CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: mojarean_X

[Dunia] Pound Sterling susut hampir 3 peratus berbanding dollar US, paras terendah dalam sejarah

  [Copy link]
Post time 27-9-2022 08:48 AM | Show all posts
jazaa100 replied at 27-9-2022 07:53 AM
Terima kasih kemaruk.....

Tu lah...emas akn naik bila perang sbb emas je aset yg berharga......ta ...

ntah la
banyak sangat faktor

kalau bangkem dapat predict, dah lama bangkem jadi elon musk malaysia

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 27-9-2022 09:33 AM From the mobile phone | Show all posts
Typically ada inverse relationship USD and natural resources. Bila USD strong , Brent price jatuh similarly to gold.
Reply

Use magic Report

Post time 27-9-2022 09:36 AM From the mobile phone | Show all posts
Akak lagi tasty dengan Brent Everett, kote dia memang besar betul
Reply

Use magic Report

Post time 27-9-2022 09:36 AM From the mobile phone | Show all posts
Few months ago either world bank or IMF or ada satu organisasi ni mmg dh ramalkan ekonomi UK bakalan jd pariah dan setaraf dgn negara dunia ke-3 je
Even ada tred psl bende ni dulu psl UK economy
X ingat tajuk tred tu
Reply

Use magic Report

Post time 27-9-2022 09:39 AM | Show all posts
ipes2 replied at 27-9-2022 12:13 AM
adeh.. patut lah kebab yg saya selalu beli dah jadi £9.50! ari tu £7.50 je. ikat perut la kita sem ...

jadi gigolo part time la ipes...london ramai pelanggan
Reply

Use magic Report

Post time 27-9-2022 10:03 AM From the mobile phone | Show all posts
#pastisenak
Reply

Use magic Report

Post time 27-9-2022 10:03 AM From the mobile phone | Show all posts
sharlenetexas replied at 26-9-2022 09:45 PM
Menarik nama Kwasi Kwarteng.


Nama.orang wales kot..huhu

Teringat kwasimodo..haha
Reply

Use magic Report

Post time 27-9-2022 10:11 AM | Show all posts
nak tanye,untung tak klu kita tukar RM dgn pound?
pastu kita simpan dulu..iols is noob
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 27-9-2022 10:21 AM From the mobile phone | Show all posts
shernazz replied at 27-9-2022 10:03 AM
Nama.orang wales kot..huhu

Teringat kwasimodo..haha

Nama Ghana chuols

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 27-9-2022 10:22 AM From the mobile phone | Show all posts
mojarean_X replied at 27-9-2022 10:21 AM
Nama Ghana chuols

Patut la
Iols.igt wales
Sebab wales neh oelik2 je sebutan cymru bagai neh
Reply

Use magic Report

Post time 27-9-2022 11:47 AM | Show all posts
Orix replied at 26-9-2022 09:02 PM
amboiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii nk ikut

moh ler...
Reply

Use magic Report

Post time 27-9-2022 11:58 AM From the mobile phone | Show all posts
kemaruk replied at 27-9-2022 08:48 AM
ntah la
banyak sangat faktor


Iya...byk sgt faktor yg pelabur amik kira skrg kann....
Semua amik pendekatan tunggu dan lihat....

Akk pun tak berani nk buat apa² lg....
Kang beli konon nk average down, tetiba nati harga lg down, mau kena amik ubat darah tgi pulak.....

Terima kasih kemaruk....klu ada apa² info pasal harga emas, tlg tag akak tau.....
Reply

Use magic Report

Post time 27-9-2022 01:06 PM | Show all posts
Sing Dolar tersenyum sinis..


Reply

Use magic Report

Post time 27-9-2022 01:22 PM | Show all posts
lurve82 replied at 26-9-2022 08:52 PM
Mohon turun lg. iols nk pegi next week. Nk tukar duit weken ni

meols pun tak  jadi tukar wekend ritu.. mmg tengok dekat wise and xe.com 4.9 gitu jah

pi kat money changer kat curve dia letak selling 5.26 terus tak jadi beli... nak tunggu this week pulak acamner

bunyi mcm nak tukar banyak2.. padahal nak bawak cash sikit jew sbb nak guna debit card je throughout... pehtu meols mintak small notes, tarak.. nak kasik gbp 50 smua...


Reply

Use magic Report

Post time 27-9-2022 01:23 PM | Show all posts
kakikuDibibirmu replied at 27-9-2022 09:36 AM
Akak lagi tasty dengan Brent Everett, kote dia memang besar betul

choiii !! yg haku pi gugle..
Reply

Use magic Report

Post time 27-9-2022 01:24 PM | Show all posts
auntieagony replied at 26-9-2022 10:16 PM
Oooo patutlah tadi jiran beli pound kat money changer, dapat 5.2

sat sun tu 5.26

tuka next week je lah cam ni
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 27-9-2022 01:31 PM | Show all posts
ibu_haritz replied at 27-9-2022 10:11 AM
nak tanye,untung tak klu kita tukar RM dgn pound?
pastu kita simpan dulu..iols is noob

berapa ratus ribu kaka?
kut setakan ribu2 tu meols tak suggest le.. tak substantial.. but subjective le mende nehh

bisides GBP notes ni salu tukar2 tau.. ni deme no longer guna paper notes, so if kaka masih simpan paper notes, kena tuka dekat bank of england

now smua guna polymer notes.. and rasa in 2 years time tuka sbb still gambo lilibeth.. kan nak  tuka gambo king charles

try bukak la wise acc.. boleh letak multiple currency dlm tu and boleh conver balik ke rm.. but downside limit rm20K je la in the currency of the account masa bukak tu, so kalau lebih, transfer balik la dlm local acc mcm cimb

mcm meols bukak kat mesia so capped rm20K total in multiple currencies.. kalo bukak acc kat UK, dapat la GBP 20K cap total

but convenient utk travel ke sana ke sini
Reply

Use magic Report

Post time 27-9-2022 01:49 PM From the mobile phone | Show all posts
dellashrill replied at 27-9-2022 05:41 AM
gitulah makcik. sentiasa tgk currency exchange baru withdraw duit makcik.

macam saya gaji weekly  ...

U keje apa ni...gaji in usd
Reply

Use magic Report

Post time 27-9-2022 01:52 PM From the mobile phone | Show all posts
cmf_premierleag replied at 27-9-2022 09:36 AM
Few months ago either world bank or IMF or ada satu organisasi ni mmg dh ramalkan ekonomi UK bakalan ...

Harus ramai lagi rakyat msia memakmurkan England ngan travel ala rombongan Vietnam pegi bershopping balik Hari..
Reply

Use magic Report

Post time 27-9-2022 02:31 PM | Show all posts
Kitty_catz replied at 27-9-2022 01:31 PM
berapa ratus ribu kaka?
kut setakan ribu2 tu meols tak suggest le.. tak substantial.. but subjec ...

ratus ribu rupiah ade lah...
oooo begitu gaya nye..
kena study byk lagi ni..kang tersontot..haruuuu
tqqqqq  sbb eksplen..nah munge
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

31-1-2023 01:01 AM GMT+8 , Processed in 0.226298 second(s), 39 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list