CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: green~tea

All about Brown Spots, Freckles, Melasma, Pigmentation

  [Copy link]
Post time 7-11-2022 03:16 PM From the mobile phone | Show all posts
green~tea replied at 7-11-2022 03:15 PM
ooo kat dalam rumah pun i pakai.. beli yang water based tu je u.. physical sunscreen is prefered k ...

I jenis combination kot..so,apa yg sesuai yer..axisy tu mmg berkesan ke?
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 7-11-2022 04:40 PM From the mobile phone | Show all posts
miz_hanne replied at 7-11-2022 03:16 PM
I jenis combination kot..so,apa yg sesuai yer..axisy tu mmg berkesan ke?

Dengan i mcm menjadikk.. alhamdulillah elok sgt2
Reply

Use magic Report

Post time 8-11-2022 10:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by midori888 at 8-11-2022 10:42 PM

Siang td gi Guardian, ingat nak carik Vit C Cosmoderm. Takde lah plak. Sekali ternampak product Garnier Vit C, kita pun beli lah mcm2, serum cream, booster serum 30x, vit C 3%, 2 types cleanser. Sekali dpt byk free gift barang2 Garnier...dpt mini size serum cream dpt 2, Sakura white hyaluron serum, cleanser,  mini size 30x vit C + mini size sunscreen...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 8-11-2022 10:56 PM From the mobile phone | Show all posts
midori888 replied at 8-11-2022 10:41 PM
Siang td gi Guardian, ingat nak carik Vit C Cosmoderm. Takde lah plak. Sekali ternampak product Garn ...

Lepas ni tepek gambo.. even kami ni tak pakai,, tp dapat cuci mata pun rasa indah dan berbunga di hati
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2022 09:49 AM From the mobile phone | Show all posts
green~tea replied at 8-11-2022 10:56 PM
Lepas ni tepek gambo.. even kami ni tak pakai,, tp dapat cuci mata pun rasa indah dan berbunga di  ...

Alamak tak amik gambar lah pulak...lgpun tak reti nak letak gambar kat forum..
Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2022 02:35 PM | Show all posts
midori888 replied at 8-11-2022 10:41 PM
Siang td gi Guardian, ingat nak carik Vit C Cosmoderm. Takde lah plak. Sekali ternampak product Garn ...

garnier Vit C berkesan utk I . pakai sebotol dah ada org tegur ... berapa lama x tengok matahari ? kenapa makin putih ? hahaha
.. Tapi lepas 3 botol cam bosan nak pakai... nak try lain. Sya pakai bukan sebab nak putih, huhu



Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2022 03:11 PM From the mobile phone | Show all posts
UMMI_MAI replied at 10-11-2022 02:35 PM
garnier Vit C berkesan utk I . pakai sebotol dah ada org tegur ... berapa lama x tengok matahari ? ...

Wahh nie yg buat rajin nak pakai....iols nak hilangkan dark spot jer.... thanks for sharing...
Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2022 04:19 PM | Show all posts
midori888 replied at 10-11-2022 03:11 PM
Wahh nie yg buat rajin nak pakai....iols nak hilangkan dark spot jer.... thanks for sharing...

sya pakai pagi. malam lepas mandi ...harap menajdi gak dekat U

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 10-11-2022 05:18 PM From the mobile phone | Show all posts
UMMI_MAI replied at 10-11-2022 04:19 PM
sya pakai pagi. malam lepas mandi ...harap menajdi gak dekat U

U pakai ok x?ada rasa pedih2 ke..sbb i pernah pakai dulu,jadi pedih2 kulit mcm jadi nipis..cuma tu yg lama la..yg formula baru garnier ni nampak menarik..
Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2022 05:27 PM From the mobile phone | Show all posts
UMMI_MAI replied at 10-11-2022 04:19 PM
sya pakai pagi. malam lepas mandi ...harap menajdi gak dekat U

Oic .baru masuk 2 hari pakai...iols pakai vit C ampoule, lps tu pakai yg 30x Vit C...

