CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: YgBenar

[Tempatan] Lelaki ini kiciwa 5 permohonon IPTA ditolak, Sebaliknya Dapat Tawaran Dari Universiti UK

  [Copy link]
Post time 29-9-2022 11:35 AM From the mobile phone | Show all posts
_blackbird replied at 28-9-2022 05:59 PM
ni ada betul nya, meol circa 2004, meol dulu matrik pon 4.0, spm math, kimia A, fizik B+ pon tak d ...

Kalau u masuk uni tahun 2004, time tu masih guna guna gred B3, B4 lagi kan u? I spm tahun 2004, my add math, B3, kimia A1, fizik A2. Xde rasanya time tu B+, since spm time tu belum pakai lagi system A+, A, semua tu. Kalau result matriks, mmg guna A, A-, B, B-,  etc. Ke dah lama sgt ambil spm smpai dah confuse?
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 29-9-2022 09:10 PM From the mobile phone | Show all posts
asamfish replied at 28-9-2022 11:31 PM
IPTA needs BM and SPM

i see2..tqqq
Reply

Use magic Report

Post time 1-10-2022 06:15 PM | Show all posts
botol_tritan replied at 29-9-2022 03:35 AM
Kalau u masuk uni tahun 2004, time tu masih guna guna gred B3, B4 lagi kan u? I spm tahun 2004, my ...

ha ah la B3, ahahaha lama sgt lupa. i siap buka email cari result spm tgk B3 ke B+ ahahaha
Reply

Use magic Report

Post time 1-10-2022 06:20 PM | Show all posts
dua_chzy replied at 28-9-2022 03:36 PM
Makan pun free kan zaman uols? Memang huntong gila.

makan free, dah bayar skali masa yuran, skang dah tak makan free ke uitm? huhuhu
Reply

Use magic Report

Post time 1-10-2022 06:24 PM From the mobile phone | Show all posts
_blackbird replied at 1-10-2022 10:20 AM
makan free, dah bayar skali masa yuran, skang dah tak makan free ke uitm? huhuhu

Dah lama rasanya takda makan free 100% Mara tanggung macam dulu2. Asrama pun dah tak 100% free. Aiol sempat cikcur di UiTM Shah Alam tu semasa cuti sem. Aiol gi je makan free kat dewan makan ikut kawan, acik2 sana layan baik je bagi makan padahal kalau ikut betul rules mana boleh - aiol tu dah kira menceroboh. Harhar. Tapi lecturer kawan pun tau ja ai dok squatting situ, lek2 ja ja heols siap sembang ngan ai soh pindah situ.
Reply

Use magic Report

Post time 1-10-2022 06:36 PM | Show all posts
dua_chzy replied at 1-10-2022 10:24 AM
Dah lama rasanya takda makan free 100% Mara tanggung macam dulu2. Asrama pun dah tak 100% free. Ai ...

meol igt masih makan pree lagi jaman skang pon. hihihi. kira uitm dah berubah ikut peredaran zaman juga kot.
Reply

Use magic Report

Post time 1-10-2022 06:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Apa teruk nau requirement MUET pun overlooked?
Reply

Use magic Report

Post time 1-10-2022 07:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Ade prof yg handle iv cos engineering um cakap sekarg kemasukan base on merit (die India ye), application beribu, tempat 30, yg 4 flat ade 200 org, so rase2 nak pilih ke yg 3.95 ni, komplen je tau
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 1-10-2022 07:56 PM From the mobile phone | Show all posts
mbhcsf replied at 28-9-2022 10:23 PM
adeje uni yg conduct interview untuk course course tertentu  bukan UM aje ye. sekarang ni memang ken ...

Usm buat iv juga kan.. Kebanyakan uni apex la
Reply

Use magic Report

Post time 1-10-2022 07:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Lah dah 6 page still ade x notice lg ke?
Dia xamik muet makcik2 n akak2..
Syarat am masuk ipta muet band 1 ke atas..
Reply

Use magic Report

Post time 1-10-2022 08:58 PM From the mobile phone | Show all posts
mbhcsf replied at 28-9-2022 10:43 PM
oh okay then, i see, it is fine.

tapi tulah you know i harap parents ni kenalah siap menabung SS ...

