CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 1469|Reply: 18

[Tempatan] Touch 'n Go turut terkesan akibat kekurangan cip

  [Copy link]
Post time 28-9-2022 01:33 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode


Kuala Lumpur: Isu kekurangan bekalan cip dijangka berlarutan dalam tempoh lama yang turut memberikan impak kepada Touch 'n Go Group.

Ketua Pegawai Eksekutif Touch 'n Go Group, Effendy Shahul Hamid berkata, beliau menjangkakan isu kekurangan cip global berkenaan hanya berkemungkinan selesai tahun hadapan.


Katanya, pihaknya tahu mengenai keluhan orang ramai terhadap kesukaran mendapatkan kad Touch 'n Go versi dipertingkatkan namun isu yang berlaku ketika ini adalah kumpulan berhadapan masalah kekurangan cip.

"Isu bekalan cip ini memberi kesan termasuk dalam industri automatif juga. Bagi kami, jualan kad Touch 'n Go agak memberangsangkan dan kami akan cuba atasi perkara ini sebaik mungkin," katanya pada sidang media selepas merasmikan kad Touch 'n Go edisi khas dengan kerjasama United Voice di sini, semalam.


Beliau berkata, kad Touch 'n Go dipertingkatkan membolehkan pengguna membuat tambah nilai pada bila-bila masa, di mana-mana saja dari aplikasi Touch 'n Go eWallet pada peranti mudah alih mereka.

Malah, katanya, pengguna kad dan perkhidmatan itu juga tidak dikenakan sebarang surcaj apabila tambah nilai dilakukan.

Sementara itu, katanya, Touch 'n Go Group akan terus mempertingkatan produk yang menyokong perkhidmatan kewangannya dalam tempoh beberapa tahun akan datang.

Beliau berkata, antara produk perkhidmatan kewangan baru yang akan diperkenalkan kumpulan adalah berkaitan insurans serta pembiayaan kredit bagi segmen yang berbeza.

"Saya rasa pasti ada produk baru untuk melengkapkan tawaran perkhidmatan kewangan kami secara berterusan.

"Antaranya adalah berkaitan insurans dan pembiayaan kredit. Pada masa sama kami juga akan memperkukuhkan lagi ekosistem kad dalam segmen pengangkutan.

"Banyak perancangan kami senaraikan dan ada antaranya bermula tahun ini dan tahun hadapan," katanya.


https://www.hmetro.com.my/bisnes/2022/09/886411/touch-n-go-turut-terkesan

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 28-9-2022 03:05 PM From the mobile phone | Show all posts
aku ada byk tng card...dia ada expiry tak?
Reply

Use magic Report

Post time 28-9-2022 03:13 PM | Show all posts
kat shope ade jual rm30,pandai diorg main harga
Reply

Use magic Report

Post time 28-9-2022 03:15 PM From the mobile phone | Show all posts
monreyes replied at 28-9-2022 03:05 PM
aku ada byk tng card...dia ada expiry tak?

Sudah tentu lah ada, cuba check dekat belakang kad ada tulis
Reply

Use magic Report

Post time 28-9-2022 03:52 PM | Show all posts
kakikuDibibirmu replied at 28-9-2022 03:15 PM
Sudah tentu lah ada, cuba check dekat belakang kad ada tulis

oooooooooooooooooooooooooooooooooooo
x prasan...dapat byk as gift
Reply

Use magic Report

Post time 28-9-2022 06:50 PM From the mobile phone | Show all posts
monreyes replied at 28-9-2022 03:05 PM
aku ada byk tng card...dia ada expiry tak?

Shoppee i heard bought in bulks...selling to sporeans at SIN30.....just the card without any value inside...

And we are running shortage here ourselves...

