CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

1234
Return to list New
Author: Highflyer19

[Tempatan] Apa sangat cuti di Thailand banding ke Eropah, AS

  [Copy link]
Post time 4-10-2022 09:26 AM From the mobile phone | Show all posts
Pulau di thailand yang boleh dapat boat transfer dari langkawi jetty kon lipe... Yang nampak dari datai itu thailand national park islands
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 4-10-2022 09:28 AM | Show all posts
Pergi Langkawi ni naik feri paling menyiksakan pada aku. Last aku pergi feri penuh kena duduk kat atas. Dah lah beg bertimpa-timpa.
Kenapa tak boleh tukar feri yg bagus. Aku naik feri dari HongKong ke Macau, selesa sangat. Beg pun ada rak.
Sama jugak naik feri pergi Miyajima, sangat selesa. Padahal ramai jer nak pergi pulau tu, tapi takdelah macam feri Langkawi tu.
Reply

Use magic Report

Post time 4-10-2022 10:08 AM From the mobile phone | Show all posts
liton replied at 4-10-2022 09:28 AM
Pergi Langkawi ni naik feri paling menyiksakan pada aku. Last aku pergi feri penuh kena duduk kat at ...

Tau takpe..aku penah rase nak patah pinggang,sakit belakang mencari beg dlm timbunan punya hal.itu belum lagi berebut-rebut nak keluar feri. caprut
Reply

Use magic Report

Post time 4-10-2022 10:13 AM | Show all posts
kalau i byk duit nk gi travel all over US...
Langkawi selalu sgt dh pi & mmg mahal, alang2 elok la org msia melancong ke Thailand makan sedap & murah. pastu dari fly ke KK, baik fly ke Lombok berganda murah sana resort cantik2
Reply

Use magic Report

Post time 4-10-2022 10:14 AM | Show all posts
liton replied at 4-10-2022 09:28 AM
Pergi Langkawi ni naik feri paling menyiksakan pada aku. Last aku pergi feri penuh kena duduk kat at ...

akak naik feri ke lkwi in 2001 itu 1st n last for now, tak sanggup,akak tgk laut , laut tengok akak, rasa nak berenang balik je, meloya sakan dlm tu

Reply

Use magic Report

Post time 4-10-2022 10:34 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by akusukaq at 4-10-2022 10:35 AM
green~tea replied at 4-10-2022 07:58 AM
Sejak oil crash dulu 2016.. rega jet fuel murah menten je around usd 40-70 per barrel... skang sej ...


Ya , semua punya uds dan fuel dah melambung.Takkan depa nak tanggung rugi plk. Adat bisnes la kann..mujur awal pagi ni aku cek balik harga flight. Tiba tiba ada plk mas bagi ofer utk flight domestik dan luar negara hingga April depan . Direct flight mas ke London dlm 3 k ngituw, kira mcm dah ada penurunan la. Malas dah nak tunggu 2 aku grap je.
Reply

Use magic Report

Post time 4-10-2022 10:57 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by green~tea at 4-10-2022 10:59 AM
akusukaq replied at 4-10-2022 10:34 AM
Ya , semua punya uds dan fuel dah melambung.Takkan depa nak tanggung rugi plk. Adat bisnes la kann ...


Mas return tix ka 3k tu? Murrr2!!! Ok aku nak beli, TQ inform... kohkohkoh

Maybe bulan 4 la kot, sbb bulan 2 laki kat swiss takleh kaco schedule dia
Reply

Use magic Report

Post time 4-10-2022 12:01 PM | Show all posts
Aku klu ke Siam 7E ngan gerai buah potong... mantap cik jah...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 4-10-2022 12:30 PM | Show all posts
Seperti Tasik Kenyir didakwa semakin tercemar dengan aktiviti menebang pokok. Sebilangan pengunjung di Air Terjun Sungai Lasir memaklumkan air di situ keruh menyebabkan ramai yang tidak berani turun melakukan aktiviti di air.

Begitu juga Tasik Chini di Pahang kini dilucutkan menjadi sebahagian daripada Rangkaian Rizab Biosfera Dunia (WNBR) oleh UNESCO kerana khazanah semula jadi di situ semakin mati dimusnahkan manusia.



