CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: Highflyer19

[Tempatan] Apa sangat cuti di Thailand banding ke Eropah, AS

  [Copy link]
Post time 3-10-2022 09:56 AM From the mobile phone | Show all posts
rogayahtop replied at 2-10-2022 07:28 PM
kat twitter ramai acik2 mengadu kena scam time kat turki. takpelah agaknya kena scam turkiye kan hen ...

Bak kata saiful nang dlm byk negara turki paling banyak menipu. Kalau nak sewa apa2 baik ambik gambar siap2 dulu utk bukti nanti.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 3-10-2022 09:58 AM | Show all posts
cuti mana2 pun ok.. ikut kemampuan.. kalau bercuti tp berhutang sana sini pun taguna

dlm Malaysia ni pun ada baaaaaaaaaaaaaaaaanyak tempat menarik utk dilawati/jelajah
tp pegi thailand mmg best.. syorga makanan dan masat masat hahahahaaaaaa
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2022 10:07 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Solokkk at 3-10-2022 10:09 AM

Kalau dah lebih murah kat Thailand, pergi jer la. Kalau dah terlebih kayo, pergi jer la mana2 kat dunia nih yg teringin nak pegi.
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2022 08:58 PM | Show all posts
green~tea replied at 3-10-2022 08:24 AM
Philippines tu too many slums area... sama dgn indon... smelly... padat.... rasa sesak nafas cant  ...

anatara ye? wokeh
ya ada dgr pasal slums tu di phillipines

namun, mesia pon very prominent tourism business nya
sgt byk tempat yg menarik
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2022 09:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by green~tea at 3-10-2022 09:12 PM
ipes2 replied at 3-10-2022 08:58 PM
anatara ye? wokeh
ya ada dgr pasal slums tu di phillipines



Kat Bangkok ada 3 Anantara

Yang best tu Anantara Riverside.... i suka situ...

Lagi satu anantara siam (belah2 embassy).. dengan anantara sathorn... anantara siam tu lagi besar tengah bandar but not that convenient sbb kena jalan la sikit nak ke mana2 sbb area embassy kan... sunyi sepi sikit...

Riverside tu best gillaaaaa..... ada kapal utk hantar kita ke bandar (dekat dgn bts station).. welcoming dgn massage free.... suka suka sukaaaa

Anantara lain sekadar kalung bunga and kasi bunga sabun je
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2022 11:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Sapa tau pulau apa nama sebab bila iols pi lepak kat persiaran kola perlis tu akan perasan pulau kecik2 sebelah pulau langkawi. Rasa iols area tu dah kawasan thai. Kawasan satun tak silap bila tengok dari map. Teringin pulak nak jejak pi sebab nampak cam dekat sangat.
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2022 11:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Tapi kalau nak pi tu nak naik bot ke fery ke, mungkin naik kot kola perlis la kot ye..kena bawak pasport jugak ke.
Reply

Use magic Report

Post time 4-10-2022 01:22 AM From the mobile phone | Show all posts
cmf_PariS replied at 29-9-2022 01:21 PM
aku skrg amalkan percutian mewah di dlm negara hah gitu... p overseas pun tiket mak ai mak aii.. bai ...

Mentang mentang dua tahun lebeh no bisnes, sekarang duk naik harga flight giler giler.mcm nak cover balik rugi masa covid dulu tu....tiket mas ke London pun dah nak 4 k+ return. Dulu 2019 dlm 3.5 k je. Dalam berangan nak repeat  UK nov ni terus tak jadi.Ni tunggu awal tahun depan kut ada ofer.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 4-10-2022 03:02 AM | Show all posts
tapi thailand lagi best hokkeh berbanding us tu... eropah tengok jugak tempat... yang cantik2 macam UK, switzerland etc tu ok la... ni hujung2 kalau ireland semua tu hmmmm... baik kaka cuti kat langkawi jah dikkkk....
Reply

Use magic Report

Post time 4-10-2022 05:33 AM From the mobile phone | Show all posts
Nak g overseas tiket mahal sangat.. nak g nepal.. huhu..
Reply

Use magic Report

Post time 4-10-2022 05:43 AM From the mobile phone | Show all posts
kotakbaju replied at 3-10-2022 11:39 PM
Sapa tau pulau apa nama sebab bila iols pi lepak kat persiaran kola perlis tu akan perasan pulau kec ...

tu phi phi island...kalo kaka Naik bot mesti budak tu offer g sana tp make sure kene bwk passport senang zasss g cikcur kat sana
Reply