InsyaAllah hope so too...

Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2022 03:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Nice sharing ????????
Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2022 09:19 AM From the mobile phone | Show all posts
green~tea replied at 30-10-2022 12:01 PM
Yes lepas toner pakai le serum tu..

Sis, sorry nk tanya satu lagi .Axis Y ni letak kat dark spot shj atau keseluruhan muka?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 16-11-2022 12:33 PM | Show all posts
mejaputih replied at 16-11-2022 09:19 AM
Sis, sorry nk tanya satu lagi .Axis Y ni letak kat dark spot shj atau keseluruhan muka?

iols letak seluruh muka je.. mcm serum niacinamide biasa.. selain dr brownspot, niacinamide ni bleh improve overall skin condition


Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2022 06:12 PM | Show all posts
green~tea replied at 16-11-2022 12:33 PM
iols letak seluruh muka je.. mcm serum niacinamide biasa.. selain dr brownspot, niacinamide ni ble ...

thanks sistur!
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 24-11-2022 10:43 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by green~tea at 24-11-2022 10:44 AM

This is my skincare/make up pouch tinggal kat ofis...

Pouch - hadiah MIL sheols beli kat vietnam. just nice size

Cleanser - make up remover wipes & garnier
Essence - mizon essence botol 80 ml
Serum vit C, serum niacinamide
Moisturizer with SPF50
Mekap eyeliner, blusher, eyebrow brush maybelline, lipstick MAC

Lepas zohor i malas nak pakai fondesen lah.. sbb moisturizer spf50 tu dah cukup kot sbb dia ada white cast, kalo buh fondesen gomak plak muka aku

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 24-11-2022 10:55 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by green~tea at 24-11-2022 07:22 PM

Lupa nak update sini...

Dah 3 minggu or was it almost 1 month i changed my moisturizer from Olay to Cerave... managed to change sbb i dah ada niacinamide serum and cerave has better ingredients utk skin barrier repair (ceramides, hyalyronic and lipid)

I bought 6 tubes haritu.. mujur serasi.... my new holy grail product

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 24-11-2022 07:00 PM From the mobile phone | Show all posts
green~tea replied at 24-11-2022 10:43 AM
This is my skincare/make up pouch tinggal kat ofis...

Pouch - hadiah MIL sheols beli kat vietnam. j ...

Sis beli mizon essence kat mana? Nak try yg size kecil dulu, hope ok as sk11 replacement, xlarat nak maintain sk2 dah
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 24-11-2022 07:21 PM From the mobile phone | Show all posts
pokokbunga replied at 24-11-2022 07:00 PM
Sis beli mizon essence kat mana? Nak try yg size kecil dulu, hope ok as sk11 replacement, xlarat n ...

Better than SKII seriously!!!!!!!


Sila beli... i borong kat lazada... 4 botol besar (210 ml), 2 botol kecik (85 ml)

Nyesal pun ada borong byk sgt.. jenuh tuang...
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2022 09:20 PM From the mobile phone | Show all posts
green~tea replied at 24-11-2022 07:21 PM
Better than SKII seriously!!!!!!!



Ooo ingat beli direct dari official website, kdg2 takut terbeli yg fake punya pulak kat lazada or shopee.. ok takpe, ai nak riki2 dulu.. sk2 essence dh tinggal nyawa2 ikan, nak try yg ni puloksss.. thks
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 24-11-2022 10:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by green~tea at 24-11-2022 11:48 PM
pokokbunga replied at 24-11-2022 09:20 PM
Ooo ingat beli direct dari official website, kdg2 takut terbeli yg fake punya pulak kat lazada or  ...


Beli dari korean shop, yang ada tagging lazmall ke apa tu.. biasa shipping dari korea la i notice and kena baca review... jangan beli yang terlalu muraj dan repacking tu..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

6-2-2023 12:14 PM GMT+8 , Processed in 0.142987 second(s), 39 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list