CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: Rahah

[Disney+ 2022] MAY IT PLEASE THE COURT - Jung Ryeo Won, Lee Kyu Hyung, Jung Jin Young

  [Copy link]
Post time 13-10-2022 12:10 PM | Show all posts
Finally keluar pun OST citer ni...OST sedap2, so far yg iols dengar semua in English...

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 13-10-2022 12:16 PM | Show all posts
Yg ni pun sedap jugak...

Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2022 02:56 PM | Show all posts
Ep 7 & 8,

wah citer ni , both male and female actress taklah dari aspek person wajah tu wow , tapi bestnya lakonan dan kualiti depa menjiwai watak and plot citer yg best ...ini yg bagus .

My god sampai sekarang, the writer and the director are  toying , and keeping the viewers attention towards Jwa Sibaek as the killer...banyak evidences dah - the DNA : hahaha Jwa Baek tahu je yg detective Kyung Jin tu ( the lady police tu ) asyik dok nak ambil sample bodily fuid je - salive je untuk match DNA ...

Tapi dia nyer tahap analytical - bagus daripada si annoying Jeun Geun yg police detective male tu- annoyinglah, asyik asyik dok momok kat muke kite - oh apa lagi sahih lah si Jwa Si Baek tu is the killer ...
dia tak consider pun ade suspect lain - could be Jang Gido and Chisik si abang  Jaw Sibaek tu ..???

tapi wow - mesti jawapan suspense last sekali tu masa Noh Chaklee tanya jwa sibaek bebetul lepas dia disoal siasat oleh polis tu...

Adakah you the killer ?

jawapan Jwa sibaek: Yes....

bersambung

wah......... cool ...hahahah


tapi dah dapat satu backstory about Jwa Sibaek - rupanya sejak kejadian X yg menimpa abang dia dan wife yg meninggal tu ( i suspect the 1st lover of Jang Gido too ) dia pi US ...so tak ada history pasal dia in Korea, dia balik Korea sendirian? so abang dia yg dumpling tu  , now i terfikir ialah abang angkat je la?

Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2022 02:56 PM | Show all posts
i suke intro music dia..and the graphic.nice.
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2022 04:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by xyla73 at 14-10-2022 05:33 PM
mbhcsf replied at 14-10-2022 02:56 PM
Ep 7 & 8,

wah citer ni , both male and female actress taklah dari aspek person wajah tu wow , tapi  ...


Mungkin jugak chisik tu abang ipar Sibaek…sebab masa Jang Gido tgk resume Sibaek tu dia ada cakap mata dia mcm mata Hee Soo, wife Chisik…

Yes I pun geram dgn polis2 tu semua…sibuk sgt cari bukti nak sabitkan kesalahan dgn Sibaek…tapi kenapa tak siasat dari aspek lain…clue paling penting, depa kena cari org yg expert dlm water torture ni sebab all the victims diseksa dgn cara yg sama which is water torture…clue kedua depa kena cari org yg pandai buat ikatan tali camtu…sebab cara ikatan tu kemas, bukan ikatan biasa2…Jang Gido pun mungkin terlibat tapi bukan dia buat sendiri…mesti dia suruh org lain…dia ada motif utk bunuh diorg tu yg mungkin jadi bagi pengaruh negatif & bagi kesan kat cita2 politik dia…air muka dia selamba je bila dia dpt tau ketua polis tu kena attack…dia cuma nak tau ketua polis tu mati ke tak…
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2022 07:15 PM | Show all posts
selalunya diorg ambik gambar camni masa last day shooting...tgk dari gambar ni boleh tak dpt clue siapa the murderer?actually i'm not interested to know who is the murderer tapi lebih kepada nak tau betul ke Jwa Sibaek is the murderer...
sebab i root for him, kalau dia the murderer kecewa jugaklah...
tapi kalau tgk gambar ni boleh tarik nafas lega kot...


Reply

Use magic Report

 Author| Post time 14-10-2022 09:34 PM From the mobile phone | Show all posts
xyla73 replied at 14-10-2022 07:15 PM
selalunya diorg ambik gambar camni masa last day shooting...tgk dari gambar ni boleh tak dpt clue si ...

Mr Han pelupa tu pakai uniform jail...
Terspoiler @ backstory...
Chisik takde pulak dalam gambar...
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2022 09:39 PM | Show all posts
xyla73 replied at 14-10-2022 04:21 PM
Mungkin jugak chisik tu abang ipar Sibaek…sebab masa Jang Gido tgk resume Sibaek tu dia ada cakap ...

yups the  knots...yg i tahu ade  tali orannge dalam kete Jaw Sibaek, tapi   knots yg nak gantung orh Chisik  tu yg  tahu buat ...Jang Gido ade motive juga politicallly dia tahu  depa yg  terbunuh tu apa  kesan kat perjalanan karier politik dia, yups...

yg water torture tu Chisik tu macam fahami that guy yg keje kat kedai dumpling tu....macam dia tahu...

then..the monk - dia inform siape ye yg detective lelaki tu datang tanya tanya soal soalan ...

tapi tulah , kalau  ikut points Kyung the lady detective tu punya citer wow...nampak macam wa sibaek but we shall see, lumrahnya lazimnya k drama yg terdekat and tak disangka tu yg pembunuh....
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 14-10-2022 09:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Rahah replied at 14-10-2022 09:34 PM
Mr Han pelupa tu pakai uniform jail...
Terspoiler @ backstory...
Chisik takde pulak dalam gambar.. ...

