CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
View: 1942|Reply: 17

[Tempatan] Al-Quran dalam pelukan wanita terjatuh dari pangsapuri 19 tingkat

  [Copy link]
Post time 12-8-2022 08:06 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Edited by mojarean_X at 12-8-2022 08:08 PM


GEORGE TOWN – Seorang wanita cedera selepas dipercayai terjatuh dari tingkat 19 sebuah pangsapuri di Sungai Ara di sini, hari ini.

Kejadian jam 12.05 tengah hari itu mengejutkan penghuni setempat selepas menemui mangsa di bahagian tempat letak kereta bertingkat pangsapuri terbabit.


Pihak bomba bantu mengangkat mangsa sebelum diserahkan kepada pasukan Bulan Sabit Merah

Ketua Operasi Balai Bomba dan Penyelamat Bayan Baru, Mohd Awis Kharni Abd Rahman berkata, pihaknya bergegas ke lokasi selepas menerima panggilan bagi operasi membantu mengangkat mangsa.

”Mangsa diserahkan kepada pasukan kesihatan yang berada di lokasi kejadian untuk tindakan susulan,” katanya.

Mangsa yang sudah mendirikan rumah tangga itu diberikan rawatan awal oleh pasukan Bulan Sabit Merah sebelum dibawa ke Hospital Pulau Pinang (HPP) untuk tindakan lanjut.Difahamkan mangsa kini masih menerima rawatan di HPP. – MalaysiaGazette

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 12-8-2022 09:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Jatuh tgkt 19 cedera je?
Reply

Use magic Report

Post time 12-8-2022 09:08 PM | Show all posts
  سُبْحَانَ ٱللَّٰهِ  ( SubhanAllah )
Reply

Use magic Report

Post time 12-8-2022 09:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Panjang umur betol.. tingkat 19 tu tak berkecai pulak tulang dia
Reply

Use magic Report

Post time 12-8-2022 09:38 PM From the mobile phone | Show all posts
huhu sakitnya punya la tggi jatuh tu.
Reply

Use magic Report

Post time 12-8-2022 09:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Camne le jatuh kak..dgn alquran.allah maha besar.hidup lagi
Reply

Use magic Report

Post time 12-8-2022 09:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Macam jatuh atas bumbung jer.
Tengok metal roof sheet tepi tu kemek.
Reply

Use magic Report

Post time 12-8-2022 09:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Nanti malaikat tanya kenapa kau peluk islam kau jawab sebab terjun dari tingkat 19 sambil pegang quran tak mampos2 dekkk…. Ada yang nak try sky diving tapi instead of parachute, kau pakai al quran dek? Any takers dek?
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 12-8-2022 10:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Terbaring elok postur macam atas katil?
Reply

Use magic Report

Post time 12-8-2022 10:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Nak mati tp sakit yg dapat
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2022 12:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Dapat sakit, ni kalau cubaan suicide tak pasal2 kena dakwa plak. Bertambah2 setures.
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2022 12:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Jatuh tersangkut2 kat awning tingkap unit bawah kot... Nampak tak cedera teruk tapi internal injured/bleeding kita tak tau... Nantikan aje report MRI nnt..
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2022 12:13 PM | Show all posts
Kes macam ni selalu banyak kecederan dalaman silap2 dapat kecacatan kekal lagi tambah stress
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2022 12:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Rezeki baik...jatuh tingkat 19 masih dpt hidup..second chance dik, hargai ek.
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2022 12:32 PM | Show all posts
Mungkin jatih atas awning rumah orang jadi kelajuan itu berkurang sedikit
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2022 12:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Tetaplah miracle kalau jatuh kat mana2 atap/awning sbb org jatuh dari 5 tingkat pun boleh meninggal...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 13-8-2022 01:16 PM | Show all posts
Astaghfirullah !!! ni apa jadi ini? suicide attempt ke atau ...kes jenayah ni?
cedera je ye jatuh daripada tingkat 19 tu. tinggi tu , haissh...takut parah kepala and tulang belakang je lah di samping lelain organ..
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2022 03:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Biar betul hidup lagik? Allah maha besar
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

6-10-2022 07:26 PM GMT+8 , Processed in 0.090469 second(s), 22 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list