CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
View: 3368|Reply: 98

[Tempatan] Harga barang naik mengeluh tapi boleh je beli kopi mahal.Betul ke rakyat Malaysia benar-benar terkesan?

  [Copy link]
Post time 15-8-2022 11:36 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Edited by YgBenar at 15-8-2022 11:46 PM


Kita tidak menafikan kehidupan di fasa endemik ini sangat mencabar. Namun, gaya hidup kita masih tidak berubah. Jika kita perhatikan, kenaikan harga barang ini berpunca daripada permintaan tinggi, jadi tidak salahnya kita meletakkan sedikit usaha untuk mengawal pembelian buat sementara waktu.

Betul ke rakyat Malaysia benar-benar terkesan? Sama-sama kita fikirkan.
Kredit Muzik : Artlist

#HargaBarangNaik
#AyamNaikHarga

Sumber Sinar Harian

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 16-8-2022 01:46 AM From the mobile phone | Show all posts
X minum kopi, so x tau nk ckp
Reply

Use magic Report

Post time 16-8-2022 02:05 AM From the mobile phone | Show all posts
Aq x minum kopi mahal harga ala2 starbuck bagai tu...
Reply

Use magic Report

Post time 16-8-2022 02:08 AM From the mobile phone | Show all posts
Kuaci 100g naik jadi rm3 kat kedai runcit.


Reply

Use magic Report

Post time 16-8-2022 06:26 AM From the mobile phone | Show all posts
Ak kn minum coffee ari2... Tp cafe biasa je la bkn Starbuck
Reply

Use magic Report

Post time 16-8-2022 07:17 AM From the mobile phone | Show all posts
Xpenah beli starbuck,zen coffee,daboba,bubblebee & kopi2 yg sewaktu dgnnya
Reply

Use magic Report

Post time 16-8-2022 07:21 AM | Show all posts
Menipu je rakyat Malaysia ni..kata tak ada duit tapi beli kereta baru sampai kena Q, kopi harga RM20 secawan, holiday Grand Lexis full booked
Reply

Use magic Report

Post time 16-8-2022 07:24 AM From the mobile phone | Show all posts
Aku nak beli kopi maru kat mynews tu pun dah rasa mahal. RM6.Biasa bancuh nescafe aje.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 16-8-2022 07:25 AM From the mobile phone | Show all posts
Nanti ada je yg akan justify kebebalan masing2.
Yg penting semua salah kerajaan
Reply

Use magic Report

Post time 16-8-2022 07:49 AM | Show all posts
Yang beratur tu betul ke minum kopi? Selalu yang order pelik-pelik rupa.
Reply

Use magic Report

Post time 16-8-2022 07:51 AM From the mobile phone | Show all posts
Yg beli kopi mahal tu bbnu, x beli barang dapur pn..dorg gna duit elaun blaja
Yg bergolok gadai makayah dorg lh gtuuu
Reply

Use magic Report

Post time 16-8-2022 07:58 AM From the mobile phone | Show all posts
venom1 replied at 16-8-2022 07:21 AM
Menipu je rakyat Malaysia ni..kata tak ada duit tapi beli kereta baru sampai kena Q, kopi harga RM20 ...

Tu org kayooo sis.. yg b40 tuu yg duk kg tuu
Reply

Use magic Report

Post time 16-8-2022 07:59 AM From the mobile phone | Show all posts
venom1 replied at 16-8-2022 07:21 AM
Menipu je rakyat Malaysia ni..kata tak ada duit tapi beli kereta baru sampai kena Q, kopi harga RM20 ...

Sis tgk che ta tgk azhar suleman.. depa tuu beli tongkol mas pun boleh
Reply

Use magic Report

Post time 16-8-2022 08:59 AM From the mobile phone | Show all posts
Yg tayang2 tu dh sah2 bkn yg susah
Atau pun puak yg tayang selagi boleh
tapi hutang
Yg susah takde benda nak tayang
Reply

Use magic Report

Post time 16-8-2022 09:05 AM | Show all posts
kalau  terkesan, rakyat Malaysia akan turun protes macam di Sri Lanka....
tapi yg rakyat turun protes pasal LCS....
Reply

Use magic Report

Post time 16-8-2022 09:06 AM | Show all posts
Kalau Malaysia bangunkan mesin jana duit automatik tanpa modal dalam bentuk laman web pun tetap tak sanggup beli kopi mahal-mahal.. Baik beli Omega Plus dan oat serta Anlene aje la..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 16-8-2022 09:29 AM From the mobile phone | Show all posts
Bodo betul org yg cuba justify rakyat tak susah sebab ramai minum kopi mahal, hotel penuh.... Yg mampu tu mewakili berapa % rakyat malaysia? Yg susah tak dipandang pula
Reply

Use magic Report

Post time 16-8-2022 09:30 AM From the mobile phone | Show all posts
Maha 2022 bru ni menunjuk kan rakyat tak terkesan sekian dr saya
Reply

Use magic Report

Post time 16-8-2022 09:34 AM From the mobile phone | Show all posts
teringat dulu ada macai justify masih ramai org pegi KFC dan DUDUK dkt tangga SOGO nak tunjuk rakyat xterkesan dgn kenaikan harga barang
Reply

Use magic Report

Post time 16-8-2022 09:34 AM | Show all posts
inilah kebodohan rakyat malaysia.. bukan kopi jaa... tengok tempat2 makan kaa percutian kaa sesak + highway kaa jalan2 sesak (kecuali waktu kerja ) .. nak booking kete pun kena long queue...

tapi manusia bodoh tanya berapa percent kaa tu tak buleh jadi indicator ka apa kaa.. tahun sebelum 2000.. buleh p tengok berapa banyak kenderaan di highway + berapa ramai manusia di mall kaa tempat2 makan viral ka apa kaa... time tu ramai mengeluh susah gak walaupun depa cakap RM50 penuh troli ka apa kaa..

Manusia bangang lagu ni laa berpunca dari polisi KERAjaan + pembangang dok lahirkan.. kerja complaint tanpa nak improve diri sundri + selfish... tanak ambil tahu hal donia sebenaq & teruih nak hidop dalam donia utopia sambil menyalak zalim ke hulu ke hilir...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT


Forum Hot Topic

 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

4-10-2022 05:39 AM GMT+8 , Processed in 0.098512 second(s), 22 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list