Nmpk gaya mcm scene dlm court…kalau backstory kenapa Chakhee & Sibaek ada sekali…
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2022 09:45 PM | Show all posts
tapi  dalam episode kali ni, kesian lah kat the lady with schizophrenia tu...

barulah Noh chalee sedar akan tindakan dia 8 thn lepas handling the case...i tersentuh dengan kata kata akhir that lady - dulu masa 8 years back , you guys buat ape pun ikut suke korang je, kalau sekarang ni, ikut youlah , BAGUZ, dia lumping balid the guilt trip load tu kat bahu Noh biaq juga dia sedar ...apa kesan dia buat kat lady tu ..

i mean tersentuh betul part tu...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 14-10-2022 09:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Confuse iols...
Hebat cast2 ni semua...

Based on 2 episod ni Sibaek ada alibi...
mustahil pulak dia yang bunuh...
Plus tape tu ada 3 DNA... tape Sibaek pegang tu kat kedai Chisik...
Antara 2... Chisik @ Mr Han pelupa tu...
Both ni ada motif... Mr Han pelupa tu pernah kena torture...

Lagi satu iols curious pasal Lee Dong Pil... mana dia ni...

Macam ada yang komen sebelum ni...
Mr Cho, Mr Yoon, Chief Jeon kenal siapa killer ni...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 14-10-2022 09:51 PM From the mobile phone | Show all posts
xyla73 replied at 14-10-2022 09:41 PM
Nmpk gaya mcm scene dlm court…kalau backstory kenapa Chakhee & Sibaek ada sekali…

Haah... betul jugak tu...
So iols rasa macam terspoiler jer ni...
Sebab dia antara yang iols suspect bila tengok latest episod ni...
Maybe jugak Chisik yang suruh...
Sebab dia selalu remind backstory Mr Han pelupa tu...
Tape tu antara clue penting...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 14-10-2022 09:59 PM From the mobile phone | Show all posts
mbhcsf replied at 14-10-2022 09:45 PM
tapi  dalam episode kali ni, kesian lah kat the lady with schizophrenia tu...

barulah Noh chalee se ...

Yup...
So sad bila tau backstory Ms Choi ni...
Ada schizo sebab chief police tu...
Kena sexual harassment & kena sue lagi...
That's why dia jadi macam tu...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 14-10-2022 10:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Bapa Chakhee tu reporter...
Patutlah dia collect articles pasal family Chairman Jang & acquaintance...
So dia tau la backstory pasal Chairman Jang...
Curious kenapa Sibaek tak suka dia...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 14-10-2022 10:23 PM From the mobile phone | Show all posts
xyla73 replied at 13-10-2022 12:10 PM
Finally keluar pun OST citer ni...OST sedap2, so far yg iols dengar semua in English...

Haah...
Sedap OST drama ni...
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2022 11:46 PM | Show all posts
Rahah replied at 14-10-2022 09:46 PM
Confuse iols...
Hebat cast2 ni semua...

tulah cast semua best...memang xde yg kayu cendana even pelakon2 watak sampingan...ost best, jalan cerita best...

tapi sayang citer ni sgt underrated...


ada vibe Stranger pun ye jugak citer ni...
dahlah mak Jun Woo tu ada iras2 Bae Doona...

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 15-10-2022 01:13 PM | Show all posts
Preview epi 10...Chakhee cuba ingat apa yg jadi malam tu masa dia mabuk & end up tidur kat rumah Sibaek...

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 15-10-2022 09:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Rahah at 15-10-2022 09:33 PM
xyla73 replied at 14-10-2022 11:46 PM
tulah cast semua best...memang xde yg kayu cendana even pelakon2 watak sampingan...ost best, jalan ...


Plus Looney pun berlakon Stranger...

Serious iols tak tau nak teka siapa...
even though hint macam bukan Sibaek...
entahler... 50-50 lagi ni...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 15-10-2022 09:33 PM From the mobile phone | Show all posts
xyla73 replied at 15-10-2022 01:13 PM
Preview epi 10...Chakhee cuba ingat apa yg jadi malam tu masa dia mabuk & end up tidur kat rumah Sib ...

Aduh...
Nervousnya nak tengok next episode...
Iols tak ready lagi ni...
Dahla nampak sedih...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 15-10-2022 09:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Masa Chakhee kena kacau dengan Youtuber tu sedih betul tengok Chakhee...
Mujur ada Sibaek... lepastu kat rumah Sibaek tanya 'Are you okay'...
That's why la iols harap sangat Sibaek bukan murderer...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

30-1-2023 05:27 PM GMT+8 , Processed in 0.112604 second(s), 41 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list