n sekolah kebangsaan. lagi terasa padat kalau sekolah kebangsaan sessi ptg. kena pulak naik van sekolah. tp dulu aku pun mcm tu. kul 6.15 pagi dah tunggu bas sekolah. ptg kul 7.30 mlm baru sampai rumah. hidup itu indah walau x mudah
Reply

Use magic Report

Post time 29-9-2022 08:50 PM From the mobile phone | Show all posts
supernaturalee replied at 29-9-2022 12:19 PM
kannn
blik keje ptg serious mmg xnk buat ape2 xtvt luar dh
klu xblik terus pun takat bungkus utk m ...

Aku pun tak faham kat taman aku ni malam2 buat aktiviti zumba dari 8.45-9.45. follow jelah yela aku HW macam takda reason untuk tak hadirkan diri. Kesian kat jiran2 yang bekerja la..bangun pagi KUL 5-6 urus anak sekolah lepastu kerja balik petang.
Laki aku pun dah tak bagi follow dah..
Reply

Use magic Report

Post time 29-9-2022 08:54 PM From the mobile phone | Show all posts
itik_magic replied at 29-9-2022 08:44 PM
mmg padat kalau gi sekolah agama n sekolah kebangsaan. lagi terasa padat kalau sekolah kebangsaan se ...

Woo awalnya bangun lepastu lewat sgt plak balik. Aku tak pernah bangun awal.cmtu masa sekolah. Tapi yela masa kita remaja dulu tak rasa penat sangat. Tenaga banyak. Malam2 mengaji lagi.
Aku tengok anak aku pun Dorang tak penat malam2 masih cerah mata tengok tv. Aku suruh tido pun tak nak.
Aku yang letih keluar masuk hantar dengan ambik Dorang.
Reply

Use magic Report

Post time 29-9-2022 08:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Best zaman dulu2, homework hanyalah math sekolah rendah jah,  sekolah menngah x pernah ada homework, cikgu x masuk kelas setahun ka on off masuk ka silibus 50% tak habis la pergi mampus lah pandai x pandai belakang cerita, pergi sekolah hanya utk berkawan2 sbb x suka duduk rumah, hari2 tidur dlm kelas sejam dua baik sekolah pagi apatah lagi sekolah petang, kalau sekolah ptg 3 jam ai tidur 2 jam tau2 dah nak balik,
Reply

Use magic Report

Post time 29-9-2022 09:01 PM From the mobile phone | Show all posts
sekolah ank2 haku kafa bwh sekolah kebangsaan tp terhad nk 100 org...ank2 cikgu ramai gak antar mungkin senang sekali jln sesi pg ptg...utk yuran kafa rm60 setahun Kira ok la kan berbanding sekolah agama yg Kain hijau tu yg tu Mahal cikit la, mungkin pakaian rege lain, yuran buku rege lain....
Reply

Use magic Report

Post time 29-9-2022 10:06 PM From the mobile phone | Show all posts
makita replied at 29-9-2022 05:45 PM
Eh setiap darjah ada 10 kelas...byk tu  sekolah anak meols setiap darjah ada 4 kelas. 1 sesi je. 1 ...

Kat selangor jangan hairan kalau ada sekolah yang lebih 10 kelas 1 aliran.

Ada satu sekolah tu 1 aliran kelas dr huruf A - huruf O. Cer kira brapa kelas
Reply

Use magic Report

Post time 29-9-2022 10:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Sekolah pagi+petang masih boleh terima
Silibus aras tinggi tu yg buat i pening
Nak explain kat anas
Bygkn darjah 1 kena belajar tatabahasa. Dgn math yg soalan kbat...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 30-9-2022 12:03 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by asfaz at 30-9-2022 12:04 AM
itik_magic replied at 29-9-2022 08:44 PM
mmg padat kalau gi sekolah agama n sekolah kebangsaan. lagi terasa padat kalau sekolah kebangsaan se ...


ai duduk puchong sekolah Pj. Kalau sessi ptg pukul 11am bas dah gerak pergi sekolah
sampai rumah pukul 9malam tu paling awal la . Jem dr Pj tu sampai la puchong membawak ke jalan kg tengah. Ni zaman awal 90an .Jalan pun 2 hala aje.macam jalan kg. Kalau hari pasar malam lagi la lmbat .Bila bulan puasa ,waktu sekolah tak pernah dpt berbuka kat rumah walaupun balik awal
Sekolah pagi,5:15am dah bangun,5:40 bas sampai tpt ai tunggu. Lambat gerak,alamatnya mmg lmbt la sampai sekolah. Selalunya sekolah ai yg kedua dia hntar. Sampai 6:15-6:20am
Balik paling awal pukul 230.Tengah hari kurang sikit jem.Paling suka bila jem depan Kem tentera dekat Kinrara. Cuci mata beb pheeewit haaa gitewwwww mengorat  Abam tentera
Reply

Use magic Report

Post time 30-9-2022 01:19 AM From the mobile phone | Show all posts
Heran i dgn makpak yg dia sndri tekan anak bg semput seharian pastu dok sedih sana sini
Korang jugak kan yg atur jadual anak tu smpai budak x smpat rehat dan bermain kan
Pastu yg suka komplen pasal ank main hp pulak
Dah kenapa bagi hp kt anak tanpa kawalan
Ntah apa2 je
Waktu skolah yg smpai pukul 1 tu je sebenarnya
Lain2 adalah optional je
Reply

Use magic Report

Post time 30-9-2022 01:21 AM From the mobile phone | Show all posts
Akak juga ada issue yang sama anak cakap  restless
Reply

Use magic Report

Post time 30-9-2022 07:14 AM From the mobile phone | Show all posts
Xfaham sekolsh rendah, darjah 3 4 dah tuisyen..
Budak2 kul 8 9 tu bagi tidor terus laaa
Reply

Use magic Report

Post time 30-9-2022 07:31 AM From the mobile phone | Show all posts
clarizsa replied at 30-9-2022 01:19 AM
Heran i dgn makpak yg dia sndri tekan anak bg semput seharian pastu dok sedih sana sini
Korang jugak ...


