CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: Rahah

[Disney+ 2022] MAY IT PLEASE THE COURT - Jung Ryeo Won, Lee Kyu Hyung, Jung Jin Young

  [Copy link]
Post time 15-10-2022 10:21 PM | Show all posts
Rahah replied at 15-10-2022 09:31 PM
Plus Looney pun berlakon Stranger...

Serious iols tak tau nak teka siapa...

iols first kenal dia melalui Stranger...walaupun majoriti mungkin kenal dia as Looney from Prison Playbook...
tapi first impression tu yg selalu melekat dlm kepala...and my first impression of him is watak2 misteri ni memang makanan dia...
and that's why iols xnak Sibaek jadi murderer...cukup2lah iols tgk dia jadi murderer dlm Stranger & Voice 4...
iols punya speku maybe somehow dia blh relate DNA dia yg polis kesan tu datang dari tape yg dia pegang2 kat restoran Chisik...
and dia mengaku yg dia the killer utk protect Chisik...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 15-10-2022 10:37 PM | Show all posts
Rahah replied at 15-10-2022 09:59 PM
Masa Chakhee kena kacau dengan Youtuber tu sedih betul tengok Chakhee...
Mujur ada Sibaek... lepastu ...

iols suka diorg punya dynamic...walaupun kadang2 ada gaduh2 manja tapi they really support each other...skrg Sibaek dgn rela hati hantar Chakhee ke mana2 walaupun mula2 dulu dia xnak carpool sampai Chakhee bagi alasan nak save environment utk tumpang kereta dia...

diorg punya flirting tu pun nampak natural...
paling penting Sibaek ada jadi penyelamat tiap kali Chakhee dlm bahaya...


Reply

Use magic Report

 Author| Post time 16-10-2022 03:25 PM From the mobile phone | Show all posts
xyla73 replied at 15-10-2022 10:21 PM
iols first kenal dia melalui Stranger...walaupun majoriti mungkin kenal dia as Looney from Prison  ...

Iols kenal dia masa tengok Goblin...
Start minat dia masa dia berlakon drama Life...
Masa tu jugak iols minat Cho Seung Woo...
Watak Looney tu memorable sebab lain sikit... antara scene stealer dalam Prison Playbook...

Plus dia pelakon teater...

Iols pun harap DNA kat tape tu sebab dia pegang masa kat kedai tu jer...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 16-10-2022 03:30 PM From the mobile phone | Show all posts
xyla73 replied at 15-10-2022 10:37 PM
iols suka diorg punya dynamic...walaupun kadang2 ada gaduh2 manja tapi they really support each ot ...

Iols suka dia gaduh2 tu...
Nampak sweet pulak...

Sebab drama ni agak heavy so bila tengok diorang berdua kurang sikit stress... plus Mr Do kat ofis tu... terhibur kejap...

Chakhee ni selamba je tumpang kereta Sibaek walaupun masa awal2 Sibaek tak suka kat dia...
Reply

Use magic Report

Post time 16-10-2022 03:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Rahah replied at 16-10-2022 03:30 PM
Iols suka dia gaduh2 tu...
Nampak sweet pulak...


Iols ship diorg tapi x sure dlm citer ni diorg ada love line ke x…tapi kalau tgk bait2 lirik dlm OST yg tajuk Stay tu mcm ada pulak…
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 16-10-2022 03:52 PM From the mobile phone | Show all posts
xyla73 replied at 16-10-2022 03:39 PM
Iols ship diorg tapi x sure dlm citer ni diorg ada love line ke x…tapi kalau tgk bait2 lirik dlm  ...

Kalau tengok genre takde...
Tapi okaylah ada fling2 tu...

Reply

Use magic Report

Post time 19-10-2022 11:54 PM | Show all posts
dah tau siapa murderer & siapa lee dong pil...iols sort of dpt teka siapa lee dong pil tapi iols x jangka pulak dialah expert dlm bidang water torture ni & siapa dia sebenarnya...

epi9 & 10 berlalu begitu pantas...
mula2 lega bila sibaek cakap dia gurau je dgn chakhee...
lepas tu hati remuk-redam tgk sibaek ngaku dia the murderer...
emosi chakhee memang real & on point dgn muka monyok gitu...
tapi iols x faham kenapa jang gi do gigih nak sembunyikan yg ayah dia kena bunuh..
siap hapuskan bukti segala...
Reply

Use magic Report

Post time 20-10-2022 12:01 AM From the mobile phone | Show all posts
Tapi haraboeji byung chun ni pun bukannya clean sgt zaman muda2 dulu…wonder apa yg yiyeon nampak dia buat…dia bunuh nenek Chakhee ke?
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 20-10-2022 02:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Nama dia dlm cite ni sngt x best... Rasanya sibek tu ank luar nikah @ ex si gido...sbb masa gido tgk resume dia.. Dia kata sama mata mcm hesoo... Mybe ex gf dia sblom kawen ngan Haran tu...
Reply

Use magic Report

Post time 20-10-2022 05:25 PM From the mobile phone | Show all posts
xyla73 replied at 19-10-2022 11:54 PM
dah tau siapa murderer & siapa lee dong pil...iols sort of dpt teka siapa lee dong pil tapi iols x j ...

