CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: Rahah

[Disney+ 2022] MAY IT PLEASE THE COURT - Jung Ryeo Won, Lee Kyu Hyung, Jung Jin Young

  [Copy link]
Post time 2-10-2022 10:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Ni pasal camna Chakhee akhirnya pilih nama Lee Soo Ho masa register nama baby tu…sblm tu dia terpikir nak bagi nama Sa Rang (Love) atau Haeng Bok (Happiness), tapi lepas dia teringat dia punya perbualan dgn mak baby tu yg dia bukannya nak abort tapi nak protect the baby, dia pun bagi nama Lee Soo Ho since "suho" tu bermaksud protection / guarding…sekian info dari forumer kat salah satu discussion forum…

Tapi citer ni mcm x hype sgt sebab tayang kat Disney+ je…x ramai yg discuss kat mana2 discussion forum…even kat dramacool & soompi pun berapa kerat je yg tgk…Disney+ kena buat mcm Netflix yg adakan special account mcm The Swoon kat youtube utk tunjuk clip2 yg menarik…barulah org teruja nak tgk…
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 3-10-2022 11:48 AM | Show all posts
dah maraton stret 4 ep.
fav current drama buat masa ni sama level dgn little women.
rasa dah boleh speku calon2 killer. salah sorang dispeku yang kerja dgn chef dumpling tu
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2022 11:50 AM | Show all posts
xyla73 replied at 30-9-2022 11:26 AM
best citer ni...tengoklah...
memang byk citer keluar sebab skrg OTT selain drpd netflix pun dah ke ...

sama dgn current watch aku utk k drama.
cerita ni, little woman dgn 1 dolar lawyer.
yang lain dah drop. tak sempat musim2 bz ni
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 3-10-2022 07:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Rahah at 3-10-2022 10:11 PM
xyla73 replied at 2-10-2022 10:05 PM
Ni pasal camna Chakhee akhirnya pilih nama Lee Soo Ho masa register nama baby tu…sblm tu dia terpik ...


Disney+ Korea ada buat clip macam The Swoon tu... tapi upload kat channel yang sama... target kat Korean jer... sebab takde sub... nak tengok pun tak faham... Netflix rajin buat special channel...

Tapi trailer drama ni boleh tahan banyak views jugak...  
Reply

Use magic Report

Post time 6-10-2022 12:21 AM From the mobile phone | Show all posts
Ayah Noh Chakhee ada lagi rupanya…ingatkan dia anak yatim piatu…tapi camna dia boleh membesar kat children home tu pulak?

Masuk epi 5 baru nampak jahatnya Jang Gido ni…sebelum ni x sure sgt…harap2 haraboeji Jang Byunghun xde kisah2 silam yg negatiflah ye…sebab tgk cara dia layan Chakhee mcm baik je dia…lawak part surat berantai tu…ingatkan kenapa nak belajar hantar mesej…rupa2nya nak hantar surat berantai…Chakhee pulak hantar kat Sibaek…Sibaek hantar kat Mr. Do…lepas tu Mr. Do xtau nak hantar kat siapa
Reply

Use magic Report

Post time 6-10-2022 12:29 AM From the mobile phone | Show all posts
Epi 5 & 6 mcm gigih nak target Sibaek as the main suspect…tapi iols lagi musykil dgn chef restoran dumpling dgn org yg hilang ingatan tu…siapa Lee Dongpil & betul ke dia dah mati? Jang Gido suruh cari Lee Dongpil ni sampai dapat…
Reply

Use magic Report

Post time 6-10-2022 09:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Rahah replied at 3-10-2022 07:59 PM
Disney+ Korea ada buat clip macam The Swoon tu... tapi upload kat channel yang sama... target kat  ...

Ye ada jugak nampak disney+ korea buat content tapi xde subtitle…byk views pun x guna kalau ramai org x faham apa diorg cakap…jiwa iols dah meronta2 nak tau apa spekuan viewers…tapi sebab disney+ x pandai buat promosi, xdelah jumpa citer ni byk dibincangkan kat mana2 sebab ada yg xtau pun kewujudan citer ni…haish geram betul dgn disney+ ni…
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 7-10-2022 08:04 PM From the mobile phone | Show all posts
xyla73 replied at 6-10-2022 12:21 AM
Ayah Noh Chakhee ada lagi rupanya…ingatkan dia anak yatim piatu…tapi camna dia boleh membesar kat  ...


