CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: YgBenar

[Tempatan] Setelah 7 Tahun, HappyFresh Umum Tutup Operasi Di Malaysia.Anda sedih?

  [Copy link]
Post time 23-9-2022 09:37 AM From the mobile phone | Show all posts
Er tiba2 je so apa la jd dgn staff dorang ni? Padahal selalu gak terserempak ngn depa kat lotus time beratur nak bayar bagai.

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 23-9-2022 09:41 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by limesherbet at 23-9-2022 09:47 AM

Alhamdulillah

gumbira. happy fresh ni caj double kat card sis....dari hanya seratus lebih, dia caj 2 kali seratus lebih tu. kalau i tak cek transaction di online banking i mesti forever pun tak sedar mereka buat camtu......tu pun kebetulan nampak masa nak cek account.

sampai skarang sis tak dpt refund sebab sis sebuk tak email or call customer service mereka, last² sis lupakan je

sejak beberapa bulan sudah sis tak guna pun sejak naik delivery fee baik guna tesco delivery kalau takda masa beli groceries...cuma tesco ni kenot order on the same day cam sadfresh
Reply

Use magic Report

Post time 23-9-2022 09:54 AM From the mobile phone | Show all posts
sejak sadfresh naik fee ke rm6 (ke 6.50? tak ingat)...sis log in petang pun tengok slot banyak kosong. obvious tak laku dah.

korang kalau ade mase beli la di physical store......beli groceries online ni mereka mark up price for each item. macam sis tak kuasa nak jalan aisle to aisle ambik barang...waste time pun sebab tu online je..penat pun penat nak angkat barang.cuma bahan basah macam seafood sis akan pergi beli sendiri sebab nak pilih
Reply

Use magic Report

Post time 23-9-2022 09:55 AM | Show all posts
bye
bye
bye
bye
Reply

Use magic Report

Post time 23-9-2022 10:02 AM From the mobile phone | Show all posts
Ada juga guna happy fresh ni. Ada voucher 200 ringgit belum sempat pakai. Harap boleh refund la hendaknya.
Reply

Use magic Report

Post time 23-9-2022 10:03 AM | Show all posts
memang tak guna sebab jenis tak puas hati kalau tak pegang belek sendiri barang nak dibeli
Reply

Use magic Report

Post time 23-9-2022 10:09 AM | Show all posts
pnh guna sekali dua jer....
Reply

Use magic Report

Post time 23-9-2022 10:20 AM | Show all posts
tapi smlm zafrul kata ekonomi Msia makin baik..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 23-9-2022 10:21 AM From the mobile phone | Show all posts
LautBiru52 replied at 23-9-2022 05:10 AM
Teringat lagi, beli ayam dah siap marinated dekat happy fresh. Bila sampai terus masak. Ayam tu busu ...

Selayaknya la tutup...kannnn
Reply

Use magic Report

Post time 23-9-2022 10:22 AM From the mobile phone | Show all posts
Acik bab stok makanan kat rumah mmg haku cerewet
Ikan and seafood 2minggu skali acik pi pasar penambang kola selangoq. Daging beli kat pasar basah subang Jaya je. Sayur dgn ayam beli kat jaya grocer. Brg masak kering botol tin lelain beli kat aeon big
Complicated tak
Janji acik bahagia
Reply

Use magic Report

Post time 23-9-2022 10:22 AM | Show all posts
economy not looking good
Reply

Use magic Report

Post time 23-9-2022 10:24 AM From the mobile phone | Show all posts
Pernah guna..sgt bagus dan cepat penghantaran. Nak order pun senang because.open market. Tak mahal pun sbb takde mark up yg berlebihan.
Reply

Use magic Report

Post time 23-9-2022 10:25 AM | Show all posts
Arwah baik orangnya
Reply

Use magic Report

Post time 23-9-2022 10:43 AM | Show all posts
nak taw ekonomi terok tak terok tu sala h1 indicator
zafrol dok merepek apa xtawlaaa
Reply

Use magic Report

Post time 23-9-2022 10:49 AM From the mobile phone | Show all posts
kalau satu barang mark up 1-2 ringgit bila beli online...it is high..bila ambik 50 barang, u are paying more than rm50 berbanding beli sendiri @ the physical store. i.e the same garbage bag cost 5.99 on the online grocery but the actual price is em4.20 at physical store. well convenience comes with a price.
Reply

Use magic Report

Post time 23-9-2022 10:54 AM | Show all posts
Tak pernah guna Happyfresh ni.
Iols jenis cerewet sikit,sendiri pilih baru puashati.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 23-9-2022 11:56 AM | Show all posts
selalu guna..sbb murah byk..dan selalu jgk compare dgn lotus online or giant web..biasa mmg guna yg lotus je, kalau happy fresh mart dpt la free delivery, kalau lotus or giant rm4.50 delivery fee, pastu naik rm6.50 huhu..tp shopper dia best, rajin inform kalau brg xde dan refund balik..point iols pun masih byk..hanya mampu berhuhu je la
Reply

Use magic Report

Post time 23-9-2022 12:05 PM | Show all posts
helicornia replied at 23-9-2022 08:58 AM
bukan malaysia
tak silap indon
i baca ari tu HQ depa problem

Oo.. gitchew...
Reply

Use magic Report

Post time 23-9-2022 12:20 PM | Show all posts
byk kali pengalaman dgn happy fresh ni rider/shopper tak teliti, tak professional.

order lain, benda lain dibelinya. tanpa consult or inform kita dulu. pulak tu order from kawasan T20 so expect dorang disptach rider/shopper yang teliti lah. communication skills pun kureng, call gelak2 tak paham nak cakap apa.

selayaknya tuthop.
Reply

Use magic Report

Post time 23-9-2022 12:29 PM | Show all posts
Saingan dari yang lain banyak jadi makin ramai yang tewas.  Pengguna dah makin pandai memilih bila nak beli barangan.  Mereka lebih utamakan harga dan kesegaran barangan dari sekadar jenama.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

6-2-2023 05:39 AM GMT+8 , Processed in 0.111965 second(s), 40 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list