Yaaa aku setujuuu part ni.. korang yg dah ada anak tu, silalah siap2 buat simpanan sejak kecik utk anak2 .. setiap bulan masukkan dlm acc khas , sikit2 lama2 jadi bukit atau buat jer simpanan paksa ( ambil pakej education utk anak2, byk bank/syarikat insurans offer benda ni) pejam mata jer duit gaji kena potong tiap2 bulan.. tuptup anak umur nak masuk 18thn, ngam2 lps abis SPM, dah ada dekat Rm40 k dlm acc.. (ni kes aku amik education scheme kat bank) takyah stress pikir psl anak nak masuk U nak kena belanja mcm2.. nak tunggu scholarship/loan/sspn semua tu.. utk setiap anak aku buat.. mmg membantu sgt2.. nak beli laptop/tablet , byr fees semua dah ready.:  dah masuk tu baru lar boleh apply loan semua tu klu nak..
Reply

Use magic Report

Post time 1-10-2022 09:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Chop hari tu bukan ada stats mengatakan 72% pelajar takmo sambung belajar masuk U.
Patut ipta dah terlebih2 seats skrang ni
Reply

Use magic Report

Post time 1-10-2022 09:24 PM | Show all posts
OT sikit ...  naper negeri india byk sgt universiti,  sampai 5000,  mengalahkan amerika,  adakah mostly dulu british yg bina ke apa ?

tapi tak galakan anak weols gi study kat india,  pasal heran naper deols begitu byk U masih tak mampu jadi negara maju,  padahal india bumi yg tak rosak dlm perang dunia ke dua ... England, Jepun, Jerman, China, Korea dan byk negara Eropah semua rosak teruk,  pastu one by one mengalahkan india again

yg tak dpt masuk local U bukan la kiamat,  byk lagi kolej swasta boleh pergi study
Reply

Use magic Report

Post time 1-10-2022 09:31 PM From the mobile phone | Show all posts
zjen replied at 1-10-2022 09:24 PM
OT sikit ...  naper negeri india byk sgt universiti,  sampai 5000,  mengalahkan amerika,  adakah mos ...

Banyak je india india berjaya kat luar..
Negara dia mcm dlm movie lah - corruption, gomen n poor infrastructure..
Reply

Use magic Report

Post time 1-10-2022 11:53 PM | Show all posts
Edited by zjen at 1-10-2022 11:58 PM
lattehazelnut replied at 1-10-2022 09:31 PM
Banyak je india india berjaya kat luar..
Negara dia mcm dlm movie lah - corruption, gomen n poor i ...

setahu iols,  paling pemes adalah IIT around 10 buah kat india,  U yg lain mutu dia caner iols tak pasti ... tapi wlpon india ada U yg paling byk dlm dunia masih paling ramai org miskin

naper india kotor,  pasal sejak deols dah musnahkan kasta lagi teruk,  rata rata nak berusaha jadi org kasta tinggi ,  so kerja kasta rendah spt pembersih dah tak ramai org india nak buat,  kerja penat, gaji rendah,  kasi org look down
Reply

Use magic Report

Post time 2-10-2022 12:24 AM From the mobile phone | Show all posts
Playing race card acah victim tak abes. Student bumi pon ramaiiii la result cantik tapi xdapat tempat prrftt
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 2-10-2022 09:15 AM From the mobile phone | Show all posts
skrg ada certain uni mcm UPM dah buka utk laluan alternatif. ala2 private wing la.. yuran kene byr full tanpa subsidi gomen. yg hat tu pun bersaing juga nk dptkan tempat especially bidang medic,vet, account, engineering etc.
Reply

Use magic Report

Post time 2-10-2022 10:35 AM From the mobile phone | Show all posts
Zack8hunter replied at 2-10-2022 09:15 AM
skrg ada certain uni mcm UPM dah buka utk laluan alternatif. ala2 private wing la.. yuran kene byr f ...

Wahh… utk semua course ke ada ala2 ‘private wing’ ni? Yuran 4x ganda lah kot kn?
Reply

Use magic Report

Post time 2-10-2022 01:24 PM From the mobile phone | Show all posts
So?? Pegilah uk sana.. mau cirit mak bapak ko dek bayar  yuran
Reply

Use magic Report

Post time 2-10-2022 06:21 PM From the mobile phone | Show all posts
aechae replied at 2-10-2022 10:35 AM
Wahh… utk semua course ke ada ala2 ‘private wing’ ni? Yuran 4x ganda lah kot kn?

haah..member aku yg keje sana kata utk semua course.. for local dan international.. harus la yuran berganda2.. tapi tetap ramai yg memohon katanyer.. especially medic n vet
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

31-1-2023 01:22 AM GMT+8 , Processed in 0.112762 second(s), 39 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list