Use magic Report

Post time 4-10-2022 07:14 AM From the mobile phone | Show all posts
Macik tak kesah pun korang melancong memana
Tapi kalau setakat pergi Cameron Genting
Dressing macam nak main ski
Siap baju sejuk tebal2 dengan boots paras lutut
Ekau kenapa dekkkkk

Tu belum lagi yang pergi Krabi
Tapi bercerita tayang tiket ekonomi
Posing pakai skirt kembang2 ala2 pergi Santorini
Caption auto omputih

Macam mana lah tak kena keji
Cuba simpan duit pergi tempat jejauh sikit
Alang2 nak flex kan
Reply

Use magic Report

Post time 4-10-2022 07:24 AM | Show all posts
green~tea replied at 3-10-2022 09:09 PM
Kat Bangkok ada 3 Anantara

Yang best tu Anantara Riverside.... i suka situ...

wah luxurious Anantara ni.. at least dari websites nya lah

sy belum pernah ke Bangkok, Indonesia etc.. kata org area2 kita sendiri ni lebih best dan mungkin sy setuju
Reply

Use magic Report

Post time 4-10-2022 07:58 AM From the mobile phone | Show all posts
akusukaq replied at 4-10-2022 01:22 AM
Mentang mentang dua tahun lebeh no bisnes, sekarang duk naik harga flight giler giler.mcm nak cove ...

Sejak oil crash dulu 2016.. rega jet fuel murah menten je around usd 40-70 per barrel... skang sejak early this year mmg menten usd 90-110 per barrel... jet rega extra + usd 20 dari harga crude...

Sbb tu rega tiket flight takleh nak kurang banyak sbb cost dah naik...
Reply

Use magic Report

Post time 4-10-2022 08:00 AM From the mobile phone | Show all posts
ipes2 replied at 4-10-2022 07:24 AM
wah luxurious Anantara ni.. at least dari websites nya lah

sy belum pernah ke Bangkok, Indonesia  ...

Bangkok mahal la sikit... tp takde semahal accomodation kat KL...

Bali around rm100 - rm200 per night dah dpt duduk trmpat best with private pool
Reply

Use magic Report

Post time 4-10-2022 08:26 AM From the mobile phone | Show all posts
dudaberhias replied at 3-10-2022 11:02 AM
tapi thailand lagi best hokkeh berbanding us tu... eropah tengok jugak tempat... yang cantik2 macam  ...

US sama seperti china... Russia  untuk tidak di banding kan dengan setiap negara di south east asia... Those 3 countries too big... Thailand too small untuk di explore hampir sama saja seluruh country dan culture... US 1 negara ada hampir semua geopraphical features termasuk climate di europe..ocenia...middle east even south east asia region....if someone boleh bagi review easy peasy seperti travel ke Sg dan hong kong tentang russia.. China... Dan US 1st question akak akan tanya depa explore setiap inches 3 negara ini ? Selalu nya depa reiew half baked...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 4-10-2022 08:30 AM | Show all posts
suka hati orgla nk p mana bercuti...duit masing2
Reply

Use magic Report

Post time 4-10-2022 08:36 AM | Show all posts
ada perkara yang perlu kita buat supaya dapat hidup seperti buat kerja untuk cari duit...  tetapi ada perkara yang perlu kita buat supaya kita mahu terus hidup seperti hiburan, seni, kegembiraan..

miskin macam mana pun manusia ada bahagian dalam jiwanya supaya hidup didunia ni ada ertinya.. kalau tak senang sangat goyah dan mulai terfikir benda2 spt bunuh diri.. mereka nak happy dengan percutian dalam negara tak boleh, maka mau tak mau kena cuba juga pergi tempat lain.
Reply

Use magic Report

Post time 4-10-2022 09:17 AM | Show all posts
kotakbaju replied at 3-10-2022 11:39 PM
Sapa tau pulau apa nama sebab bila iols pi lepak kat persiaran kola perlis tu akan perasan pulau kec ...

koh samui ke?pulau dekat ngan langkawi.naik bot dari langkawi atau hatyai mcm tu

Reply

Use magic Report

Post time 4-10-2022 09:26 AM From the mobile phone | Show all posts
Pulau di thailand yang boleh dapat boat transfer dari langkawi jetty kon lipe... Yang nampak dari datai itu thailand national park islands
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

8-2-2023 02:17 AM GMT+8 , Processed in 0.102592 second(s), 39 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list