CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

123Next
Return to list New
View: 3131|Reply: 42

[Politik] Dr M tak pernah insaf, kata Anwar

  [Copy link]
Post time 29-9-2022 11:45 AM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Anwar Ibrahim berkata, walaupun orang lain bertindak zalim terhadapnya, tetapi beliau tidak membalasnya.

PETALING JAYA: Ketua pembangkang, Anwar Ibrahim berkata, beliau berpendirian tegas terhadap Dr Mahathir Mohamad kerana bekas perdana menteri itu tidak pernah insaf.

“Mahathir kalau dia hentam saya 10 kali, saya jawab sekali. Sekarang saya akan tegas sikit kerana kawan ini, dia (Mahathir) tidak pernah nak insaf,” katanya dalam program Sembang Kencang anjuran Kelab Wartawan Kuala Lumpur dan Selangor malam tadi.Mengimbau tempoh dia dipenjarakan, Anwar berkata, perkara itu menimbulkan kemarahan rakyat terhadap Mahathir, tetapi dendam itu reda seketika apabila Mahathir bekerjasama dengan Pakatan Harapan (PH) pada pilihan raya umum ke-14 (PRU14) bagi menumbangkan Barisan Nasional (BN).

Ketika itu, katanya, semua bersetuju menamakan Mahathir sebagai perdana menteri, tetapi dengan syarat jawatan berkenaan perlu diserahkan kepadanya sebaik saja dia keluar dari penjara.Namun, presiden PKR itu berkata, apa yang dirancang tidak berlaku, sebaliknya berlaku Langkah Sheraton membabitkan bekas pemimpin kanan PKR yang menggulingkan kerajaan PH.

“Sebab itu saya minta rakyat sokong saya kerana saya rasa, saya buat perubahan dan kebaikan, tapi kalau saya dendam, nak tendang orang, nak zalim pada orang, saya tidak setuju. Walaupun orang itu zalim kepada saya, tetapi saya tidak,” katanya.

Mengambil contoh pemenjaraan Najib Razak dalam kes SRC International, Anwar berkata, Ahli Parlimen Pekan itu tidak seharusnya menerima layanan sepertinya, dengan mengambil kira faktor kemanusiaan yang perlu ada pada setiap individu.

“Perlukah Najib dilayan sebegitu rupa? Tidak. Saya tidak setuju. Tak payahlah letak atas simen, bagilah katil. Sebab apa? Sebab kita kena ada tekad moral lebih baik, lebih tinggi.”Najib dipenjarakan sejak 23 Ogos lalu, selepas Mahkamah Persekutuan mengekalkan sabitan dan hukumannya dalam kes SRC International.

Beliau dijatuhi hukuman penjara 12 tahun dan denda RM210 juta, selepas disabitkan bersalah atas tujuh tuduhan penyalahgunaan kuasa, pengubahan wang dan pecah amanah membabitkan dana SRC International berjumlah RM42 juta.

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 29-9-2022 11:53 AM | Show all posts
Mengambil contoh pemenjaraan Najib Razak dalam kes SRC International, Anwar berkata, Ahli Parlimen Pekan itu tidak seharusnya menerima layanan sepertinya, dengan mengambil kira faktor kemanusiaan yang perlu ada pada setiap individu.

Mabok ketum ke mabok jubo bangnon ? Yg dlm gomen skrg ni pun org2 dari parti Najib which is ameno, so ???


Anyway, iols mmg x suka bangnon. Tiap kali dia berucap berdegar2, mcm pak lobai jua lah... tak ada isi... kalau ada isi pun something yg kita sendiri pun boleh fikir baik buruk.... berbeza kalo dgar Tun berucap, tenang jah... contoh lain, dengarkan lah rakaman ini.... Nak jadi PM tapi bercakap persis pakcik2 felda



Reply

Use magic Report

Post time 29-9-2022 01:43 PM | Show all posts
Satu sebab ja aku boleh setuju bangnon jadi PM kot la dia berjaya bawa duit kembali ke Malaysia kasi up sikit RM yg dah nak jadi toilet paper ni. Dia kan cable mantap katanya

Reply

Use magic Report

Post time 29-9-2022 01:58 PM | Show all posts
Decaffeinated replied at 29-9-2022 01:43 PM
Satu sebab ja aku boleh setuju bangnon jadi PM kot la dia berjaya bawa duit kembali ke Malaysia kasi ...

siapa jah cable heshe ? tak pernah nmpak mana2 org besar dari negara luar duk jumpa dia pun
Reply

Use magic Report

Post time 29-9-2022 02:06 PM | Show all posts
Hmmm... malas dah nak komen pasal dia ni
Reply

Use magic Report

Post time 29-9-2022 02:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Orix replied at 29-9-2022 01:58 PM
siapa jah cable heshe ? tak pernah nmpak mana2 org besar dari negara luar duk jumpa dia pun

Dedolu suka petik Yusoff qhardawi. Sekarang dah jd arwah nama siapa pulak dia nak petik? Mungkin putin kot?.
Reply

Use magic Report

Post time 29-9-2022 03:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Anwar ni sbnarnya baik sgt dlm politik sbb tu asyik kena khianat, pijak kepala jah..

