CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 1039|Reply: 13

[Dunia] Bayaran parkir di Edinburgh £7.78 (RM38.30) sejam

  [Copy link]
Post time 28-9-2022 11:39 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode


LONDON – Senarai bandar paling mahal untuk caj tempat letak kenderaan di Britain telah dikeluarkan dengan pemandu perlu membayar sehingga £7.78 (RM38.30) untuk tempoh satu jam, lapor akhbar Mirror UK semalam.

Syarikat kewangan Moneybarn menjalankan tinjauan di Britain bagi melihat bandar-bandar yang menawarkan perkhidmatan tempat letak kenderaan paling baik dan paling teruk.

Mereka mencari bandar mana yang mempunyai tempat letak kenderaan paling banyak selain lokasi dengan caj paling mahal dikenakan kepada pemandu.

Berdasarkan kajian, Edinburgh mempunyai purata caj tempat letak kenderaan paling mahal mengikut jam dengan kos sebanyak £7.78 (RM38.30).

Senarai itu diikuti rapat oleh Cambridge dengan purata £7.76 (RM38.20) sejam. Norwich menduduki tempat ketiga dengan kos purata £6.73 (RM33.13) sejam.

London muncul bandar keempat untuk lokasi parkir kenderaan paling mahal diikuti Brighton, Nottingham, Glasgow, Bristol, Liverpool dan Newark-on-Trent.

Dari aspek ketersediaan, Manchester mempunyai ruang tempat letak kenderaan paling banyak iaitu 37.77 ruang bagi setiap 1,000 kereta berdaftar. – Agensi


https://www.kosmo.com.my/2022/09/28/bayaran-parkir-di-edinburgh-7-78-rm38-30-sejam/

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 28-9-2022 11:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Dgr citer Prince Edward bakal ditabal sbg Duke of Edinburgh yg baru
Reply

Use magic Report

Post time 29-9-2022 02:53 AM | Show all posts
Stay jelah hotel yang ada parking. Then jalan je lah ke mana nak pergi. Weather pun best berjalan2.. tak larat amik je uber or bolt, or naik tram
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 3-10-2022 03:05 AM From the mobile phone | Show all posts
Byk castle yg cantik di sana…
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2022 09:38 AM | Show all posts
kat sana jaringan bas byk...so tak perlu nk drive...nak naik cab pun boleh..
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2022 09:52 AM From the mobile phone | Show all posts
jalan kaki je la best apa. kwn2 iols dok sana ada yg takde kereta pun yg pntg rumah tu biar selesa.
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2022 10:45 AM | Show all posts
kat england jalan kaki ber km2 ok je tak lecak pon ketiak
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2022 10:50 AM From the mobile phone | Show all posts
Jalan kaki senang hati kat sana… bas senang.. tram senang. Nak kena rajin je
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 3-10-2022 11:53 AM From the mobile phone | Show all posts
Edinburgh mmg mahal pun...student pun dpt allowa ce hampir2 same amount dgn rate london
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2022 01:50 PM | Show all posts
sana public transport tip tup kut.. berapa kerat je ada kereta

boleh tak, tapayah la convert2 nehhh. kut duduk sana, ikut currency sana je la.. kalo asyik nak convert, ko duduk dlm gua je lahhh
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2022 02:14 PM | Show all posts
iol sewa kereta sebab nak drive pi isle of sky, parking overnight kat Edinburgh but under hotel, depa charge 30pound, balik parking juga kat hotel in glasgow. tapi ni tahun 2016 la. sekarang post cobid ni mmg mencanak2 la naik
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2022 02:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Edinburgh org ckp bunyi nyer mcm edinbraaaa
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2022 03:07 PM | Show all posts
penah sampai edin...suka juga.parking kat mana2 celah pun kat europe mmg mahal, thats why kat city2 mmg org tak drive. public transport pun tip top, nk jalan2 pun ok sbb cuaca tak panas mcm KL. sambil2 sight seeing shopping bole menambah steps/bakar calories
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2022 04:02 PM | Show all posts
Negara yang ada public transport yang bagus siapa nak pandu kereta.  Parking mahal pun tak terjejas sebab mereka tak pandu kereta .
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

1-12-2022 07:46 AM GMT+8 , Processed in 0.124295 second(s), 41 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list