CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: mojarean_X

[Dunia] Saraf Salman Rushdie putus akibat ditikam, mungkin buta sebelah mata

  [Copy link]
Post time 13-8-2022 07:34 PM | Show all posts
Hadi Matar



The man arrested in Friday’s stabbing of famed novelist Salman Rushdie was identified by police as a New Jersey man, who law enforcement sources tell The Post he had sympathies toward the Iranian government that has called for Rushdie’s death.

Hadi Matar, 24, of Fairview, New Jersey, was arrested after he stormed the stage at the Chautauqua Institution in Western New York and allegedly stabbed the author multiple times, New York State Police said Friday.

Rushdie suffered stab wounds to the neck and abdomen, and remained in surgery at a nearby trauma center Friday evening, according to police.

Law enforcement sources told The Post that an initial investigation suggests Matar has made social media posts in support of Iran and its Revolutionary Guard, and in support of Shi’a extremism more broadly.

New York State Police, however, said that Matar’s motive remained unclear.

“We don’t have any indication of a motive at this time,” Major Eugene J. Staniszewski told reporters. He added that police believe Matar acted alone.

Matar’s attorney, public defender Nathaniel Barone declined to comment when reached by the Associated Press.

The suspect was awaiting arraignment Friday and no charges were immediately announced. Matar’s New Jersey home was blocked off by authorities.


-------------------------

Keturunan Lebanon

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 13-8-2022 08:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Dari dulu lagi, ingatkan aku sorg je tak faham komen si mbhcsf ni.. rupanya ada juga sama macam aku..
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2022 08:07 PM | Show all posts
Edited by mbhcsf at 13-8-2022 08:20 PM
axl_bach replied at 13-8-2022 06:26 PM
Siapa ckp hati tu qalbun?  Hati tu kibdah... Qalbun tu jantung

qalb = spiritual cognition.
u nak ambil makan teras qalb tu jantung anatomically pun boleh you nak tengok definisi dia sebagai spiritual organ of cognition pun tak pe. dalam konteks ni i take it qalb tu spiritual cognition.

yg jantung qalb tu i tulis sebaris tu, bukan i ingat benda yg sama. cuma terfikir yang hendon isteri org yg ALlah kecam dalam quran mamah hati uncle nabi muhammda SAW...dalam kes ni...wow organ hati tu jugak yg diimplicate , interesting juga, organ hati ni.
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2022 08:19 PM | Show all posts
Edited by mbhcsf at 13-8-2022 08:25 PM
Solokkk replied at 13-8-2022 03:38 PM
Lebih 30 tahun hidup dlm ‘persembunyian’ ala2 hidup dlm penjara. Mungkin dia ingat org dah lupa ko ...

yes, dia ingat dia terlepas kan? dia ingat dia boleh terlepas dalam realm dunia ni. Dia mengundang murka ALLAH SWT, so ...pada I org yg berwenang wenang nak kritikal terhadap agama dengan anggap depa tu liberated minds  adalah bongkak. kat sini , tauladan ialah jgn bongkak depan Allah, dia ingat dia dah tak ade ancaman yg nyata jelas and tightnyer security tapi tulah..lain kali kene beringat  bila menulis...dia menggunakan aqal, mata and tangan , qalb tu untuk menilai ,apabila tak gune dengan cara yg sepatutnya ...jadi bongkak and org bongkak Allah tak suke....especially yg kurang ajar , cari pasal sendiri.
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2022 09:13 PM | Show all posts
najib888 replied at 13-8-2022 08:03 PM
Dari dulu lagi, ingatkan aku sorg je tak faham komen si mbhcsf ni.. rupanya ada juga sama macam aku. ...

Hahahahha, ko igt ko sorg je ke brojib?

Dia bincang isu secara teras, kita mmg x faham sbb kita cakap isu superficial....org london kata shallow kita2 nih sbb tu x faham argumentasi dia
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2022 09:15 PM | Show all posts
mbhcsf replied at 13-8-2022 08:07 PM
qalb = spiritual cognition.
u nak ambil makan teras qalb tu jantung anatomically pun boleh you nak ...

siapa yg kata qalbun as spiritual cognition tu merujuk kpd hati (liver)??
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2022 09:29 PM | Show all posts
mbhcsf replied at 13-8-2022 01:06 PM
oh  yes , si penulis buku THE SATANIC verses

hmm...mata kemungkinan buta, saraf lengan possibly put ...

Klu kena kat ko or family ko kira simbolic jugak ke macam mana
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2022 09:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Two wrongs don't make a right...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 13-8-2022 09:35 PM | Show all posts
axl_bach replied at 13-8-2022 09:13 PM
Hahahahha, ko igt ko sorg je ke brojib?

