CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

123
Return to list New
Author: mojarean_X

[Dunia] Pound Sterling susut hampir 3 peratus berbanding dollar US, paras terendah dalam sejarah

  [Copy link]
Post time 27-9-2022 03:34 PM | Show all posts
Kitty_catz replied at 27-9-2022 01:22 PM
meols pun tak  jadi tukar wekend ritu.. mmg tengok dekat wise and xe.com 4.9 gitu jah

pi kat mone ...

mahal 5.26...dkt mid valey murah sket...tp tu la dorg ckp smpi habis duit pound...adoi la..klu tak iols tukar dkt sban ni je la...mls nak gi sana beratur pjg time weken...tp nk tukar byk jgk..haish...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 27-9-2022 03:44 PM | Show all posts
wah...lompat bintang lah org2 yg hantar anak2 study UK tahun nie....
Reply

Use magic Report

Post time 27-9-2022 03:45 PM | Show all posts
becir replied at 27-9-2022 01:49 PM
U keje apa ni...gaji in usd

keje biasa2 je.. buat freelancer di crowdsourcing platform.

Reply

Use magic Report

Post time 27-9-2022 03:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku dah mls nk kisah emas jatuh dollar naik ke..Aku nk restock beras je la..nanti korang xde beras leh beli gan aku ye beras dgn emas atau dollar yg korang ade.. mokcik kapitalis duk diam2 dl restock brg makanan...
Reply

Use magic Report

Post time 27-9-2022 07:16 PM | Show all posts
ibu_haritz replied at 27-9-2022 02:31 PM
ratus ribu rupiah ade lah...
oooo begitu gaya nye..
kena study byk lagi ni..kang tersontot..haru ...

macihh

digital currency kaka kalo nak simpan kut kaka ada usd best time to buy gbp la,, mesian ringgek simpan beli jajan kaka


besides nanti takkan nak tolak money changer pulek, hat tu dah la tak guna mid market rate, deme guna  selling buying price mcm kat kaunter bank tu kaka
Reply

Use magic Report

Post time 27-9-2022 07:31 PM | Show all posts
lurve82 replied at 27-9-2022 03:34 PM
mahal 5.26...dkt mid valey murah sket...tp tu la dorg ckp smpi habis duit pound...adoi la..klu tak ...

meols situ dekat.. nak pi MV tu macih je lah, jauh
deme tak simpan small change.. tu masalah, gbp 50 tu kira beso, takut kekedai takde small change sbb mostly sana cashless, cab pun swipe je.. chuols bawak debit/cc tak?

esok meols jumpa kawan meols baru balik 24th ritu , nanti nak tanya dia dulu,  kalau tak gbp200 pun cukup la sekadar dlm tgn


Reply

Use magic Report

Post time 28-9-2022 02:43 AM From the mobile phone | Show all posts
Kitty_catz replied at 27-9-2022 07:31 PM
meols situ dekat.. nak pi MV tu macih je lah, jauh
deme tak simpan small change.. tu masalah, g ...

Ada debit dan cc. Iols nak tukar byk jgk. Sbb nk byr transporter cash. Klu transfer, dia nak tukar kiraan ke 5.5. Mahal gilers
Reply

Use magic Report

Post time 28-9-2022 08:51 AM | Show all posts
lurve82 replied at 28-9-2022 02:43 AM
Ada debit dan cc. Iols nak tukar byk jgk. Sbb nk byr transporter cash. Klu transfer, dia nak tukar ...

chuols book taxi ke? addison lee? tu boleh bayar in advance
minicab smua cashless

no need bring byk cash dah kaka... kalau sempat apply wise debit card yg boleh hold multicurrency, rate also the best ikut mid market rate

so kalau 4.9 dapat rate tu jugak.. masa meols transfer hari tu dapat 5.17, but 2 weeks ago, kalau tahu meols tunggu until this week...

meols bawak tu je & a bit of cash

if you travel a lot, you can look at wise and apply the debit card, debit card bayar yg via DHL tu, u get in 3 days. wise acc is free, debit card rm13.90+rm43 for DHL courier service.

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 28-9-2022 08:28 PM | Show all posts
Kitty_catz replied at 28-9-2022 08:51 AM
chuols book taxi ke? addison lee? tu boleh bayar in advance
minicab smua cashless

Iols mls nk amik kad..sbb nk pki debit dgn cc...tp cash ni td dh tuka 1k gbp..ltu pun pegi 2 tmpt..duit pound habis..dpt la 5.1..
Reply

Use magic Report

Post time 29-9-2022 08:32 AM | Show all posts
lurve82 replied at 28-9-2022 08:28 PM
Iols mls nk amik kad..sbb nk pki debit dgn cc...tp cash ni td dh tuka 1k gbp..ltu pun pegi 2 tmpt. ...

ic ic takpe lah sbb udah tuko chuols.. if u mmg @  london, most shops preffer cashless or small change  , kalau huluq gbp 50 deme kata xde small change so please carry ur debit/cc with you at all times,
kawan meols bawak more or less mcm chuols, tak abes banyak katanya..sbb most of the time guna debit card maybank sheols, and dia ckp if guna maybank card  between 5-5.30pm london time ( 12-12.30 am time kita) tak boleh guna sbb offline, bank lain meols tataw, if itl bank shd be ok

soho byk halal food

safe journey chuols..

Reply

Use magic Report

Post time 29-9-2022 08:47 AM From the mobile phone | Show all posts
Hukaloh kurang berapa cents saja untung tukar banyak tukar sikit tiada beza banyak turun naik gbp... Gbp bukan safety net untuk simpan currency... Terciduk banyak since 90s.... Europeans investor banyak simpan swiss franc safety net depa...
Reply

Use magic Report

Post time 29-9-2022 06:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Kitty_catz replied at 29-9-2022 08:32 AM
ic ic takpe lah sbb udah tuko chuols.. if u mmg @  london, most shops preffer cashless or small ch ...


Oo gbp 50 tu dkt sana besar eh. Sini kecik klu beli dkt shopping barg basah tu dpt berapa ketul ikan je   actually tukar duit ni nak byr transporter. Bln lepas iols transfer dia utk booking kira 5.5. Slmt 300gbp je. Setiap tmpt yg iols pegi tu iols byr dkt dia. Tu yg nak ada cash. Mls nk transfer. Nanti rate dia pegi bantai tgi. Iols pegi london naik edinburgh dgn glasgow dulu. Lepas tu turun balik dok london 3 hari je. Tq chuols. Harap kami sihat dan enjoy the journey
Reply

Use magic Report

Post time 29-9-2022 06:54 PM | Show all posts
lurve82 replied at 29-9-2022 06:25 PM
Oo gbp 50 tu dkt sana besar eh. Sini kecik klu beli dkt shopping barg basah tu dpt berapa ketul ik ...

iye.. besauuu

meosl tadi dapat la small change gbp 10 and gbp 20 notes, tak banyak pun dlm gbp120,. then lusa nak usha lagi.. dapat gbp 400 cash in hand pun cukup dah

ic ic enjoy the trip la , meols 8 days london jek, tak pi mana
Reply

Use magic Report

Post time 29-9-2022 07:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Turun sbb ada ura-ura nak kasi potongan cukai pada si kaya kalau kt malaysia geng T20 la
https://www.nbcnews.com/news/world/bank-england-uk-pound-crash-tax-cuts-rcna49549
Reply

Use magic Report

Post time 29-9-2022 08:23 PM | Show all posts
sian GBP

bukan je jatuh lawan USD

lawan MYR pon kalah terok
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

29-1-2023 11:07 PM GMT+8 , Processed in 0.109130 second(s), 34 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list