CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
123Next
Return to list New
View: 4145|Reply: 47

'Genap setahun Ayash. Saya tak boleh beri sentuhan seperti ibu' - Shuib

  [Copy link]
Post time 7-8-2022 10:27 AM | Show all posts |Read mode

Allahyarhamah Siti Sarah menghembuskan nafas terakhir pada 9 Ogos tahun lalu akibat COVID-19, tiga hari selepas melahirkan anak bongsu, Ayash Affan. - Foto Instagram/Shuib Sepahtu

HARI Sabtu genap setahun usia cahaya mata bongsu pasangan selebriti Shuib dan Arwah Siti Sarah iaitu Ayash Affan.
“6 Ogos 2022 genap Ayash Affan setahun. Subhanallah, Alhamdulillah, Allahuakbar”

Berkongsi tentang kehidupan terkini, ternyata bekas ahli kumpulan Sepahtu ini masih lagi cuba untuk bangkit kembali selepas kehilangan isteri tercinta.

“Biarlah I yang mati dulu, sebab tak sanggup nak hadap. Tapi Allah Maha Dasyat, Maha Hebat.
“Kenapa Allah tak boleh belanja saya lagi 20 tahun, sebab saya dengan Arwah dah almost 10 tahun. Saya terfikir, tak boleh belanja lagi ke 20 tahun. Tapi itulah, jalan cerita yang semua orang akan lalu, cuma saya cepat sikit lalui," katanya.

Bapa kepada empat cahaya mata ini juga meluahkan rasa apabila bakal berhadapan dengan soalan yang akan diajukan anak bongsunya ‘di mana ibu saya’ suatu hari nanti.
“Kalau one day Ayash akan tanya. Di hari pemergian Sarah, saya dah terfikir soalan ni.

“Cuma sekarang saya kena buat yang terbaik buat anak-anak, education dan kehidupan anak-anak.
“Tipulah kalau saya boleh beri sentuhan seperti ibu, anak-anak lelaki saya perlukan sentuhan dari ibu. Saya tak boleh pakai tudung macam ibu dia. Itu saya kalahlah, semua saya boleh berikan, anything! Cuma part sentuhan ibu tu saya tak dapat bagi pada anak-anak," ujarnya lagi.

Usahawan Bubble Bee ini sempat menitipkan ucapan buat anakanda bongsu tercintanya.
“Semoga menjadi anak yang baik untuk keluarga dan dipelihara Allah SWT selalu. Aamiin.”


Allahyarham Siti Sarah menghembuskan nafas terakhir pada 9 Ogos tahun lalu akibat COVID-19, iaitu tiga hari selepas melahirkan anak bongsu, Ayyash Affan.
Selain Ayash, Allahyarham meninggalkan tiga lagi cahaya mata iaitu Uwais Alqarni, 11, Dzahira Talita Zahra, 9 dan Ariq Matin, 7.

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 7-8-2022 10:34 AM | Show all posts
Memang watawan tiap2 minggu fon tanya pasai dia kaa. Cuba kenen2kan dgn sila mezah
Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2022 11:32 AM | Show all posts
ada lagi ke netizen yg bersedih?
Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2022 11:38 AM | Show all posts
Edited by .HannahMontana. at 7-8-2022 11:40 AM

dia nak sangat menutuh tu tp nak kahwin mungkin masih xde calon yg dia sendiri selesa nak dibuat isteri


Kita berdoa Tuhan berilah dia isteri yg mampu sekaligus menjadi ibu  kepada anak-anak dia itu

Kesian tengok orang meraung xkahwin kahwin...kita faham makna sepi tambahan di malam hari

tp itulah sabar adalah jalan paling indah untuk mendapatkan apa pun di dunia mahupun di akhirat !

selamat berjaya dalam perjuangan bertemu jodoh ye shuib

Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2022 11:55 AM From the mobile phone | Show all posts
Cepatnya masa berlalu tahu2 dah setahun, bulan 7& 8 tahun lepas mmg covid menggila ramai ibu2 hamil tewas dgn delta.Iols pun pertama kali kena covid bulan 8 juga , sakit yakmat.
Bulan ni pasti menyedihkan ramai anak2 yatim
dan bapa tunggal lain(kalau masih tunggal)

Alfatihah buat semua
Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2022 12:07 PM From the mobile phone | Show all posts
kawen jelah! adohaiiii
Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2022 12:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Tak nak comment pasal shuib.