Dia bincang isu secara teras, kita mmg x faham sbb kita c ...

lobainita mbcdefgh tu dr dulu mmg kebanyakan posting dia sampahhh, dia sorg jah faham posting melalut laluttttt dia tu, kononnya nak tunjuk pandaiiiii tahu serba serbi yg konon org lain tak tahu, study landen ex kelig jewish bla bla bla  semua hebat2 hints dia bagi pasal dia walaupun mentaliti tertutop ala taliban lol dulu skit2 goshhh skit skitt2 goshhhhh, goshhh ke hulu goshhh ke hilirrrr lol kohkohkohhhh
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2022 09:44 PM | Show all posts
mbhcsf replied at 13-8-2022 01:06 PM
oh  yes , si penulis buku THE SATANIC verses

hmm...mata kemungkinan buta, saraf lengan possibly put ...

persis bangkai yang masih bernyawa
hilang sudah nikmat dunia
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2022 09:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Alhamdullillah...
setiap perbuatan pasti ada balasannya.
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2022 10:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Hrp2 dia suffer lama baru mati
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2022 10:21 PM From the mobile phone | Show all posts
zamnie replied at 13-8-2022 10:07 PM
Hrp2 dia suffer lama baru mati

Shimon perez ke yitzak rabin yg sakit lama tu?


Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2022 11:13 PM | Show all posts
axl_bach replied at 13-8-2022 09:15 PM
siapa yg kata qalbun as spiritual cognition tu merujuk kpd hati (liver)??

wow, i rasanya dah bagi penerangan kat my posting tu. kalau u tak faham , i rasa pelik pulak, sedangkan i dah bagi penerangan.

Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2022 11:13 PM | Show all posts
Orenn1 replied at 13-8-2022 09:35 PM
lobainita mbcdefgh tu dr dulu mmg kebanyakan posting dia sampahhh, dia sorg jah faham posting mela ...

impulsivenyer posting ini. but as usual kandungan posting impulsive ni hanya memberikan senyuman sahaja. dah biase . kenapa? sentap ke?
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2022 11:40 PM | Show all posts
mbhcsf replied at 13-8-2022 11:13 PM
impulsivenyer posting ini. but as usual kandungan posting impulsive ni hanya memberikan senyuman s ...

Ko punya kebanyakan posting mmg terkenal dr dulu lagi posting syok sendiri posting nak tunjuk pandai tp terkeluarr kebodohan. Lobainita asal jamban kat luar rmh tiba2 dpt tongkat g sambung belajar kat landennn, lps tu acah2 kat forum kelig jewish bla bla bla gosh ke hulu goshhhhh ie hilirrr khennnn lol kohkohkohhhh forumers lama mesti ingattt rindunya maidennn

aku takleh lupa ko meroyyan takleh tunjuk bukti seperti dakwaan ko asiyah dikahwini ketika berumur 19 tahun n bukannya 6 tahun lol kohkohkohhhh  lobainita taliban ko nih lol kohkohkohhhh
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 14-8-2022 03:03 AM From the mobile phone | Show all posts
Yg.jatuhkan hukuman mati Iran. So yg.tikam tu Syiah lah kan, kan kapeer juga, napa semua gumbira??
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2022 06:44 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Dwdrum at 13-8-2022 02:46 PM

Dia ini kira panjang umur sebab kena stabbed di neck dan torso... Kena ventilator itu common lah nanti ok lah...mungkin buta saja lah... Ambil masa untuk recovery process...
Acik acik drama tidak habis...
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2022 06:49 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Dwdrum at 13-8-2022 02:50 PM
Orenn1 replied at 13-8-2022 07:40 AM
Ko punya kebanyakan posting mmg terkenal dr dulu lagi posting syok sendiri posting nak tunjuk ...


Dahulu ada buku the kite runner dan ada movie... Movie aku tidak tengok.... Ummah sentap juga di barat... Kata author mahu buruk kan taliban... Buku bukan based true story pun...

Depa ini promote keamanan... Tiada keganasan kena provoke or someone speak up sikit keluar terus sisi terrorist....
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2022 07:56 AM From the mobile phone | Show all posts
axl_bach replied at 13-8-2022 05:13 AM
Hahahahha, ko igt ko sorg je ke brojib?

Dia bincang isu secara teras, kita mmg x faham sbb kita c ...

Boleh tanya ber bincang secara teras itu apa?...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

7-12-2022 09:12 AM GMT+8 , Processed in 0.115444 second(s), 39 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list