Sebab dia nak bertanding jadi ahli dewan kan? Kalau ayah dia mati kena bunuh dan dalam siasatan, byk la gossip liar yg akan jejaskan reputasi dia.  
Reply

Use magic Report

Post time 20-10-2022 08:47 PM From the mobile phone | Show all posts
mily replied at 20-10-2022 02:44 PM
Nama dia dlm cite ni sngt x best... Rasanya sibek tu ank luar nikah @ ex si gido...sbb masa gido tgk ...

Ada rahsia di sebalik nama Jwa Sibaek…iols dah tgk preview epi 11…
Reply

Use magic Report

Post time 20-10-2022 08:52 PM From the mobile phone | Show all posts
xyla73 replied at 20-10-2022 08:47 PM
Ada rahsia di sebalik nama Jwa Sibaek…iols dah tgk preview epi 11…

alaa.... Nak tau gak
Reply

Use magic Report

Post time 20-10-2022 09:47 PM | Show all posts

ni dia...


Rough trans
CH: Shin Chi Shik. There's an accomplice. Jwa Si Baek planned it and his accomplice did the deed.
Man: Jwa Si Baek was already dead. When he was still a first grader in the elementary
CH: If you are not Jwa Si Baek, then who the hell are you?
CH : Why the person that you call as older brother is named Shin Chi Shik.. I still couldn't find it (the reason? The truth?)
CH: I wouldn't be fooled twice. I will put you under a death sentence..


Reply

Use magic Report

Post time 20-10-2022 09:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Sudah... Plot dia thrillng btol nk tau
Reply

Use magic Report

Post time 20-10-2022 09:54 PM | Show all posts
my speku Jwa Sibaek tu nama anak nenek kedai runcit yg asyik tanya Sibaek & Chakhee bila nak kahwin tu...
sebab dlm fikiran dia, dia tgh tunggu anak dia balik sekolah...maybe anak dia dah meninggal masa kecik...
actually byk lagi cerita yg belum terungkai walaupun kita dah tau siapa murderer...
lagi satu misteri :
kenapa dumpling yg Chisik buat sama taste dgn yg nenek Chakhee buat? apa kaitan antara 2 org tu..
Reply

Use magic Report

Post time 21-10-2022 08:46 PM From the mobile phone | Show all posts
baru bk tengok looney.
dah nk abis ke?
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 21-10-2022 08:50 PM From the mobile phone | Show all posts
zehra2 replied at 21-10-2022 08:46 PM
baru bk tengok looney.
dah nk abis ke?

Tinggal 2 episod je lagi…abis minggu depan…
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 21-10-2022 09:47 PM From the mobile phone | Show all posts
xyla73 replied at 20-10-2022 12:01 AM
Tapi haraboeji byung chun ni pun bukannya clean sgt zaman muda2 dulu…wonder apa yg yiyeon nampak di ...

Yup...
Sibaek pun tak suka haraboeji ni...

Iols rasa yela nenek Chakhee...
Macam dia tolak jer...
Nenek Chakhee pegang something...
Sebab tu ke... entah dokumen apa la tu...
Maybe ni reason Yiyeon tak suka family dia including haraboeji...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 21-10-2022 09:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Rahah at 21-10-2022 09:56 PM
xyla73 replied at 20-10-2022 09:54 PM
my speku Jwa Sibaek tu nama anak nenek kedai runcit yg asyik tanya Sibaek & Chakhee bila nak kahwin  ...


Iols rasa betul speku nama Sibaek ni....

Backstory Chairman Jang tu pun tak tau lagi... Curious jugak kenapa Sibaek tak suka dia...
just tunjuk dia bagi duit kat Sibaek masa kecik dulu...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 21-10-2022 09:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Rahah at 21-10-2022 10:16 PM

Kalau uols ingat masa Chakhee pergi kubur Sibaek pun ada kat situ... iols speku nenek Chakhee kenal dengan family Sibaek... that's why rasa dumpling Chisik tu sama dengan dumpling nenek Chakhee...

Kubur nenek Chakhee sebelah wife Chisik... wife Chisik ex Jang Gi Do...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

30-1-2023 05:28 PM GMT+8 , Processed in 0.269926 second(s), 41 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list