Maybe selepas grandma dia meninggal...
Sebelum tu ayah Chakhee tinggalkan dia pada grandma... tak tau pergi mana....
Plus ayah dia pernah masuk jail... tak tau kes apa...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 7-10-2022 08:12 PM From the mobile phone | Show all posts
xyla73 replied at 6-10-2022 09:03 PM
Ye ada jugak nampak disney+ korea buat content tapi xde subtitle…byk views pun x guna kalau ramai ...

Target market Disney+ Korea tu Korean jer... i-fans sila cari subs sendiri... pemalas Disney+ ni... buat jela subs... tak payah buat channel lain macam The Swoon tu...

Trailer je yang banyak views... content macam The Swoon tu tak banyak views pun sebab i-fans tak faham... ada jugak request subs kat komen tu...

Kat Mydramalist ada jugak komen pasal drama ni... uols tengok under spoiler ada theory & speku...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 7-10-2022 09:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Rahah at 7-10-2022 09:06 PM

Rupanya kes2 client yang Sibaek & Chakhee handle ni ada kaitan dengan mangsa2 kena bunuh tu...
Cuma the latest kes tu jer chief police tu belum mati lagi...
maybe dia next victim...
1st kes Chakhee masa kat Jangsan client dia police chief ni...
Ms Choi masih normal lagi masa tu...
kesian dia jadi mangsa chief tu...
Kalah kes...
Kena bayar fine pulak tu...
Padahal baru jadi polis...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 7-10-2022 09:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Iols curious dengan appa Chakhee...
Kenapa dia kumpul gambar & articles family & acquaintance Gido ni...

Backstory pasal Chef & Mr Han yang selalu lupa tu pun belum clear lagi...

Anak Mr Gido tu tak puas hati dengan Chakhee sebab grandpa layan Chakhee baik ke...
Tak pasal2 dicekik Chakhee tu sebab benci sangat...
Reply

Use magic Report

Post time 7-10-2022 09:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Rahah replied at 7-10-2022 08:04 PM
Maybe selepas grandma dia meninggal...
Sebelum tu ayah Chakhee tinggalkan dia pada grandma... tak ...

Oh ayah dia pernah masuk jail ye…iols termiss pulak part tu…
Reply

Use magic Report

Post time 7-10-2022 09:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Rahah replied at 7-10-2022 09:04 PM
Rupanya kes2 client yang Sibaek & Chakhee handle ni ada kaitan dengan mangsa2 kena bunuh tu...
Cuma  ...

Lepas tau apa yg ketua polis tu buat kat Choi Youn Jung, iols x kisah pun kalau dia jadi next victim…frankly speaking yg kena bunuh tu semua memang deserving sebab diorg tu jahat…yg jaga children home tu pun kita blm tau kisah dia…iols pelik apsal dia bawak anak kawan Chakhee tu gi tidur dgn dia…lepas tu bila Chakhee tanya budak tu org tu ada buat apa2 x kat dia, dia xnak jawab…
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 7-10-2022 09:37 PM From the mobile phone | Show all posts
1. Cho Hyun Sik - Lee Soon Young case - Kangsung Pharmacuetical case
2. Yoon Seuk Gu - Park Jun Woo's mother case (kes anak Yoon Seuk Gu) - kes golf caddie
3. Mr Park - iols speku dia pedo sebab bawa anak Lee Soon Young balik rumah
4. Next victim Jeon Jae Ho - kes Ms Choi Yoon Jong
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 7-10-2022 09:38 PM From the mobile phone | Show all posts
xyla73 replied at 7-10-2022 09:28 PM
Oh ayah dia pernah masuk jail ye…iols termiss pulak part tu…

Tak ingat siapa citer... rasanya Chakhee...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 7-10-2022 09:44 PM From the mobile phone | Show all posts
xyla73 replied at 7-10-2022 09:37 PM
Lepas tau apa yg ketua polis tu buat kat Choi Youn Jung, iols x kisah pun kalau dia jadi next vict ...