KERA jaan bangsat ni selagi  tak habis hutan kena tebang selagi tu lah depa tarah smpai licin..apedehal next pru melayu2 x sekolah ni akn undi depa lagi..kalo apa2 isu,petik je nama DAP setel masalah.
Reply

Use magic Report

Post time 4-10-2022 03:07 PM From the mobile phone | Show all posts
acikhan replied at 4-10-2022 05:43 AM
tu phi phi island...kalo kaka Naik bot mesti budak tu offer g sana tp make sure kene bwk passport  ...

Bukan la acik. Kalau phi phi island tu belah atas dah nak ke phuket dah. Ini kat belah bawah ni je kalau tengok dari maps sebelah satun je. Iols tanya sebab bila tengok maps dia tulih thai memang tak paham la iols ini dia tulis :

สันหลังมังกร (ทะเลแหวก)
S̄ạnh̄lạng mạngkr (thale h̄æwk)q

Atau dalam bahasa omputih :
Dragon's Spine (Separated Sea)
Reply

Use magic Report

Post time 4-10-2022 03:10 PM From the mobile phone | Show all posts
acepark replied at 4-10-2022 09:17 AM
koh samui ke?pulau dekat ngan langkawi.naik bot dari langkawi atau hatyai mcm tu

Bukan chuols. Ini kat belah bawah ni je kalau tengok dari maps sebelah satun je. Iols tanya sebab bila tengok maps dia tulih thai memang tak paham la iols  ini dia tulis :

สันหลังมังกร (ทะเลแหวก)
S̄ạnh̄lạng mạngkr (thale h̄æwk)q

Atau dalam bahasa omputih :
Dragon's Spine (Separated Sea)
Reply

Use magic Report

Post time 4-10-2022 03:19 PM From the mobile phone | Show all posts
she replied at 4-10-2022 07:14 AM
Macik tak kesah pun korang melancong memana
Tapi kalau setakat pergi Cameron Genting
Dressing macam  ...

Haha
Takyah cameron pakai baju sejuk
Pergi swiss in summer pun pakai ski jacket ahaks
Yg skirt kembang tu mmg ye. Mcm menyusahkan aje nak gerak ke sana sini
Reply

Use magic Report

Post time 4-10-2022 03:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Hah nyesal naik feri langkawi
Aku dahla jenis benda mesti on time when u say 2pm it means 2pm not 215pm
Dpt feri yg timing suka hati, memang berasap aje rasa kepala ni tunggu feri kul 2pm tak sampai2
Reply

Use magic Report

Post time 4-10-2022 03:36 PM | Show all posts
dah lama ban langkawi mcm hulu je nk pegi eh tibeeeeeee
Reply

Use magic Report

Post time 4-10-2022 04:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Langkawi dah bad reputation la. Suka mengapak.. hotel harga Maldives. Ko gila ka apa? Agak2 la… Thailand hotel2 3 star pun at least sedap.. murah dek. Service mantap…. Serik la Langkawi. Not worth nak spend!
Reply

Use magic Report

Post time 4-10-2022 04:19 PM | Show all posts
Thailand is the last place I would ever go to. Thailand has never appealed to me at all.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 5-10-2022 03:16 AM | Show all posts
green~tea replied at 4-10-2022 08:00 AM
Bangkok mahal la sikit... tp takde semahal accomodation kat KL...

Bali around rm100 - rm200 per  ...

oh gitu eh
awak ni kaki ronda so sy kira itu betul lah
sy nak sgt gi jakarta
ke tmpt mana yg best?
Reply

Use magic Report

Post time 5-10-2022 07:46 AM From the mobile phone | Show all posts
ipes2 replied at 5-10-2022 03:16 AM
oh gitu eh
awak ni kaki ronda so sy kira itu betul lah
sy nak sgt gi jakarta

Mangga 2 je i penah gi... lama dah back in 2012... ke sana sbb meeting, so shopping je la sempat...

Macetttt
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

27-1-2023 10:55 PM GMT+8 , Processed in 0.105210 second(s), 37 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list