Cuma nak ckp sis sebak setiap kali tengok Ayyash ni. Tak tau kenapa. Semoga membesar jadi anak yang soleh Ayyash sayang
Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2022 01:21 PM | Show all posts
DSV ada kan. Boleh gantikan.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 7-8-2022 01:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Kesiannya anak yatim...
Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2022 01:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Suchi replied at 7-8-2022 11:55 AM
Cepatnya masa berlalu tahu2 dah setahun, bulan 7& 8 tahun lepas mmg covid menggila ramai ibu2 hamil  ...

Baca blk ayat-ayat uols tu sebak plak rsa…yelah ckup setahun dh utk insan2 yg terpilih hadap ujian ni kan? Semoga baik2 buat semua lah…
Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2022 02:56 PM From the mobile phone | Show all posts
aechae replied at 7-8-2022 01:58 PM
Baca blk ayat-ayat uols tu sebak plak rsa…yelah ckup setahun dh utk insan2 yg terpilih hadap ujia ...

Itulah.. sebab iols pun ada kehilangan orang yg dikenali gara2 covid ni pada waktu tu. Mak sedara n sepupu pun ada meninggal juga masa tu.
Perasaan tu taktau nak ckp cemana bila teringat rasa sayu, sbb walaupun dorang ada sakit2 lain cam darah tinggi ke, asma ke apa menda tu terkawal je tp bila kena covid tak sangka sampai meninggal.
Dahla semuanya berlaku dgn sangat pantas, bygkan hari ni dorang bitau demam ni pastu esok wat test positif covid pastu tetiba esok lusa bitau oksigen turun pastu kena tidurkan dan tau2 dah takde.
Sampai skrg kalau sesapa demam rasa trauma dan risau.
Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2022 02:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Kawan ai olls pun smlm ke kelmarin genap setahun husband dia meninggal angkara covid. Dia hantar suami ke emergency masih ok. Xsangka jadi teruk smpai kena tidur n end up meninggal. Dah la tu 2nd husband she olls lepas cerai ngan laki tagune. Dpt somi baik namatey.. Jaga dia n anak elok2.. Dah cepat pulak pergi.
Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2022 03:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Setahun dah ya.. rupa mcm anak nya si matin si kecik ni. Semoga sihat selalu. Tk suka bapaknya tpi kesian tgk anak2 yatim tiada ibu.
Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2022 03:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Then continue jela sentuhan seorang bapa
Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2022 03:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Suchi replied at 7-8-2022 02:56 PM
Itulah.. sebab iols pun ada kehilangan orang yg dikenali gara2 covid ni pada waktu tu. Mak sedara  ...

I baru pas sembuh covid...seram pula bila baca posting u...post covid xde apa kecuali masih batuk dan selera mkn mencanak naik....i timbang juga berat bdn...nasib naik 1 kg je..jd 61kg
Utk shuib...kau pilihlah vida ke zara zya ke sapa ke..jgn merempan lama2
Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2022 03:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Halah Halah.. Boleh cari sentuhan mami baru..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 7-8-2022 04:08 PM | Show all posts
Byk sgt hint2 die ni.
Ko kawen pun xde sape pedulik aih.
Bukan dosa pun
Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2022 04:27 PM | Show all posts
Ye suib faham sgt ko nak kawin tak sabo2 dah sbb nak bagi sentuhan seorg ibu pada anak2 kawinlah soib oiii takyah duk hint2 justify bagai tujuan ko kena kawin, org faham kote ko pun tak sabo2 nak servis khennn. Dari sarah meninggal berapa bulan jah ko dah bagi hint, cukop g lah kawin, duit pun byk kan. Jgn mak mertua tiri ko buat video dgn anak ko mak baru nak kikis duit lol rosak pulak hubungan ni pun
Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2022 04:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Kawin la suib. Moda lg. ko bukan BCL nak tahan2 ..
Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2022 05:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Adeh...

Sorang retis terpaling mati bini..
Sorang lg terpaling kanser...

Boring...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

29-9-2022 01:22 AM GMT+8 , Processed in 0.197812 second(s), 22 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list