Yup...
Victims tu semua jahat...
That's why killer tu bunuh...
Sedih tengok Ms Choi...
Sebab asalnya dia normal tapi jadi macam tu sebab ketua polis tu la...

Iols speku Director children home tu pedo je...
Sebab dia bawak balik rumah anak kawan Chakhee tu...
Sama ada budak tu kena ugut ataupun budak tu memang tak sedarkan diri...
Entah dia bubuh ubat tidur ke...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 8-10-2022 03:00 PM | Show all posts
Edited by Rahah at 8-10-2022 03:02 PM

Episode 4... teacher Chakhee yang sebut pasal appa Chakhee masuk jail...

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2022 10:03 PM | Show all posts
Edited by mbhcsf at 8-10-2022 10:11 PM

episode 5 & 6,


OK , so far kite melihat kes kes bunuh ni danpertanyaan i ialah:-


ADAKAH  Jwa Si Baek ni hanyalah RED Herring?

adakah dia bukan pembunuh sebenar??? setelah i melihat air muka pemilik restoran dumpling tu - Sin Chi Sik - yg tahu kisah Dal Jae yg hilang ingatan tu?

tapi bagaimana dengan footage fottoge yg ditunjukkan polis wanita penyiasat tu? dan berkenaan  kes kes yg diambil oleh Noh Chaklee ni - semacam sebijik apa yg dikataka oleh wanita penyiasat tu ...so...
deep in my heart i don't want him to be the killer ...but banyk bukti menunjukkan it is likely him - so .... i nyer suspect

Shin Chi Sik tu lah

Jwa Si Baek..

Jang Gi Do...ini ada banyak musuh dan buat banyak musuh juga even wife , Ha Ran tu sendiri dah macam isytiar na jadi musuh  Gido ni.dalam circle jang Gi do - depa macam syak somebdy is killing their inner friend circles.





Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2022 10:10 PM | Show all posts
Rahah replied at 7-10-2022 09:44 PM
Yup...
Victims tu semua jahat...
That's why killer tu bunuh...

yg kes a lady yg ada simptm schizophrenia...yg pi kat court tu yeah kelakar ...sampai court tu pun mcam krik krik krik.....
habis habis si tertuduh self refreed to psychiatric ward. baguslahjuga.
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2022 09:49 AM | Show all posts
nope...iols still x percaya yg Jwa Sibaek is the murderer atas sebab2 berikut :
1) bukan dia sorang je ada jam mcm tu...as revealed by grandpa Byungchun, org yg dianggap pahlawan dapat jam tu...
2) dia ada dgn Chakhee pada malam Yoon Seokgu kena bunuh tu...mcm Chakhee cakap, dia perlukan masa 3 jam dari rumah dia ke tempat Yoon Seokgu kena bunuh, so impossible kalau dia yg buat
3) DNA Sibaek dijumpai dekat tape yg digunakan utk ikat Yoon Seokgu...iols suspect either the chef restoran dumpling (Chisik) atau org yg hilang ingatan tu...sebab ada dlm 1 episod Sibaek ada pegang2 tape tu kat restoran dumpling...so that could be how his DNA is there...

pada masa yg sama byk persoalan lain yg timbul :
1) who the hell is Lee Dong Pil? adakah dia the murderer? masa Chief Jeon bukak pintu tu muka dia mcm terkejut & sebelum tu dia baru je on the phone dgn detektif Jung tanya pasal Lee Dong Pil...
2) grandpa Byungchun - adakah dia ada apa2 rahsia in the past? Sibaek macam x suka dia...lepas salam dgn dia kat children home tu dia cuci tangan dia bersih2 as if dia nak hilangkan bekas tangan grandpa Byungchun tu
3) iols confuse pasal nurse yg dah meninggal tu...dia wife Chisik at the same time Jang Gido punya first love?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

6-2-2023 12:16 PM GMT+8 , Processed in 0.115809 second(s), 41 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list