CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
View: 36866|Reply: 101

Misteri Kuala Selangor

[Copy link]
Post time 29-9-2010 11:16 PM | Show all posts |Read mode
Post Last Edit by mizzLara at 29-9-2010 23:17

korg penah terdengar or mengalami apa2 misteri tak di kuala selangor atau area2 di sekitar pinggir2 selangor? i.e batang berjuntai a.k.a bestari jaya, ijok, tanjung karang n kawasan2 sewaktu dengannya..share2 la kat sini.. lagipun daerah kuala selangor kan penuh dengan sejarah pada zaman penjajahan dulu..so, meh kite citer2..

mod..kalau thread mcm ni dah ade..delete je la eh..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 29-9-2010 11:26 PM | Show all posts
mizzlara start dulu eh.. kwn ML penah drive mlm2 kat area jalan bukit bengkang bengkok yg dekat ngan kota puteri..time tu kol 2pg cmtu la..dorg bertiga.. driver,sblh driver n penumpang blakang sorg.. lepas je dari kuil kat jalan tu, c driver ni terpandang kat cermin pndang blakang..tetibe je dia nampak da ade 3 org penumpang kat blakang..
Reply

Use magic Report

Post time 30-9-2010 12:57 AM | Show all posts
yg tumpang tue awek ke laki2
Reply

Use magic Report

Post time 30-9-2010 10:17 AM | Show all posts
selepas kuala selangor nak menuju ke jeram ada satu umah usang kayu sebelah kiri.. dulu masa masih jalan lama aku selalu lalu situ mlm2 balik dari kampung.. rumah tu dr luar pun memang nampak sgt seramnya..
ada sekali tu masa kitorang lalu umah tu, aku terbau benda wangi sgt.. tapi sbb masa tu aku kecik lagi dgn selamba je aku tanya abah aku bau apa tu.. pastu abah aku marah suh diam...
sekarang ni umah tu masih ada lagi kalau x silap aku..
Reply

Use magic Report

Post time 30-9-2010 05:22 PM | Show all posts
jalan bengkang bengkok dekat kuil tuh memang seram klu lalu malam2...aku selalu lalu situ time maghrib...nak balik umah ikut short cut kat kota puteri - bt arang..tak pernah nampak apa2 tapi terasa keseramannya...
Reply

Use magic Report

Post time 30-9-2010 05:59 PM | Show all posts
time nk balik umah sewa..kt area jln kampung dr u nk ke rawang..housemate drive keta..ade la dlm kul 11 lebih..baru lpas abes meeting..slalu nye kitorg akan pot pet dlm keta..but dat nite..bulan penuh..then rasa sunyi nye jln..wat x taw je la kan..then lpas lalu satu titi ni..house mate ckp smbil pegang tngn aku..ckp kg kita bc ayat kursi sblum masok umah ek..teros meremang..then diam je..huhu lpas kt simpang tu..dh xde kot..

sblom nk masok umah kitorg baca surah kursi..then housmate g jerit..pg la aku x kaco pun..huhu.. then tanya dia..akak nampak ape..nampak bayang2 hitam kt side mirror..dia tumpang kita..huhu
Reply

Use magic Report

Post time 30-9-2010 08:06 PM | Show all posts
my sis dulu belajar kat area sg besar.... selalu gak hantar die memalam. kolej jauh terperuk lalu kebun pisang pokok kelapa, rumah jauh jauh plak tu.. pernah sekali terjadi hantar die dlm pukul 10 malam sampai... masa nak gerak balik ambil masa 20 minit gak nak sampai simpang besar balik.... bau semerbak dalam kereta... dah agak ar sebab rase ade yg menyinggah atas roof keta... baca ape yg patut... pucat lesi sampai simpang besar.... Allah jer tau...

dengar cerite lain, dia yg minta tumpang, bawak baby... tanye diam jer..nak pegi mana.. die nyanyi dodoikan anak jer... tiba-tiba soh berenti.. n tetibe gak ujan gerimis.. alih pandang dah kat luar keta...

huhu... tukar wajah, rambut panjang..kain putih..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 2-10-2010 03:39 AM | Show all posts
jalan bengkang bengkok dekat kuil tuh memang seram klu lalu malam2...aku selalu lalu situ time maghr ...
cikmun Post at 30-9-2010 17:22



    tau takpe.. lgpun kat area situ da byk org xcident..penah dulu, darah org xcdent still nmpak lg kt depan kuil tu for a few weeks..serramm jee..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 2-10-2010 03:40 AM | Show all posts
Reply 3# chewan

haruss laa ala2 cik ponti...huhu
Reply

Use magic Report

Post time 2-10-2010 10:38 AM | Show all posts
saya lalu jalan kelapa sawit batang berjuntai pukul 1 am 2 am 3 am nak tengok ladang,tak ada hantu puuuuuuuuuuuuun
Reply

Use magic Report

Post time 6-10-2010 01:17 AM | Show all posts
Kat jalan bengkang bengkok tu pon banyak jirat Cina...

