CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: YgBenar

[Tempatan] Selamat pengantin baru: Nurul Izzah Anwar selamat bernikah dengan Yin Shao Loong

  [Copy link]
Post time 7-8-2022 10:53 PM From the mobile phone | Show all posts
kikilalapooh replied at 7-8-2022 10:28 PM
Sadio Mane player liverpool tu muslim jugak. beragama islam. tak de pulak dia tukar nama dia jadi  ...

Sadio mane tu  mmg  lahir islam kan?kenapa nak tukar pulak ?kot pogba tu yela
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 7-8-2022 11:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Mati-mati aku ingatkan laki baru ni bujang rupanya duda gak. Aku nampak fashion designer fiziwoo post kat instagram ucap tahniah kat pengantin sebab buat baju dengan dia. Taste mahal gak Nurul Izzah ni buat baju kurung tenun dengan fashion designer. Ingatkan buat dekat tailor permatang pauh.
Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2022 12:40 AM | Show all posts
Teruknya uols komen, memalukan. Nurul Izzah is a role model, yang berjuang dalam bidang politik dan tak nampak bimbo dan mewah pun mcm anak politician belah sana. Berjaya walaupun byk tekanan dan dugaan masa dia membesar. SEtakat buat baju Fiziwoo alah rasa tak sampai belas2 ribu macam orka lain yang taste designer international.
I lebih tertarik dengan majlis yang simple dan ahli keluarga yang nampak bahagia. Pasangan pengantin nampak in love. I percaya NA bukan jenis nak kejar politikal milage, i tak boleh nak ke depan macam dia sedangkan i nak negara ni maju bebas rasuah so kenapa kita nak kecam dia tanpa henti.
Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2022 09:08 AM | Show all posts
stingergrumpy replied at 6-8-2022 01:20 PM
Ada element pencarasan mana mana pihak?

Atau memang keduanya bercerai dulu dgn pasangan memasing ba ...

ketara kebawangan mu, takleh ke doa yg baik2 utk pasangan pengantin????
Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2022 09:12 AM | Show all posts
kikilalapooh replied at 7-8-2022 10:28 PM
Sadio Mane player liverpool tu muslim jugak. beragama islam. tak de pulak dia tukar nama dia jadi  ...

dia memang lahir islam kot, apsal nak tuko nama Abdullah pulak ekau ni.
Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2022 09:12 AM | Show all posts
.HannahMontana. replied at 6-8-2022 03:58 PM
Pelik aku org disini ucap tahniah

bodo

yg menyalak agenda melayu isley  tapi deme sendiri tak betul tu UMNO dgn pas. Ni nurul izzah anak anwar bukan nurul zahid anak wak wakkakaka
Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2022 09:14 AM | Show all posts
cmf_Strawberry replied at 8-8-2022 12:40 AM
Teruknya uols komen, memalukan. Nurul Izzah is a role model, yang berjuang dalam bidang politik dan  ...

i setuju u sis...sbb dia ank nuar habes busuk segala. tempah baju kahwin mahal pn jd isu. pd hal sblm ni sheol ni bkn gila glemer pn. tudung bawal sejak azali. tudung acik2 porem lagi mahal duck bertingkek2. acik2 forum berani mengutuk dalam ni je...tah2 klu jadi wakil persatuan taman pn blm tentu berani nk bercakap. sibuk nau nk mengecam segala bnda
Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2022 09:14 AM | Show all posts
juruterra replied at 8-8-2022 09:12 AM
yg menyalak agenda melayu isley  tapi deme sendiri tak betul tu UMNO dgn pas. Ni nurul izzah anak  ...



Aku xletak  tanggungjawab menjaga urusan agama dan bangsa aku di tangan ahli-ahli politik semata-mata!!!

Kitalah sebagai Melayu beragama Islam yang metsi memulakan langkah mempertahankan jatidiri Melayu dan Islam .


Jangan marahkan parti politik habis dihumbannya bangsa dna agama kerana dikecewakan oleh ahli-ahli politik terbangsat.


Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 8-8-2022 09:15 AM | Show all posts
apasal pilih ca nun ya alip....banyak lagi melayu/islam baik baik..
Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2022 09:17 AM | Show all posts
.HannahMontana. replied at 7-8-2022 10:37 AM
Terserlah agenda ko semua

Lepas ni xperlu cakap berdegar-degar sangatlah bab perjuangan agama dan b ...

wahh kemain sepculate dari sekadar sekeping gambar. acik bawang much. not everything is about politics, kesian org2 mcm ko ni maybe tak penah merasa real love
Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2022 09:18 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Samerosie at 8-8-2022 09:23 AM
Nokiaman replied at 7-8-2022 10:26 PM
So far waa tengok yang da tukar agama nama pon tukaq sekali...tu pasai tanya


Ada lagi manusia macam ni hidup.  Dulu2 wajib tukar nama lepas tu bin ke binti abdullah sebab derang pun tak faham.  Sekarang dah faham haram tukar nama kalau nama tu dalam bahasa dia maksud yg elok2.  Harus tukar nama kalau nama lama maksud tuhan patung ke apa macam Dewa Murugan ka apa chi la ka ka.  Kalau nak nama arab itu terpulang Jawi ke jais ke tak halang.  Bin/binti abdullah dah kenapa?  Bapa depa hidup lagi dia tau tu anak dia bukan tak tau, macam tu la ustaz kat jawi tarbiahkan iols.

Kalau ikut fikiran macam chuol ni, what about org yg lahir islam mak pak letak nama mohammad lepas tu besar pukul mak bapak mendadih merogol merompak, sepatutnya tak lakan. Sila banyak menimba ilmu sebelum gatal2 buka mulut.
Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2022 09:26 AM | Show all posts
Simunggu replied at 8-8-2022 01:15 AM
apasal pilih ca nun ya alip....banyak lagi melayu/islam baik baik..

dier nak tambah pahala dik non...tarik masuk Muslim...
Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2022 09:26 AM From the mobile phone | Show all posts
Tunan replied at 6-8-2022 05:26 PM
Bukan ke isteri Abdullah Badawi tu mcm ada darah Korea Jepun jugak?
Mak si Noreen

Bini badawi tu kacuk melayu jepun.. Mak mentua jepun.. Kat google ada gambar arwah maknya
Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2022 09:27 AM From the mobile phone | Show all posts
cm_vungtau replied at 6-8-2022 07:14 PM
Naper laki cina dia tak payah tukar nama melayu? Bukan ke kena ada nama islam? Ke dah tak payah?

Tak perlu. Maintain nama asal pun x pa..
Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2022 09:27 AM | Show all posts
juruterra replied at 8-8-2022 09:17 AM
wahh kemain sepculate dari sekadar sekeping gambar. acik bawang much. not everything is about poli ...

a picture speaks a thousand words !


Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2022 09:32 AM | Show all posts
.HannahMontana. replied at 8-8-2022 09:14 AM
Aku xletak  tanggungjawab menjaga urusan agama dan bangsa aku di tangan ahli-ahli politik semata ...

emo nya...ok lah tu at least takde mcm UMNO harapkan pegar pegar makan padi. takde lg dgr N Izzah sekau duit 1MDC atau duit buat kapal. yg ratusan / billion juta masuk akaun ahli politik melayu...

apa2 pun tahniah Nurul Izzah semoga kekal bahagia , you deserve happiness
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 8-8-2022 09:45 AM | Show all posts
terkejut dgr tiba2 dia kawen. semoga berbahagia puteri reformasi
Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2022 09:47 AM From the mobile phone | Show all posts
juruterra replied at 8-8-2022 09:08 AM
ketara kebawangan mu, takleh ke doa yg baik2 utk pasangan pengantin????

Doa yg baik baik takda masalah...sekadar soklan genuine honest...rasanya tak salah....kheunz?

Yg penting dah halal toyibban sekarang....
Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2022 10:53 AM | Show all posts
bitternya semua org bila izzah kawin..paling nyampah bc kat fb komen2 jantan tagune...semua melucah je..bodo la..
Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2022 11:10 AM From the mobile phone | Show all posts
Tinot7 replied at 7-8-2022 12:11 PM
Yg tgh hot tatu kening supaya nampak ada bulu kening selai2 tuh.. nampak mcm real.. tapi tipu..

I ...

Mekap nipis2 pun lawa je.. practical...

Mekap tebal ni bazir masa
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

28-11-2022 12:42 AM GMT+8 , Processed in 0.124593 second(s), 39 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list