Setuju dah mak bapak aturkan lepas tu meroyan lak anak tak cukup rehat bagai.  Anak i sekoakh mmg habis 3:30 kalau hari ada koku 4:30 habis.  Itupun memang dah nampak melepek.  Mmg i tak hantar kafa ke apa.  Tidur malam paling lambat hari sekolah 8:30pm and weekend 9:30 tapi sendiri dah terlelap at 8:30 juga.  Still too early for tuition bagai for me so tak de tu semua.
Reply

Use magic Report

Post time 30-9-2022 07:40 AM From the mobile phone | Show all posts
miznora replied at 29-9-2022 10:06 PM
Kat selangor jangan hairan kalau ada sekolah yang lebih 10 kelas 1 aliran.

Ada satu sekolah tu 1 ...

Meols dulu sekolah mmg 1 aliran ada belas2 kelas. 1 kelas student mesti 40 org. Cuma kan bila msuk kan anak ni sekolah, mmg sonok lah dgr 1 aliran ada 4 kelas je. Tempat meols ni dlm 8km radius ada dlm 7 buah sekolah. Ada sekolah yg mmg byk kelas sampai kene buat 2 sesi. Meols pilih sekolah mubaligh kristian ni (lelaki sahaja) x ramai student yg rupanya mmg ada 4 kelas je.
Reply

Use magic Report

Post time 30-9-2022 07:43 AM From the mobile phone | Show all posts
Samerosie replied at 30-9-2022 07:31 AM
Setuju dah mak bapak aturkan lepas tu meroyan lak anak tak cukup rehat bagai.  Anak i sekoakh mmg  ...

Kaka Same, sekolah anak meols kan koko dia msukkan dlm jadual sekolah. Kul 1.30 abes dah. Mmg sonok la sbb dpt pi KAFA..abes KAFA 5.30..prgi main sampai 6.40. Mlm ngaji 30 min. Tido kul 9. Bdk2 mmg kene bagi ckup rehat n main. Kalau x dpt main kt playground mmg ank meols moyan2.
Reply

Use magic Report

Post time 30-9-2022 08:21 AM From the mobile phone | Show all posts
namr replied at 29-9-2022 12:16 PM
budak2 sekolah mmg la jadual padat..dulu masa zaman kita sekolah pun sama jua.sekolah pagi balik kul ...

Tapi masa tu seronok sebab lepas habis sekolah agama, boleh pegi main2 dengan kengkawan kat padang permainan.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 30-9-2022 08:23 AM | Show all posts
ninja boy replied at 29-9-2022 08:56 PM
Best zaman dulu2, homework hanyalah math sekolah rendah jah,  sekolah menngah x pernah ada homework, ...

perangai ko sama mcm anak jantan aku skrg
gi skolah sbb bosan dok umah
ko bayangkan attandance dia cemerlang tetiap bulan, sepanjang tahun
ponteng sehari pon sbb gi cek gigi
cikgu pon serba salah, tak lantik pengawas rekod cemerlang
kalau lantik da tahu perangai hu ha hu ha
Reply

Use magic Report

Post time 30-9-2022 09:12 AM From the mobile phone | Show all posts
asfaz replied at 30-9-2022 12:03 AM
ai duduk puchong sekolah Pj. Kalau sessi ptg pukul 11am bas dah gerak pergi sekolah
sampai r ...

Sekolah kat pj hehehe kalau hari jumaat habis awal, tak balik nek bas sekokah tapi naik bus srijaya gi jaya supermarket lepak kat mcd sana.  Dulu2 paling murah egg mcmuffin beli dgn choc or vanilla milk shake (ke apa derang dah x de ni sekarang tu paling sedap i rasa).  Kalau bukan jaya, asia jaya port roller skating.  Tak pun dr sekolah jalan kaki ke a&w crossing padang timur tengah2 panas. Oh those were the days.
Reply

Use magic Report

Post time 30-9-2022 09:14 AM From the mobile phone | Show all posts
makita replied at 30-9-2022 07:43 AM
Kaka Same, sekolah anak meols kan koko dia msukkan dlm jadual sekolah. Kul 1.30 abes dah. Mmg sono ...

Hehe i ok je koko anak habis 4:30 ada me time sebab i wfh.  Kalau tak masa tu aku nak teams meeting masa tu la dia sakit kaki la sakit tangan la lapar la bagai.  Masa tadi elok2 je main game tak sakit apah.
Reply

Use magic Report

Post time 30-9-2022 09:31 AM From the mobile phone | Show all posts
clarizsa replied at 30-9-2022 01:19 AM
Heran i dgn makpak yg dia sndri tekan anak bg semput seharian pastu dok sedih sana sini
Korang jugak ...

True .dah lama aku terpikir psl bende ni
And kelas KAFA tu perlu ke? Kat skolah kan dah ada subjej agama..ke nak anak jadi taliban tu lain citer la
Habis skolah kul 1, dah la
Pastu biarlah anak tu explore apa dia suka..taekwondo ke,swimming ke,tennis class ke,
Pegi la buat xtvt lain...dapat la cipta kenangan zmn kekanak ke hapa ke khueen
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

5-2-2023 10:59 PM GMT+8 , Processed in 0.205004 second(s), 39 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list