CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: Rahah

[Disney+ 2022] MAY IT PLEASE THE COURT - Jung Ryeo Won, Lee Kyu Hyung, Jung Jin Young

  [Copy link]
Post time 23-9-2022 09:52 AM | Show all posts
masuk list dah..tp tak tertengok lagi...duk lalu lalang kat feed ni...looney hero niii..weekend ni iols layan...malam ni start 1k won lawyer plak kan...berderett2222
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 23-9-2022 10:05 AM | Show all posts
padanla muka heroin familiar...iols teringat dia dalam my lovely sam soon
Reply

Use magic Report

Post time 26-9-2022 10:45 PM | Show all posts
Ep 1 &  2

i baru  tengok  complete 2 pilot episodes semalam ,  lepas tengok bola  sepak,  so drama ni plotlines dia seakan akan love in  contract - just see that the  male lead tu ade shady  character   -  killer , psychopath.

adakah si Jwa baek the public defend lawyer  tu mempunyai persamaan personaliti dengan watak Jung Ji Ho ( love in contract) ?
Reply

Use magic Report

Post time 28-9-2022 11:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by xyla73 at 28-9-2022 11:35 PM

Best citer ni…mcm2 feel ada…heartwarming, misteri & ada lawak2 sikit…lagi 1 hero & heroin dua2 matured, so xde rasa cringe tgk…pelakon2 sampingan pun best…

Noh Chak Hee ni sekali pandang mcm materialistik tapi dia hargai jugak buah tangan dari underprivileged client…yelah dah biasa hidup senang walaupun asalnya dia org susah jugak…tapi dia mudah kesian kat org sbnrnya…her first case as the public offender tu teringat pulak kes defendant yg autistic dlm EAW…kes kedua lawak, gigih argue sampai ke mlm last2 judge give up & suruh prosecutor setuju tukar indictment…

For a split second, I thought Jwa Sibaek ni ada multiple personality masa dia pura2 x ingat nama dia tu…tapi x berapa jelas siapa yg bunuh 2 org tua jahat dlm epi 2 & 4 ni walaupun nmpk mcm Jwa Sibaek…iols x mudah terpedaya, takut ni trick writer nim supaya kita x sabar tunggu next episode…
Reply

Use magic Report

Post time 29-9-2022 12:04 AM From the mobile phone | Show all posts
Actually second case tu ada persamaan sikit dgn kes dlm 1 dollar lawyer tu…pasal habitual offender…tapi tertuduh dlm kes ni memang betul ambik duit majikan dia…nasiblah majikan tu memang buruk perangai…pervert, dgn budak sama jantina pun nak menggatal…
Reply

Use magic Report

Post time 29-9-2022 12:10 AM From the mobile phone | Show all posts
Apa significance jam tangan dlm citer ni? Dlm intro sequence ada tunjuk jam tangan…then budak yg kena penjara tu guna duit yg mak dia kirim utk beli jam tangan…lepas Cho Hyunsik tu kena bunuh, kamera tunjuk ke jam tangan Jwa Sibaek…actually Jang Gido pun ada jam tangan yg sama & dia ada koleksi jam tangan…
Reply

Use magic Report

Post time 29-9-2022 08:09 PM | Show all posts
Edited by mbhcsf at 29-9-2022 08:16 PM

Ep  3 & 4

Character Miss Noh Chak Kee and Jwa Baek tu dah berkembang ...so baru nampak sisi  'Dr Jekyll and Mr Hyde memasing...

tapi Jwa  aek ni ade sisi Dr Jekyll ye...

lagi satu Jang Gi Do amat worried about the identity of the murderer tu...and the whole family  atau kenalan jang Gi do pun macam dimaklumka kematian and situasi pembunuhan tu.So far identiti the killer -  pakai jam , buat knots yg ala military tu ...dan jam tu seakan akan sama dengan Jwa Si Baek , tapi Baek ni pagi tu tolong uahkete si chef lelaki restaurant tu- tu bukan kete dia...so

hmm....

