CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

12Next
Return to list New
View: 2333|Reply: 35

[Tempatan] Pelanggan Salah Pin Lokasi Ugut Buang Kerja, Rider Dihina Sedih Maruah Tercalar

  [Copy link]
Post time 25-9-2022 08:41 AM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Edited by mojarean_X at 25-9-2022 08:42 AM

Sendiri salah, sendiri pula yang naik angin. Itulah kata-kata yang paling sesuai menggambarkan tindakan seorang pelanggan melampiaskan marah kepada food rider bernama Muhd Yusuf. Dek kerana rasa geram pesanan makanannya lambat diterima, dia malah mengugut Yusuf mahu mengadukan perkara itu kepada pihak atasan termasuklah kebarangkalian dibuang kerja.

Aku dah sampai dia kata “kau tak pandai cari sendiri ke”…Aku dah cari 1 jam

Menurut penjelasan rider berusia 27 tahun ini, sebenarnya pelanggan terbabit yang salah pin location sehingga terpaksa dicari ke kawasan sekitar hampir 1 jam. Bukan sahaja tidak mengaku silap sendiri apalagi hendak meminta maaf, maruah Yusuf juga seakan tercalar kerana dihina bertubi-tubi di hadapan khalayak ramai.

Dalam phone dia cakap dengan saya kurang ajar, takkan saya nak hormat dia?

Bercerita lebih lanjut tentang kejadian itu dengan portal mStar, awalnya dia sudah mencari lokasi yang dimaksudkan termasuklah bertanya dengan pengawal keselamatan di sana. Setelah bertemu, makanan berkenaan terus dirampas dan tidak semena-mena Yusuf dilemparkan dengan kata-kata kesat. 10 tahun berada dalam bidang food delivery, dia akui inilah kali pertama dia berdepan dengan customer sebegitu.

Saya balik rumah tengok anak bini, saya sedih…Kemungkinan esok saya kena gantung kerja ke

Mujurlah selepas isu berkenaan dibawa ke pengetahuan majikannya sendiri (CS), mereka tidak berpihak kepada pelanggan malahan menyuruh Yusuf untuk membuat laporan polis. Tiada apa yang dimahukan oleh Yusuf selain berharap pelanggan terbabit datang meminta maaf kepadanya. Natijah daripada pengalaman pahit tersebut, bapa 2 anak ini berpesan agar orang di luar sana tidak melayan golongan rider seperti mereka tiada maruah diri.

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 25-9-2022 08:41 AM From the mobile phone | Show all posts
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 25-9-2022 08:43 AM From the mobile phone | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 25-9-2022 02:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Bongok tak bertepi punya customer
Buat food rider macam hamba abdi ko ajerrr
Reply

Use magic Report

Post time 25-9-2022 03:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Mmg ramai customer bodo mcm tu... Kdg2 dia letak alamat berbeza2... Pastu expect rider tu carik sendiri... Bila call dia ckp dok tpt lain, pening kepala rider..
Reply

Use magic Report

Post time 25-9-2022 03:40 PM | Show all posts
Partner dgn Grab tu besar sgt ke level dia? Harap dia sendiri yg kena backfire...
Reply

Use magic Report

Post time 25-9-2022 03:47 PM | Show all posts
spjg hidup ni xpnah pakai grab, food delivery bagai,

mkn je apa yg ada kt uma, klu xde, makanan.. mkn nasi dgn telur dgn kicap sudah kenyang..

pelik betul dgn manusia.. nk order bagai2, mkn sedap mana pun, keluar jadi taik juga masuk dlm tangki septik

dunia2...
Reply

Use magic Report

Post time 25-9-2022 03:50 PM | Show all posts
bodo punya customer
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 25-9-2022 03:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Dahlah slh..nak marah plk tu. Sjenis xleh trima slh sndri ke apa. Xda inisiatif plk cari tgu setempat bla dah rider tu cri  smpailah sejam.

15 mnit bla rider kata rider dh smpai..kne tnya gak..kot2 tak jumpa tmpat customer walau kta dah sampai. Lain kali kena check betul2 pick up point tu.
Reply

Use magic Report

Post time 25-9-2022 04:04 PM From the mobile phone | Show all posts
batmana replied at 25-9-2022 03:47 PM
spjg hidup ni xpnah pakai grab, food delivery bagai,

mkn je apa yg ada kt uma, klu xde, makanan.. m ...

Pilihan msg2
Dh kenapa nk condemn cara org lain
Bknnya langgar peraturan
Cara u happy mkn di rmh even sekadar telur dgn kicap
Well some other people prefer order from outside
U live in ur own world in whatever shit that makes u happy

Reply

Use magic Report

Post time 25-9-2022 04:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Sembangg konon partner dgn grab si penyapu buruk ni
Tak payah sedih2 rasa terhina dekk
Ko hina je blk si penyapu buruk tu
Reply

Use magic Report

Post time 25-9-2022 04:15 PM | Show all posts
ada setengah kes
time hujan lebat pun customer tak nak keluar ambil makanan
sedangkan food rider dh sampai depan rumah
nak tunggu hujan berhenti?
ada video tular ni
Reply

Use magic Report

Post time 25-9-2022 04:15 PM From the mobile phone | Show all posts
supernaturalee replied at 25-9-2022 04:04 PM
Pilihan msg2
Dh kenapa nk condemn cara org lain
Bknnya langgar peraturan

Macik setuju
Hidup YB!
Reply

Use magic Report

Post time 25-9-2022 04:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Cakap partner dengan Grab pastu tuding jari kat nama uni di baju dia
Ingatkan dia nak tunjuk gambar main golf dengan boss besau Grab
Reply

Use magic Report

Post time 25-9-2022 05:19 PM | Show all posts
Apalah punya mental customer tu, buat malu kaum je
Reply

Use magic Report

Post time 25-9-2022 05:21 PM From the mobile phone | Show all posts
niee laa customer bodohh unlimited.. Herlokk melingkup laa spesis macam niee
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 25-9-2022 05:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Kawan laki.iols.pung pernah kena gini...
Dia buat shopee food..
Akak ni pergi pinned kat lokasi.opis dia..
Padahal.dia kat rumah...
Kawan.laki.iols.sampai kat rumah terus.hambur la...sebab dua tempat tu kawasan berbeza dan jauhhh...
Naseb akak.tu akui kesalahan dia dan bg extra duit...
Kalau tak..mesti kena viral.mcm ni..
Reply

Use magic Report

Post time 25-9-2022 05:45 PM From the mobile phone | Show all posts
R2D2 replied at 25-9-2022 04:15 PM
ada setengah kes
time hujan lebat pun customer tak nak keluar ambil makanan
sedangkan food rider dh  ...

Tu yang berapa.lama dah kena sidai depan rumah sampai jiran bg tumpang tunggunkat porch rumah dia kan..
Elok.customer.tu bunuh diri je...menyusahkan orang lain
Reply

Use magic Report

Post time 25-9-2022 08:08 PM | Show all posts
hapraknya customer melayu bangsat tu
Reply

Use magic Report

Post time 25-9-2022 08:32 PM From the mobile phone | Show all posts
she replied at 25-9-2022 04:16 PM
Cakap partner dengan Grab pastu tuding jari kat nama uni di baju dia
Ingatkan dia nak tunjuk gambar  ...

Sejak biler uni dia ada partnering dgn grab?and to what extend tu?
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

6-12-2022 04:08 PM GMT+8 , Processed in 0.144587 second(s), 44 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list