CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

12
Return to list New
Author: Highflyer19

[Tempatan] Lagi untung kalau maid Indon 'rajin lari'! Kerja beberapa hari boleh dapat RM7 ribu share dengan agensi tidak berdaftar

  [Copy link]
Post time 24-9-2022 04:25 AM From the mobile phone | Show all posts
green~tea replied at 24-9-2022 01:28 AM
Aku punya prinsip, takkan gajikan foreigner, tak kira lah bangsa apa.. bangla ke indon ke..

Tak pe ...


You are already a bibik in your home kheunz? Why need another?

Dah ko tak perlu keluar bekerja..sedangkheun bini bini org diluar sana macam mongekreyes, tinot terhangguk hangguk kena kuar kerja everyday ngadap jem lagi..terkejar kejar balik umah nak uruskheun rumah anak laki lagi......yg ko? nak dok umah belek puting dada? Tak reti nak buat apa yg patut?

Tak kena cerai dgn laki dah kira bagus....

Kahkahkahkahkahkahkah

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 24-9-2022 06:01 AM From the mobile phone | Show all posts
nasib duduk sini mudah dapat maid local, rasanya selagi masih ada anak kecil memang belum terfikir nak balik
dulu ank first hntr rumah org sbb xsuka org asing dlm rumah, dah anak dua ambil maid, balik rumah bersih, baju dah berlipat, xperlu dgr org rumah bebel2
Reply

Use magic Report

Post time 24-9-2022 11:46 AM From the mobile phone | Show all posts
stingerbumpy replied at 24-9-2022 04:08 AM
Adakeww satu ujian,nikmat,hikmah atau musibah bagi manusia yg kudratnya begiteww besar utk tolong  ...

Tolong je lah..lgipun my fren tu level manusia rare maid dia tu dh lama kt sini cumanya doc semua sudah mati. Mati buat balik kt pejabat kepala kantor di embassy pstu kt imi. Somthing new to learn.
Reply

Use magic Report

Post time 24-9-2022 11:50 AM | Show all posts
Bukan benda baru pun dari dulu ramai dah tahu yang mana dah terkena serik mereka dah nak guna maid
Reply

Use magic Report

Post time 24-9-2022 11:59 AM From the mobile phone | Show all posts
Takyah la pakai maid
Ko train je org2 dlm rumah ko tu buat keje2 rumah...dah besar gajah takkan bangsat sgt tak reti buat keje2 rumah
Ada anak kecik, htr ke babysitter/nursery
Ada org tua, hire nurse/caretaker
Reply

Use magic Report

Post time 24-9-2022 12:13 PM | Show all posts
lurve82 replied at 24-9-2022 03:31 AM
Aku punyet sehari je. Sadis betul   lepas tu penuh hp dia gmbr lucah dia dok berponsek dgn ja ...

tak sempat dia nak mengorat laki ko pulak
Reply

Use magic Report

Post time 24-9-2022 12:17 PM | Show all posts
rospinki replied at 24-9-2022 11:46 AM
Tolong je lah..lgipun my fren tu level manusia rare maid dia tu dh lama kt sini cumanya doc semua  ...

As rare as a bipolar or severe autisme?


Reply

Use magic Report

Post time 24-9-2022 12:33 PM From the mobile phone | Show all posts
cmf_premierleag replied at 24-9-2022 11:59 AM
Takyah la pakai maid
Ko train je org2 dlm rumah ko tu buat keje2 rumah...dah besar gajah takkan bang ...

Aku mulanya tak ada pembantu rumah tapi after aku do a massive reno utk penthouse aku ...ada ler jugak habis 250K ...aku dan live in bff aku decide enuf is enuf....kita berdua aja dlm rumah iteww with my two kitties ,so because we are a long hours working people(dgr boleh caya at your own peril) kita perlukheun ketenangan bila pulang...penthouse dlm keadaan tip top...kitties terurus, ada something we can munch at least...laundry all done up, ironing, lipatan semua ada yg uruskheun.....anyway the last thing we want to see adalah after having spent so much money on reno, kita tak mahu ler lihat paip bocor, sink bocor, aircon leaking and others....we are both non handy people so lazimnya if we try to fix things ibarat tikus membaiki labu...lagipun we believe ganjaran pahala dapat beri org lain raih eluang menjana pendapatan kheunz?

A house that we can really and roudly call HOME..alhamdulillah
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 24-9-2022 12:39 PM From the mobile phone | Show all posts
boikot jela geng piska ni. dorg tau terdesak nk maid. anak2 hantar la daycare. keje rumah upah maid yg dtg ikot hari. skrg kan dh byk yg offer maid ikot hari.

masalah ni bkn nye baru. dh lame pn jadi. tp tetap la tak pupus hal begini
Reply

Use magic Report

Post time 24-9-2022 01:21 PM From the mobile phone | Show all posts
aina_shaira replied at 24-9-2022 12:13 PM
tak sempat dia nak mengorat laki ko pulak

Hahaha. Ngeri betul bila pikir
Reply

Use magic Report

12
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

27-1-2023 11:01 PM GMT+8 , Processed in 0.113896 second(s), 33 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list