lagisatu seluar jeans Baek tu dah basah , killer tu seluar dia juga basah pada masa malam pembunuhan mamat  uncle Jang Gi do tu...dan pagituChaKee bangun da dia berada di rumah Baek. Sebab kan depa celebrate kes kemenangan Chak Kee yg pertama ...
Reply

Use magic Report

Post time 29-9-2022 10:08 PM | Show all posts
rasa mcm nak repeat baliklah tgk...cam best pulak tgk chemistry 2 org ni...
mcm kucing dgn anjing, asyik nak gaduh je...
Chak Hee tu ingat dia boleh apply benda yg sama mcm masa dia kat Jangsan...
confident je blh menang...
tak nak dengar cakap Sibaek...
tapi last2 kena guna jugak cara Sibaek...

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 29-9-2022 10:45 PM From the mobile phone | Show all posts
xyla73 replied at 29-9-2022 10:08 PM
rasa mcm nak repeat baliklah tgk...cam best pulak tgk chemistry 2 org ni...
mcm kucing dgn anjing, a ...

Ye..macam anjing dgn kucing.Hahahaha..cerita ni rasanya hero tu bukan serial killer,writernim saja je..rasanya kebetulan semua.Jam tu mmg sah2 ramai je boleh pakai yg sama..pagi tu dia hantar kereta..mana sempat nak p bunuh oramg pukul 4pagi..sana rasanya pukul 5 dh cerah tanah,dia hantar kereta pagi masa bfast kan.Lupa nak tgk jam pukul berapa,nanti repeat balik.Rumah percutian tu takkanlah dia tahu.Mesti rasanya yang mmg aim org kejam2 ni

Hari ni pulak
Reply

Use magic Report

Post time 29-9-2022 10:50 PM From the mobile phone | Show all posts
melanie replied at 29-9-2022 10:45 PM
Ye..macam anjing dgn kucing.Hahahaha..cerita ni rasanya hero tu bukan serial killer,writernim saja ...

Hari ni pulak..yg kena maybe mati(sebab tak tunjuk lagi)tu vomit atas seluar direct,ikatan tali sama,ambik dari spa,takkan org spa tu relek2 je bagi dia massage cust dia..mesti org besar ni.setakat hero public defender yang still kena isi borang bila nak jumpa tahanan,rasanya tak cukup 'org besar'.malam tu kan diaorg sama2 celebrate,mesti vomit tu dari heroin tu,sebab biasa dah vomit2 kan.Masa bila dia nak minum2 mabuk2 dan p spa heret tempat golf yang sama(mana dia tahu kes katok bola golf kena mata petang tu?)Rasanya bukan hero buat ni.

Haih..besar dah my lovely samsoon.
Reply

Use magic Report

Post time 30-9-2022 10:20 AM | Show all posts
banyak nye cerita nak tgk sekarang. tapi cerita ni sangat promising utk di follow. genre favourite.
romcom ke hapa semua aku drop dulu
Reply

Use magic Report

Post time 30-9-2022 11:26 AM | Show all posts
atira replied at 30-9-2022 10:20 AM
banyak nye cerita nak tgk sekarang. tapi cerita ni sangat promising utk di follow. genre favourite.
...

best citer ni...tengoklah...
memang byk citer keluar sebab skrg OTT selain drpd netflix pun dah keluarkan kdrama...
mcm citer ni memang Disney+ original, xde tayang kat tv...
so pilihlah mana yg berkenan di hati...
iols cuma mampu pick 3 je...citer ni, little women & 1 dollar lawyer...
Reply

Use magic Report

Post time 30-9-2022 02:03 PM | Show all posts
satu sisi  yg baik dalam ep  lepas  bila mana that guy yg    OKU tu cakap Miss NohChakee tu is  a good person , dan satu  lagi ketika  dia fikir nama yg sesuai untuk bbayi lelaki tu Lee SooHo

so sweet , i mean those are the good sides  of hers ....
fight sampai ke  malam hari, dengan hakim , prosecutorsemua  dah ngantuk
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 30-9-2022 10:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Rahah at 30-9-2022 10:48 PM

Agak suspicious dengan Sibaek ni... Hopefully dia bukan psychopath la... iols tak nak Looney jadi murderer...

