CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: mojarean_X

[Dunia] Saraf Salman Rushdie putus akibat ditikam, mungkin buta sebelah mata

  [Copy link]
Post time 13-8-2022 02:12 PM | Show all posts
Edited by mbhcsf at 13-8-2022 02:19 PM
green~tea replied at 13-8-2022 01:32 PM
Seksa nya kalo tak mati2 even dah condition mcm ni....

tang liver tu may be ada liver transplant donour , okay kot ...tapi tang mata and tangan tu ...tak tau la nak habaq bila usia 75 thn...macam tu.
Tengok aje mendiang Stephen HAwking menderita ALS - sub type of motor neurone disease, saraf motor dia rosak, kan...
tu satu badan  tapi mamat ni Allah sayang lagi tu , satu tangan tak leh function, tapi tatau tangan dominat ke ape..
y tak leh cakap tu - - i tatau sama ada saraf vagus  yg supply ke vocal fols, pita suare dia tu kene hiris sama / cedera sama ke sebab ditikam di leher , macam style korean drama killer kot?
iskk ngeri bace...tu pun tak tahu boleh lagi menelan makanan ke tak sebab la ni kita tak leh pasti - dia on ventilator...

the epitome of a person with shalli i say, 'liberated mind' .mudarat diri je bila langgar norma and tatasusila , bila kurang ajar dengan ALLAh so ...jgn bongkak depan ALLAH.


Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 13-8-2022 02:32 PM From the mobile phone | Show all posts
AbukRokok replied at 13-8-2022 11:26 AM
iran dah lama rancang salman je yg lalai

Salman mmg rancang x pergi tempat yg ramai 'musuh'  tp dia ditikam ditempat yg x disangka i. e majlis sastera.  Sesungguhnya Allah sebaik perancang.  
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2022 02:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Paaadannn muukaaaa

Wish i can say that to his ugly face.
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2022 03:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Takde yg bekap ke?


Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2022 03:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Lebih 30 tahun hidup dlm ‘persembunyian’ ala2 hidup dlm penjara. Mungkin dia ingat org dah lupa kontroversi yg dia cetuskan.
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2022 03:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Hari ni poremer etis cuti ke? Takde pulak yang mencerca Islam.. hairannn ..
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2022 03:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Oh begitu kisahnya. Patut la kena tikam.
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2022 04:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Puas ati plak baca news yang ni
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 13-8-2022 04:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Teori konspirasi B40.... Buta sebelah mata membuktikan SR ni la Dajjal.
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2022 04:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Apa2 cash2??kemain korang menghencap Iran syiah tu sesat.tapi fatwa  dari iran ni jugakla yg dia ni halal utk dibunuh.
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2022 05:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Solokkk replied at 13-8-2022 03:38 PM
Lebih 30 tahun hidup dlm ‘persembunyian’ ala2 hidup dlm penjara. Mungkin dia ingat org dah lupa ko ...

Ala2 hidup penjara ???biar benar ?elok je dia hidup senang lenang kawen dgn model laa.siap jadi cameo bridget jones diary  segala
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2022 05:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Solokkk at 13-8-2022 05:28 PM
alesandra replied at 13-8-2022 05:03 PM
Ala2 hidup penjara ???biar benar ?elok je dia hidup senang lenang kawen dgn model laa.siap jadi ca ...


Tetap tak hidup macam org lain. Masih ‘terpenjara’. Nak pergi event pun kena make sure event betul2 selamat dgn security semua. Event masa kena tikam tuh pun, dia mungkin ingat event tuh dah terbaik securitynya untuk keselamatannnya. Rupanya masih ramai lagik ingat kontroversi provokasi yg dia cetuskan. Yg tikam tuh pun belum lahir agaknya bila si Salman nih cetuskan kontroversi provokasi. Sampai anak cucu cicit, pendek kata, sampai bila2 org Islam akan ingat. CASH la kena tikam.
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2022 05:22 PM From the mobile phone | Show all posts
JunkMail replied at 13-8-2022 03:43 PM
Hari ni poremer etis cuti ke? Takde pulak yang mencerca Islam.. hairannn ..

Nanti muncul la tuh. Weekend, berhibur, tenangkan fikiran, rehat2kan badan dari keja…..hehehe.
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2022 05:40 PM | Show all posts
di New Yor....mmmm aka terlepas lah Hadi Matar
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2022 05:48 PM From the mobile phone | Show all posts
sharlenetexas replied at 13-8-2022 07:25 AM
Takde yg bekap ke?

Takda peminat kot.
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2022 05:58 PM From the mobile phone | Show all posts
aku ok ja dgn salman rushdie
yg pg tikam tu memamg terorislah..baru 24 ...dah disemai benih benih kebencian sejak kecil...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 13-8-2022 06:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by lostfaith at 13-8-2022 06:25 PM

Xxxxxxxxxxxx
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2022 06:26 PM From the mobile phone | Show all posts
mbhcsf replied at 13-8-2022 01:06 PM
oh  yes , si penulis buku THE SATANIC verses

hmm...mata kemungkinan buta, saraf lengan possibly put ...

Siapa ckp hati tu qalbun?  Hati tu kibdah... Qalbun tu jantung
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2022 07:18 PM | Show all posts
mbhcsf replied at 13-8-2022 02:12 PM
tang liver tu may be ada liver transplant donour , okay kot ...tapi tang mata and tangan tu ...tak  ...

apa yang awak cuba sampaikan?
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2022 07:33 PM | Show all posts
apa sajalah yang akan dinampakkan kat dia dalam keadaan sebegini sekarang eh
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

4-12-2022 05:56 PM GMT+8 , Processed in 0.140373 second(s), 39 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list