Kimarkkkk tak?
Reply

Use magic Report

Post time 28-9-2022 07:22 PM From the mobile phone | Show all posts
copy_paste replied at 28-9-2022 03:13 PM
kat shope ade jual rm30,pandai diorg main harga


sape yg beli...kan blh guna IC je
Reply

Use magic Report

Post time 28-9-2022 07:44 PM From the mobile phone | Show all posts
monreyes replied at 28-9-2022 07:22 PM
sape yg beli...kan blh guna IC je

Ni yg card baru nfc tu. Boleh topup on the go kat ewallet
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 28-9-2022 07:53 PM From the mobile phone | Show all posts
hareeeesah replied at 28-9-2022 07:44 PM
Ni yg card baru nfc tu. Boleh topup on the go kat ewallet

aku top up kat atm je foc
Reply

Use magic Report

Post time 28-9-2022 08:34 PM | Show all posts
monreyes replied at 28-9-2022 07:22 PM
sape yg beli...kan blh guna IC je

yg jenis baru tu boleh topap online,xperlu cari atm
Reply

Use magic Report

Post time 28-9-2022 08:43 PM | Show all posts
patutnya gomen tingkat kn dlu IC rakyat malaysia ni dlu, nk ber nfc bagai pun susah..
Reply

Use magic Report

Post time 28-9-2022 09:22 PM From the mobile phone | Show all posts
monreyes replied at 28-9-2022 07:53 PM
aku top up kat atm je foc

Yg card baru ni kalau xjumpa atm, atm system down ke haaa tu la function nya. Kot kat tgh jln kena detour route, balance xcukup topup la dengan ewallet mengkome
Reply

Use magic Report

Post time 28-9-2022 09:27 PM From the mobile phone | Show all posts
hareeeesah replied at 28-9-2022 09:22 PM
Yg card baru ni kalau xjumpa atm, atm system down ke haaa tu la function nya. Kot kat tgh jln kena ...

aku biasa top up tng e-wallet utk beli brg ..ada skali aku tgk balance dia kurang..rupanya  balance physical card x cukup..dia rembat dari e-wallet
Reply

Use magic Report

Post time 28-9-2022 10:13 PM From the mobile phone | Show all posts
TnG ni bodoh..dr zmn ceo lama smpi mmg super hauk
nak buat RFID kohnonnnn.tp tol booth RFID kau tutup.pastu sume keter kene lencong pakai TnG mcm biasa.eh babinya Management TnG dan BESRAYA
Reply

Use magic Report

Post time 28-9-2022 10:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Kad RM10 pun tak cukup,kau pergi jual yang harga RM25 pulak.
Reply

Use magic Report

Post time 29-9-2022 02:36 PM From the mobile phone | Show all posts
batmana replied at 28-9-2022 08:43 PM
patutnya gomen tingkat kn dlu IC rakyat malaysia ni dlu, nk ber nfc bagai pun susah..

Atuk iols citer masa nk introduce KPT dulu2, iklan tv sllu ckp IC kita paling canggih & maju  dlm dunia, us pun kalah, tp tu la.....hidup2 kena tipu, lesen & ic x  blhmerge sampai skrg
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 29-9-2022 05:42 PM | Show all posts
Firenzza replied at 29-9-2022 06:36 AM
Atuk iols citer masa nk introduce KPT dulu2, iklan tv sllu ckp IC kita paling canggih & maju  dlm  ...

x boleh merge tu apa maksud dia? aku renew lesen, dia guna gambar ic aku. klu dulu2 mmg x boleh
Reply

Use magic Report

Post time 29-9-2022 10:31 PM From the mobile phone | Show all posts
monreyes replied at 28-9-2022 07:53 PM
aku top up kat atm je foc

Malang nya.. banyak atm dah tarik balik function load TNG.. contoh nya maybank KLCC...

Mcm harommmmmm..
Reply

Use magic Report

Post time 30-9-2022 01:11 AM From the mobile phone | Show all posts
green~tea replied at 29-9-2022 10:31 PM
Malang nya.. banyak atm dah tarik balik function load TNG.. contoh nya maybank KLCC...

Mcm harom ...

tng tu yg x nak
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

1-12-2022 08:18 AM GMT+8 , Processed in 0.116951 second(s), 43 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list