Clue awal jam tangan tu... tapi so far 2 orang je yang pakai jam tangan tu... biasanya awal2 writernim dah bagi clue...

Iols curious motif killer ni... kenapa bila Chakhee move to Jungha dia start bunuh family Mr Gido... family dia semua kaya2... plus based on synopsis victims are wealthy elderly people...

Killer ni memang dah pro bunuh orang...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 30-9-2022 10:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Rahah at 30-9-2022 10:48 PM

Rupanya Sibaek tu jiran Chakhee... tak terfikir langsung... patutlah dia kata rumah dia jauh...

Sibaek tak nak carpool dengan Chakhee... tapi lawak la Chakhee ni selamba je tumpang jugak...

Banyak jugak Chakhee belajar bila jadi public defender ni... dulu semua secretary yang uruskan... sekarang nak jumpa client kat detention centre pun isi form sendiri...

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 30-9-2022 10:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Rahah at 30-9-2022 10:28 PM

Iols geli tengok pedo tu... padahal kat cafe tu... padan muka kena pukul dengan Sibaek...
Pedo tu anak samcheon Mr Gido... yang mati kena bunuh jugak tu...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 30-9-2022 10:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Rahah at 30-9-2022 10:41 PM
mbhcsf replied at 30-9-2022 02:03 PM
satu sisi  yg baik dalam ep  lepas  bila mana that guy yg    OKU tu cakap Miss NohChakee tu is  a go ...


Nampak je cold kan... tapi dia baik...
Backstory dia pun agak sedih...
Kena tinggal dengan grandma... appa tinggalkan dia... tapi she's lucky sebab grandpa kaya tu layan dia baik...

I rasa dia macam tu sebab dia kan ada dreams nak jadi partner kat Jangsan law firm tu... tapi sebab ada kes terpaksa move to Jungha setahun...
Reply

Use magic Report

Post time 1-10-2022 02:13 PM From the mobile phone | Show all posts
melanie replied at 29-9-2022 10:45 PM
Ye..macam anjing dgn kucing.Hahahaha..cerita ni rasanya hero tu bukan serial killer,writernim saja ...

Iols tgk balik epi 1-4 & yakin yg hero bukan the killer…mcm yg uols cakaplah utk pembunuhan pertama Cho Hyunsik tu call Noh Chakhee pukul 4 pagi…awal pagi Sibaek kena hantar kereta kat owner restoran dumpling tu…mana sempat nak bunuh org lepas tu balik bersiap elok2, hantar kereta pastu pegi kerja…

Utk pembunuhan kedua pulak, jam tangan killer tu tunjuk pukul 11.50 pm masa dia massage pakcik tu…masa tu mestilah Sibaek ada dgn Noh Chakhee…diorg balik dari court tu pun dah lewat malam sebab semua org kat situ dah ngantuk masa tu…pastu nak gi minum lagi…tgk pada keadaan Chakhee masa bangun tidur tu, rasanya dia kat rumah Sibaek…so mestilah Sibaek yg bawak dia balik…even katakanlah Sibaek keluar balik lepas dia bawak balik Chakhee, timing dia x kena dgn masa yg ditunjukkan kat jam tangan killer tu…
Reply

Use magic Report

Post time 1-10-2022 02:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Lagi satu, org2 yg kena bunuh ni kenal siapa yg attack diorg…sebab diorg ada mintak maaf kat attacker tu sblm kena bunuh…mcm Cho Hyunsik tu, ikut siasatan polis xde forced entry ke rumah penginapan tu masa dia kena bunuh…means dia yg bagi attacker tu masuk…
Reply

Use magic Report

Post time 1-10-2022 02:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Dlm epi 3, ada parody autumn in my heart
Hospital playlist dah pernah buat parody ni…
Masa Noh Chakhee deal dgn Mr. Do nak suruh jadi secretary dia…Sibaek x percaya betapa mudahnya jiwa Mr. Do kena beli dgn Chakhee
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

7-2-2023 09:08 AM GMT+8 , Processed in 0.109640 second(s), 41 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list