Serammmm kalau tengok gambo2 kat jirat tepi jln...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 6-10-2010 03:43 AM | Show all posts
kubur hindu pn ade kt situ....mmg cam seram pn....
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 6-10-2010 03:45 AM | Show all posts
saya lalu jalan kelapa sawit batang berjuntai pukul 1 am 2 am 3 am nak tengok ladang,tak ada hantu p ...
poshbabe01 Post at 2-10-2010 10:38



    lom ade jodoh nk jmp lg tu..
Reply

Use magic Report

Post time 6-10-2010 09:17 AM | Show all posts
tak penah sampai kuala selangor...
kalu ada pun..lalu jer lepasi tg karang kot..
Reply

Use magic Report

Post time 6-10-2010 10:18 AM | Show all posts
Tp jlan kat situ memang sunyi je...seram si..
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2010 09:57 PM | Show all posts
Jalan tu je paling dekat kalau nak gi KL dari Sabak Bernam n Kuala Selangor...tapi jalan tu x sunyi sangat...

Camne tah kalau jln tu lengang...
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2010 01:13 AM | Show all posts
haa..Alhamdulillah,selalu balik kg kat sabak bernam tu..
x penah lak jumpa..hee..
Reply

Use magic Report

Post time 4-11-2010 05:55 PM | Show all posts
Reply 2# mizzLara


    2 minggu lepas, hari sabtu, kitaorg ada buat kerja amal, iaitu tanam pokok bakau dekat area Taman Alam Kuala Selangor. So kitaorg pergi menginap dekat homestay dekat area Sabak Bernam. So malam tu kitaorg pergi tengok kelip2 dekat Bukit Belimbing. Tapi tulah kalau nak tengok kelip2 nie rasanya kena naik sampan, mmg tepat lah jangkaan saya kena naik sampan, satu sampan muatlah kitaorg nie lebih dari 10 org rasanya termasuk kanak2 sekali.

    According to org yg kemudi sampan nie dia ckp Sg nie namanya Sg Bernam, mmg lebar lah, dalam pulak, dalam waktu malam kitorg pun menyusuri lah ke hulu sg nie nak tgk semata2 kelip2, diaorg yang request nak tengok..saya bawakan lah diaorg nie kesini, saya pulak 1st time nie naik sampan nak tgk kelip2, dalam 20 ke 30 minit cam tu ah, so balik ke pengkalan, tiba2 bila sampai je tepi pengkalan nie ada salah seorg dari kumpulan kami nie adik perempuan kpd salah seorg kumpulan berlari meluru naik keatas, cuma pelik lah apsal dia nie, berlari ke tempat berkumpul mula2 sekali tempat nak pakai life jacket.

    Kitaorang tak rasa apa2 lah, tp kitaorg rasa pelik, masa makan malam tu, budak nie makan sampai 2 pinggan mee goreng, mata dia pulak masa tu tiba2 je terbuntang...lepas tiba kakak dia panggil saya ke tpt lain, dia ckp dia dulu pernah masuk kolej area sini dan pernah kena rasuk, so dia suruh saya hantar diaorg balik terus ke KL tp saya cakap nanti dahulu, rasanya boleh di settlekan, saya mintak air suam dari tuan empunya kedai, lepas saya baca Al Fatihah, sesudah tu Selawat ke atas Nabi 3 x, lepas tu saya hembuskan ke gelas tu, terus saya suruh dia minum air tu, lepas tu amik air tu sikit letak kan kat tangan, sapu kat muka dia 3 kali

    Lepas tu kakak dia bawa dia ke dalam kereta, saya tanya dia OK ke? dia jawab dah Ok...so dengan pantas kitaorg pun terus balik ke homestay. Masa kat chalet tu pun, dia kena balik, saya baca lagi surah al Fatihah selawat 3 x hembus ke dlm botol air mineral lepas buat mcm mana kat kedai tadi.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 4-11-2010 07:16 PM | Show all posts
alamak. semua cerita korang ni lokasi laluan aku. Alhamdulillah x pernah jumpa dgn bnda2 pelik
Reply

Use magic Report

Post time 4-11-2010 10:54 PM | Show all posts
kelip2 bukit belimbing tu di kuala selangor bukan disabak bernam ... sungai tu sungai selangor ...
satu sampan maksima empat orang je ...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

3-7-2022 10:37 PM GMT+8 , Processed in 0.193376 second(s), 23 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list