CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: green~tea

All about Brown Spots, Freckles, Melasma, Pigmentation

  [Copy link]
 Author| Post time 9-10-2022 05:21 PM From the mobile phone | Show all posts
green~tea replied at 9-10-2022 05:15 PM
Untuk body..

Siang


Sejak i pakai redwin ni mmg laki tak lekang puji kulit badan halus cantik

Puas hati aku dah pakai 4 tub..  pakai dia ni bila esok bangun pagi takde laa rasa berlendir kulit bila mandi pagi... mmg resap elok... suka suka suka.. dah la murahhhh
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 9-10-2022 05:25 PM | Show all posts

yes active ingredients takboleh combine in 1 routine (aha, bha, pure vitc, retinol). pedih muka nanti

i suka vaseline lotion tu, tak melekit. badan i ada parut ciken pox, mandi guna sabun kojie san pastu terus sapu lotion vaseline tu or gluta hya punya. dlm 6bln mmg nampak beza. tapi tu laa bila kluar lupa nak pakai lotion ada spf

u ada tips nak hilang puffy eyes or muka sembap pagi2? stresss setiap hari camtu. jeles tgk org pg2 muka lawa jee. mcm2 eye cream dah try, tido pun terlebih cukup rasanya.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 9-10-2022 05:35 PM From the mobile phone | Show all posts
chip92 replied at 9-10-2022 05:25 PM
yes active ingredients takboleh combine in 1 routine (aha, bha, pure vitc, retinol). pedih muka na ...

Puffy eyes?? I takde masalah itu..  benda ni genetic kan? Bukan sbb skincare ke apa.. tp i pernah baca laa.. orang letak sudu besi 2 dalam peti ais.. so lepas bangun pagi, mandi solat sume,.. tekap sudu besi tu kejap kasi surut puffy eyes..
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2022 05:52 PM | Show all posts
green~tea replied at 9-10-2022 05:35 PM
Puffy eyes?? I takde masalah itu..  benda ni genetic kan? Bukan sbb skincare ke apa.. tp i pernah  ...

tp dlm family i takde pun. maybe kena buat full check up kot takut masalah dalaman

dah penah try tp tu laa tak konsisten. penyakit MALAS
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 10-10-2022 01:13 AM | Show all posts
chip92 replied at 9-10-2022 05:25 PM
yes active ingredients takboleh combine in 1 routine (aha, bha, pure vitc, retinol). pedih muka na ...

bila masa chuolz kena chicken pox tak hilang2 lagi parut nya?

iols dulu buat mask pakai daun semambu tempek dekat mana2 parut chicken pox degil.. mmg hilang terus...
kalo takdak daun semambu kot payah nak dapat, beli je laa sabun neem kat farmasi mana2 tu.. sama je benda nya...

tp masa iols kena chicken pox dulu doctor bagi satu tiub kecik aciclovir antivirus khas utk lepuh2 kat muka.. krim tu mahal yakmat... rm60-100 satu tiub 5 ml jah so doc cakap sapu kat muka, sbb nak jaga saham. tempat lain  berparut tak pa...

tp kalo uolz punya parut chicken pox tu dah lama, pakai je la krim vitamin e...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 10-10-2022 01:14 AM | Show all posts
chip92 replied at 9-10-2022 05:52 PM
tp dlm family i takde pun. maybe kena buat full check up kot takut masalah dalaman

dah penah t ...

okay.. iols baru google ni.. namanya edema (puffy eyes in the morning), it is due to water retention.. kurangkan makanan bergaram je solution ropanyah
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2022 12:55 PM | Show all posts
green~tea replied at 10-10-2022 01:13 AM
bila masa chuolz kena chicken pox tak hilang2 lagi parut nya?

iols dulu buat mask pakai daun sem ...

kena ciken pox maybe 3yrs before. nasib baik kat muka sikit je bahagian tepi2 je. mostly kat badan byk. doc hanya bagi calamine lotion & antibiotic je. dah tua pun kena ciken pox lagi. seksa uih takboleh mandi utk berapa hari, dengan gatalnya

since kena kat badan je so tak kisah sgt parut. skrg dah rajin pakai lotion so nampak la beza.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 10-10-2022 03:20 PM From the mobile phone | Show all posts
chip92 replied at 10-10-2022 12:55 PM
kena ciken pox maybe 3yrs before. nasib baik kat muka sikit je bahagian tepi2 je. mostly kat badan ...