Latest,fitnah hadi awang yg edar surat satu dunia canang anwar ahli yahudi freemason tu pun dia x saman sbb dia anggap hadi tu kawan lama dia dlm Pakatan Rakyat dulu..so tak heran la kalo dia redho je masuk jel kena fitnah kes liwat jadah sume tu sbb bangnon mmg jenis cepat maafkan org..

Reply

Use magic Report

Post time 29-9-2022 03:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Sama je both.. dua2 tak reti nak let go retire dari berpolitik...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 29-9-2022 03:37 PM | Show all posts

Reply

Use magic Report

Post time 29-9-2022 04:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by tripleid at 29-9-2022 06:31 PM
Orix replied at 29-9-2022 01:58 PM
siapa jah cable heshe ? tak pernah nmpak mana2 org besar dari negara luar duk jumpa dia pun


bangnon byk kebel cuma ramai x tahu..






This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 29-9-2022 04:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Ai kesian dengan anwar ni. Panjang dan berliku perjuangan politik dia. Ntah kenapa Tuhan masih tak izinkn dia jdi PM.

Tinggi atau rendah darjat org islam itu allah dh tentukan. Kalau terbuka aib itu bukan salah allah tp tingkah laku manusia itu sendiri.

TunM tu byk dah cerita buruk pasal dia, tapi payah tengok dia tergolek dog yahh..
Reply

Use magic Report

Post time 29-9-2022 04:44 PM | Show all posts
dewimalam78 replied at 29-9-2022 04:21 PM
Ai kesian dengan anwar ni. Panjang dan berliku perjuangan politik dia. Ntah kenapa Tuhan masih tak i ...

sendiri yg tazzabarr nk berkuasa.... mendapat lahh
Reply

Use magic Report

Post time 29-9-2022 04:49 PM From the mobile phone | Show all posts
dewimalam78 replied at 29-9-2022 04:21 PM
Ai kesian dengan anwar ni. Panjang dan berliku perjuangan politik dia. Ntah kenapa Tuhan masih tak i ...

i have the numbers. u wait aaaar
Reply

Use magic Report

Post time 29-9-2022 05:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau Allah bagi dia jd PM dah lama dia jd Pm. Allah tak bagi ler tu.

Bang Non...harap faham erti redho
Reply

Use magic Report

Post time 29-9-2022 05:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Sumpahan seorang peliwat bersiri.....
Reply

Use magic Report

Post time 29-9-2022 05:46 PM | Show all posts
Decaffeinated replied at 29-9-2022 01:43 PM
Satu sebab ja aku boleh setuju bangnon jadi PM kot la dia berjaya bawa duit kembali ke Malaysia kasi ...



aku pun setuju sebab dia dulu power bab ekonomi.. cuma kalau dah naik jangan dok ubah benda2 merepek melibatkan hak melayu dan isle dah lah


Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 29-9-2022 06:06 PM | Show all posts
Edited by Sandraether at 30-9-2022 12:43 PM

PETALING JAYA: Ketua pembangkang, Anwar Ibrahim berkata, beliau berpendirian tegas terhadap Dr Mahathir Mohamad kerana bekas perdana menteri itu tidak pernah insaf. “Mahathir kalau dia hentam saya 10 kali, saya jawab sekali. Sekarang saya akan tegas sikit kerana kawan ini, dia (Mahathir) tidak pernah nak insaf,” katanya dalam program Sembang Kencang anjuran Kelab Wartawan Kuala Lumpur dan Selangor malam tadi. Party City Feedback Survey
Reply

Use magic Report

Post time 29-9-2022 06:28 PM | Show all posts
Cian DSAI ni.. Asyik kempunan je. Tp dia ni kuat semangat xputus asa, inilah yg kita mahu..
Reply

Use magic Report

Post time 29-9-2022 08:58 PM | Show all posts
ok ...klau muda masuk PH siap ko
Reply

Use magic Report

Post time 29-9-2022 09:00 PM | Show all posts
Edited by alesandra at 29-9-2022 09:08 PM
scorpionkiki replied at 29-9-2022 05:13 PM
Kalau Allah bagi dia jd PM dah lama dia jd Pm. Allah tak bagi ler tu.

Bang Non...harap faham erti r ...

macam ko tau plan Allah kann?jadi jurucakap??atok kesayangan ko gila nak jadi PM kali ke3 tu... apa plan Allah gerakan bau tanah atok ko tu pulak?agak2 boleh lepas deposit  tak nanti
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

1-12-2022 08:35 AM GMT+8 , Processed in 0.130677 second(s), 44 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list