CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: mojarean_X

[Dunia] Saraf Salman Rushdie putus akibat ditikam, mungkin buta sebelah mata

  [Copy link]
Post time 14-8-2022 03:09 PM | Show all posts
kesalahan dia ialah menyakitkan hati manusia, lawannya ialah sakitkan balik hati dia, bukan pi tikam

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 14-8-2022 03:21 PM | Show all posts
mbhcsf replied at 13-8-2022 08:19 PM
yes, dia ingat dia terlepas kan? dia ingat dia boleh terlepas dalam realm dunia ni. Dia mengundang  ...

dasar lobainita terrorist ko ni
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2022 03:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Dlm Bridget Jones diary die ade

Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2022 04:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Decaffeinated replied at 14-8-2022 03:09 PM
kesalahan dia ialah menyakitkan hati manusia, lawannya ialah sakitkan balik hati dia, bukan pi tikam ...

Ini menarik ..baru kejap tadi aku terbaca artikel yg kamala harris akn attend state funeral utk shinzo abe.mungkin aku lps pandang...apa kesalahan abe sampai dia ditembak  oleh senjata buatan sendiri di khlayak ramai?adakah pernah abe menembak org ?
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2022 04:38 PM | Show all posts
zamzam replied at 13-8-2022 02:32 PM
Salman mmg rancang x pergi tempat yg ramai 'musuh'  tp dia ditikam ditempat yg x disangka i. e maj ...

apa hikmahnya beliau ditikam dalam satu majlis sastera di new york menurut penelitian kamu?


Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2022 04:43 PM | Show all posts
sekngucing replied at 13-8-2022 05:58 PM
aku ok ja dgn salman rushdie
yg pg tikam tu memamg terorislah..baru 24 ...dah disemai benih benih ke ...

kat atas tu ada forummer bagi tau yang menikam tu belum lahir pun masa buku Salman ni ditulis, kind of mengiyakan apa yang ko cakap ni


Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2022 04:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Decaffeinated replied at 14-8-2022 04:43 PM
kat atas tu ada forummer bagi tau yang menikam tu belum lahir pun masa buku Salman ni ditulis, kin ...

bukan saja dia lahir masa buku tu ditulis...
malah masa ditetbitkan..popular dan jd kontroversi
satanic verses keluar 1988...malaun yg tikam ni lahir tahun 1998
masa dia membesar...buku ni org tak tahu dan peduli dah
mesti ada org yg hasut...semai kebencian..pengaruhi malaun ni
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2022 04:58 PM | Show all posts
mbhcsf replied at 13-8-2022 01:06 PM
oh  yes , si penulis buku THE SATANIC verses

hmm...mata kemungkinan buta, saraf lengan possibly put ...
hati juga untuk melihat, qalb itu...wow simbolik betul bila lihat organ yg tercedera tu. hati itu gagal, qalb itu gagal menilai ketika hidup...
yang kata hati itu boleh melihat dan menyimpan data tu melayu as in sakit hati, terang hati, patah hati, jatuh hati, jangan simpan di dalam hati etc. Sains membuktikan hati is doing none of that.

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 14-8-2022 05:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Dwdrum replied at 14-8-2022 06:49 AM
Dahulu ada buku the kite runner dan ada movie... Movie aku tidak tengok.... Ummah sentap juga di b ...

selain salman rushdie..ada sorang lg penulis.buku pemenang nobel literature yg sinikal terhadap islam.iaitu vs naipaul
tp ummah tak kenal dia sebab
1. takda fatwa dari mana mana ulamak.suruh bjnuh dia
2. takda tunjuk perasaan membantag dia ni sebab menghina islam
jd pembenci salman ni..bukan kenalndan baca pun buku salman..cuma diajar...diasuh..dikenalkan oleh pelampau2 agama yg menyemai benih benih kebencian
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2022 05:04 PM | Show all posts
Orenn1 replied at 13-8-2022 09:35 PM
lobainita mbcdefgh tu dr dulu mmg kebanyakan posting dia sampahhh, dia sorg jah faham posting mela ...

CI jadi lebih berwarna warni sebab ada oren dan gosh


Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2022 05:11 PM | Show all posts
alesandra replied at 14-8-2022 04:13 PM
Ini menarik ..baru kejap tadi aku terbaca artikel yg kamala harris akn attend state funeral utk sh ...

aku lebih mudah hadam (bukan setuju ya!) kalau ada orang pi tumbuk or tikam presiden US atau PM Jepun sebab they are in a position to cause kematian beribu nyawa yang tak berdosa.
berapa orang dah mati kerana tulisan dia ni?


Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2022 06:08 PM | Show all posts
ingatla jgn riak ingat org takut nak take action.
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2022 06:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Decaffeinated replied at 14-8-2022 05:11 PM
aku lebih mudah hadam (bukan setuju ya!) kalau ada orang pi tumbuk or tikam presiden US atau PM Je ...

Pembunuhan abe bukan bermotif kan politik pun.mak penembak tu bankrup sbb derma duit kt gereja.dia berdendam ..tembak.dan  anehnya aku tak nampak pun (again..mungkin aku terlepas pandang )perkataan terrorist serata alam.mungkin hanya  pada islam kot.itupun kalau kita betul2 ikhlas nak bersikap adil la kann
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2022 06:36 PM From the mobile phone | Show all posts
pengajaran utk yg nak cuba jadi mcm salman rushdie. hidup ketakutan berpuluh-puluh tahun sampai mati
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2022 07:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Decaffeinated replied at 14-8-2022 04:38 PM
apa hikmahnya beliau ditikam dalam satu majlis sastera di new york menurut penelitian kamu?

Salman sentiasa dikawal rapi dan mungkin dia semakin lupa dia pernah buat umat islam marah.  Tp bukan semua org islam boleh lupa apa yg dia tulis.  
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2022 07:25 PM From the mobile phone | Show all posts
sekngucing replied at 14-8-2022 04:53 PM
bukan saja dia lahir masa buku tu ditulis...
malah masa ditetbitkan..popular dan jd kontroversi
sa ...

Xpayah penghasut.  Yg tikam tu boleh jer google saper salman tu.  
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 14-8-2022 07:49 PM | Show all posts
Mcm mana dgn org islam duk menghina agama lain semua salah masuk neraka agama islam saja yg betul so kita semua kena saling berbunuh bunuhan ke baru puas hati biar mamposs semua
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2022 07:56 PM From the mobile phone | Show all posts
bak pepatah caucasian, u reap what u sow (kalo tk silap la)

dia jutawan... tkde masalah nak byr kos rawatan...
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2022 08:35 PM | Show all posts
untunglah dia msh hidup lg
bukan terus jalan
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2022 08:41 PM From the mobile phone | Show all posts
berani berumah kat tepi pantai so hadapla badai ombak yg melanda..erkkkk
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

4-12-2022 04:30 PM GMT+8 , Processed in 0.310071 second(s), 39 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list