Ooo dah 3 tahun... pakai vitamin e cream je la
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 11-10-2022 07:37 PM From the mobile phone | Show all posts
green~tea replied at 9-10-2022 05:05 PM
Okay a little bit update on my skincare routine..

Ke arah skin anti aging and less brown spots.. ye ...

okay ke u pakai mizon? i ada tengok noel faizal review mizon ni ala penganti SK2
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 11-10-2022 08:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Yumerling replied at 11-10-2022 07:37 PM
okay ke u pakai mizon? i ada tengok noel faizal review mizon ni ala penganti SK2

Better than SK2!! I pernah pakai sk2 and gatal2 sikit kulit and ada few breakout (sbb pakai satu set yang whitening range)....this one mmg kulit significantly better..

Alhamdulillah...
Reply

Use magic Report

Post time 30-10-2022 11:57 AM From the mobile phone | Show all posts
green~tea replied at 25-9-2022 10:29 AM
Axis Y serum, ample N spf50 tu all i beli from lazada... shipping from korea...

Axis Y ni pakai lps toner ke, sis?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 30-10-2022 12:01 PM From the mobile phone | Show all posts
mejaputih replied at 30-10-2022 11:57 AM
Axis Y ni pakai lps toner ke, sis?

Yes lepas toner pakai le serum tu..
Reply

Use magic Report

Post time 30-10-2022 12:02 PM From the mobile phone | Show all posts
green~tea replied at 30-10-2022 12:01 PM
Yes lepas toner pakai le serum tu..

Thanks..laju sis reply
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 30-10-2022 12:52 PM From the mobile phone | Show all posts
mejaputih replied at 30-10-2022 12:02 PM
Thanks..laju sis reply

No problemo.. kebetulan tgh bkak porom
Reply

Use magic Report

Post time 30-10-2022 07:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Check in.....
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 30-10-2022 08:14 PM From the mobile phone | Show all posts
iraizz replied at 30-10-2022 07:53 PM
Check in.....

Hahhh.. meh2 jemput borak sini.. lebih relevan ngn topik...

Uols pakai produk ape skang?
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 30-10-2022 10:10 PM From the mobile phone | Show all posts
green~tea replied at 30-10-2022 08:14 PM
Hahhh.. meh2 jemput borak sini.. lebih relevan ngn topik...

Uols pakai produk ape skang?

Yg ada jual kat watson dan guardian je, serum malam i pakai cosmoderm retinol tu, ok compare to olay la bagi pendapat i.. Krim malam i pakai good virtuous punya, best jugak good virtuous punya
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 31-10-2022 08:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by green~tea at 31-10-2022 08:42 PM
iraizz replied at 30-10-2022 10:10 PM
Yg ada jual kat watson dan guardian je, serum malam i pakai cosmoderm retinol tu, ok compare to ol ...


Oh.. cosmoderm retinol i tak perasan plak.. dah terbeli cos de baha's retinol.. so far pakai OK sangat2... better than the ordinary's... mmg kulit berseri bangun pagi.. tp i pakai ni 3-4 kali seminggu je.. selang sehari pakai.. belah malam..... so far takde masalah pengelupasan ke apa2 pun...

Anyway.. for retinol u cannot repeat products yang ada retinol... meaning.. kalo dah ada serum retinol.. jgn pakai cream or toner ada retinol jugak... nnti kulit rengsa...
Reply

Use magic Report

Post time 31-10-2022 09:19 PM From the mobile phone | Show all posts
green~tea replied at 31-10-2022 08:40 PM
Oh.. cosmoderm retinol i tak perasan plak.. dah terbeli cos de baha's retinol.. so far pakai OK sa ...

Ye betul tu, thats why i pakai serum dan eye cream retinol je, night cream bukan dari retinol,
Reply

Use magic Report

Post time 1-11-2022 01:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Baru order products The Ordinary. Niacinamide, Alpha Arbutin & Retinol. Sekrg tgh abis Kan product2 yg ada, khiels moisturizer & epidermal scrub, Body shop vitamin C & charcoal mask. Serum Axis Y ada jugak. Shower gel & lotion guna BBW, stock kat umah pun dah nak abis, ingat nak tukar brand lain.

Geram tgk dark spot kat muka grrrr...haritu jumpa kwn lelaki, iols jeles tgk kulit muka dia takde dark spot, walau kulit dia tak cerah tapi sekata jer, satu warna....


Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

6-2-2023 11:36 AM GMT+8 , Processed in 0.245377 second(s), 39 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list